Friday, September 26, 2014

Bukit Lopo, Hulu Langat.

Sesekali meregang urat, memang siok.
Part paling haru bila memasing nak tunjuk aku kuat.. aku kuat. Toughhh gitu kan?
hehehehe...
I is memang sendu la bab panjat bukit. Tapi nak ikut gak. Last pegi tahun 1914 masehi kot. Yakni last year. Broga.
Ingat? 
Ya.. harus tak ingat. Sebab ahkak pon tak ingat ada post ke tidak.
Seperti dijanji. Waktu, titik pertemuan di meterai.
Seperti dirancang, alhamdulillah sampai seperti dijangka walaupun hujan.
Err.. macam malas nak taip. Sebab kang lepas gambor sekeping nak taip lagi. kan?
So...
Layan gambar mohh..


Memula marilah kita briefing dan membaca doa semoga selamat naik dan selamat turun.
Selamat diperjalanan, dipermudahkan.



Belum apa-apa da melanggar pantang. Memetik buah dukung sepanjang jalan mendaki.
Tu yang daki sepatutnya sampai 1 jam setengah, jadik 2 jam lebih.. puiii!!
Ni lagi sebab kenape jadik lambat sampai.
Niiii la sebabnyaaaa...



Gagah je jalannya kannn..
Ko tungguuuuu kejap lagi!

Disinialah bila dagu bertemu tanah. hahahaha...
Tak malu ku akui, sebelum sampai sini, 3-4 tempat aku teroka dan kaji daun2 dan tanah2.
Mengkaji rata muka bumi, mengkaji flora dan fauna.. :P


Acara mengarah biasa.
Acara gelakkan orang pon biasa.


Nampak Ahkak dikejauhan?
Tengah tarbiah peserta agar jangan putus asa.
*Sambil duduk dan bersilang kaki*

Posing tu penting sebagai bahan bukti, tak gitu Poah?
hukukhukkk..

Guide tak perlu bayar.
FREE.


Take 5.

Ehhhhhhhh..
Tetiba da sampai aitejunnyaaa..
Meowww..
Sejuk Baq hanggg...


Posing kebongkakkan namanya.
Andailah dikupas susur galur perjalanan nak sampai ke atas...adehh..
Pedih ulu ati.





Ok. 
Da menghala turun lak.
Takyah nak kupas sangat apa jadik lepas tu.
PUIIII sangat..
Berkali2 tergolek.
Cuma bahan bukti je takde. Kalau tak memang mendapatlah jadik bahan seumur hidup.
Turun la 3 kilo.
Tapi da nak cecah seminggu ni, naik balik.
So?
Tak reti2 nak repeat??
Soon.. minggu depan la..
Err.. tak sure.. nanti la.. hagagagaaaa..


Thursday, August 28, 2014

Salam...

Pejam celik..
pejam celik..

Pejam...

Pejam....

Pejam...

Punya banyak bulan gak la pejam..
La ni baru nak celik..
hehehhee..

Namun begitu, minat menaip tu tetap ada.
Ku alihkan ke aplikasi lain..
Live punyerr.. memang sah2 ada yang menjawab kalau kita menceceh..

2014..
Indah sungguh Ramadhan tahun ni.. Indahnya dilengkapkan lagi dengan misi jejak kasih kengkawan sekolah.. Punyalah dasyat impaknya!

Sapa kata Aplikasi whatsapp, wechat, telegram dan lenlain membawa keburukan total?
Ikutlah cara mana kamu pergunakannya, ye dak?
Baik peginya, baiklah jadinya..
Camtu gakla sebaliknya. Berbalik pada hati..

Seronok berada dekat dengan mereka di dunia chat..
Kami gelak.
kami gaduh.
Kami sentap.
Kami berbincang.
Nasihat menasihatkan..
Tapi lebih pada soul theraphy.. Menceriakan..
My happy pills..
and bla..blaa...blaa...



Lovely frens..








Acik hepiiiiiiiiii...

Yepiii...

Yepiiii....

Alhamdulillah..

Burrpp.. #eh

Wednesday, February 26, 2014

Team Building.. best bohh!!


Permulaan 2014 yang sangat awesome..
kami gi tema building..
Kami belajar sesuatu..
Kami peroleh sesuatu..
Kami belajar apa itu FITRAH.





Google