Friday, April 22, 2011

CER CITERR...CER CITERR...:D

Cerita yg bermula dengan huruf C:

Copot cahabat ciput,Catu cenje, ciput cite-cite came copot cambil cari cengkerik...

ciput cuke cite-cite came copot cebab copot cahabat ciput...

Cemace ciput came copot cari cengkerik, ciput cakcikan catu cahye cerah...

Cahaye cerah ciput cakcikan cangat cerah campai ciput came copot cilau...

Cahaye cerah cube culik copot. Ciput cangat cuak....

ciput cepat-cepat camba copot cebelum cehaye cerah cempat culik copot...
copot cangat cuak came. ciput came copot cepat-cepat cari chelter cambil cepat-cepat cembunyi...
ciput came copot cembunyi cenyap-cenyap cupaye cahaye cerah cucah cari ciput came copot...

ciput cakap came copot, "chuuu... chuuu...cenyap... cenyap copot... "... copot cambung cakap, "copot cudah cenyap...ciput cenyap camelah... "...

celepas cejam, cahaye cerah cudah chow cebab cucah cari ciput cape copot.

ciput came copot cangat cuke cebab cahaye cerah cudah chow...

copot cenyum cambil cakap, "copot cayang ciput cebab ciput celamatkan copot... ".

ciput cenyum cambil chow came copot... Caja cuka cuka...

CECIAN, CIMA CACIH

cah... cahhh... cahhh....;p



Friday, April 15, 2011

Umrah My Along..

My beloved along selamat sampai ke tanah Suci Mekah untuk mengerjakan ibadah Umrah.. Semoga sihat disana, dapat mengerjakannya dengan tenang dan diberikan ketenangan buatnya sekembali ke sini.. InsyaAllah...







dok ler anak branak besidai...
Ramai betul yang pegi kali ni..Mungkin pakej murah sebelum puase..:)







Orang sayang Along.. <3
sobb.. sobb...





Monday, April 11, 2011

HERO .. From Zero To Hero..




Mungkin ade yang pernah tgk video ni dari U-Tube..
Rasanya aku tengok vid ni, last year..kalo tak silap..
Dan betul2 menyentuh la jiwa kecik ni yang bertuankan seseorang yang berbadan besoRR..

Tuhan Maha Adil.. Diberi kesempatan aku jumpe dengan makhluk ini..
Perasaan seronoknya, terujanya lebih dari dapat adiah besday kate kooo...:D
Ishhkk.. benda ni tak rancang lame pon, tetibe teringat, tekan2 mesej kt FB,
pastu tuannye pelawa datang.. Alhamdulillah..

Sebagai orang yang membela kucen, aku tak percaya kalo dikata mereka
saja carik publisiti..NO..!!
Kita pndang dari sudut positif, betapa ramai orang terkesan dari vid ni?
Berapa ramai sekarang yang membela kucen?
Berapa banyak mata terbuka untuk membelai haiwan ni?
Ye la, semestinya ko kene minat kucen baru la bole datang perasaan sayang..
Kalo da tengok kucen pon tak bole, geli la konon, kimsalam la jawabnya..kan?

Perasaan orang kite takleh paksa ..
Tapi kita bole didik dia sekurang2nya hormat
dengan ciptaan Allah.. Takde bezanya peranan kita di dunia ni..
Masing2 punya sebab dijadikan, diciptakan..

Ok la.. owwhhh.. i emo ehh...?
heheheee...biase la..tapi i gumbira sebab hajat nak tengok Hero sejak 1st time
tonton vid ni, akhirnye terlaksana jugak..

Kot ler ade sesape yang membaca blog ni, penah lak tgk vid ni,
dan tingin nak dating dengan Iyo ni, ehhh bole sesangatt!!
InsyaAllah kedatangan kamu disambut baik dan mesra oleh tuan umah..

http://kakimotong.blogspot.com/


Kedatangan kitorang disambut zasss 3 lekuk kat tangan Amir...kakakaaaa..
Padan muko!! ;p


Hero pantang dilurut belakang dari tengah badan ke punggung..
Memang saje la menadah gigi dia namenye..
I pon kene, nokkkk...tapi i okeyy.. da biaso..
Dia bukan gigit sampai gigi betemu gigi pon, ala2 manja2 gitu..
Kan Iyo, kn?



Kasih sayang tuannye bagi dia kekuatan untuk hidup selain izin
dari yang Maha Esa.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..






Sebelum kejadian zasss.. Mungkin belum biase, aku lak dok urut2 belakang dia. I'm inesen hokeii..Mane i tau u takleh usap2 kat situ..hahahaaa... Kalo kucen aku, alamat terconggek2 la pungkok depa.. Bibib la yang paling lentik..:D

"Eh ko pehal ni?? " SAPE KO?

kan?kan? haaa...
hamek kau..!!



Kejap jer da bole manja2.. Tempat garu2 kene strategik,
bawah dagu yer kengkawan..



Hati siapa tak tersentuh? Hati siapa tak sayu..?
Tentu la orang yang bela kucen, kan?

Tapi melihatkan kesihatan dia yang baik, gedebot badannya, aktif,
aku tak jadi nak nangis..

owhhh...i kenot imagine la how guruh sabung menyabung kalo i nangis..
Sejujurnya sebelum sampai tu da macam nak begenang2 gak airmata..





Da agak sejam kitorang bertamu, da sampai la masa nak balik, ( tak gheti2?? ) ;p
Tengah2 borak tu Iyo datang letak ujung tangan dia tu kat peha..
Mariah ( MamaHero ) kate tu dia macam nak salam.. oh Myyy...
Pastu sekali lagi Iyo bagi kitorang pose bediri..
Pergghhh.. siyes da macam Remy Sehak dowhhh.. dari baring meleser2 tu,
tetibe je dia bangun..


Dan teka aperrrr....????




MamaHero jeles hokeii..hahahahaaa...
Dengan MH pon tak penah Iyo nak pose gitu...

* laga2 idung Iyo *



Pose kenangan dengan PapaHero..
Terima Kasih sudi terima kedatangan kami ..
Ade umur yang panjang InsyaAllah kita jumpe lagi..
Semoga PH sekeluarga diberi rahmat yang Maha Esa..
Ganjarannya pasti ada, insyaAllah...

Twin dia tu wahhh....bole tahan keletahnya..

Bole jenguk2 la blog PAPAHERO

Mudah2an hati kita dilembutkan dan diberi kasih sayang berpanjangan..
Ailabiuu...ailabiuu..

( ni ler Entry paling berjela tahun ni..sebab tangan da rase lenguh semacam..)
Tapi mak sukaaaa!!!



Google