Friday, December 30, 2011

Jerslin..1001 Rahsia..




Hello uols....heheheee...


Agak payah nak ngapdet blog ni kat umah..Kat opis lak, no time katenye..


Busy tu tak a busy sangat tapi....argghh...malas mau cite ini PC zaman batu punyer edisi..Selalu jer tak bleh log in. Nak godek adalah kemsalam.. Gmail pon tableh bokak..tskk..tskk..

Ok..meh aku bagi serba sikit khasiat minyak ni :


1. Asma/Lelah/Semput - sapu kt dada

2. Anak yang dilahirkan kurang sihat - sapu dari hujung rambut sampai ujung kaki

3. Alahan/ alergi makanan laut - sapu dr ujung rambut sampai ujung kaki

4. Buasir -sapu kt tmpat buasir keluar

5. Batuk - sapu kt dada dan kerongkong

6. Demam - sapu kt kaki dan pakai stokin

7. Gastrik - sapu kt perut

8. Gout - sapu kt tempat bermasalah

9. Jangkitan Faraj - sapu kat 'situ'

10. Ketidakseimbangan hormon - sapu dr ujung rambut smpai ujung kaki

11. Kncinh manis/darah tinggi - sapu dr ujugn rambut smpai ujung kaki gak

12. Kejang otot/simpul biawak -sapu kat tempat bermasalah

13. Kembung perut - sapu kat perut

14. Kesukaran bernafas -sapu kat dada dan hidung

15. Keracunan makanan- sapu kat perut dan dubur

16. kerap buang air kecil - sapu kt kaki dan bawah pusat

17. Kesuburan lelaki/ perempuan - sapu kat kemaluan

18. Kurang tumpuan pada pelajaran - sapu kat kepala

19. Kolesterol tinggi - sapu pada seluruh badan

20. Kabur, selalu kuar air mata -sapu pda kelopak dan bawah mata

21. Kesejukana kaki dan tangan - sapu kat kaki dan tangan pastu pakai stokin

22. Kayap - ditempat bermasalah

23. Kutil/tumor/Ketumbuhan/Kanser - sapu di tempat ketumbuhan

24. Mait pucuk/ kurang bernafsu - dari jung rambut sampai ujung kaki

25. menopouse -sapu kat kemaluan

26. Putaran haid tidak teratur- sapu pada kemaluan

27. Perankan turun - sapu kt bawah pusat dan naikkan

28. Resdung- sapu kat hidung

29. Sakit kepala/migrain - sapu kat kepala dan muka

30. Sakit buah pinggang - sapu pada pinggang

31. Sembelit/ cirit birit - sapu kt dubur

32. Sakit sendi/Lutut bengkak - sapu kt tempat bermasalah

33. Sengal2 tulang- sapu dari ujung rambut sampai ujung kaki

34. Sakit usus - sekitar bawah pusat

35. Selalu selesema - sapu kat hidung

36. Susah dapat anak - sapu kat taak kai dan kemaluan ( suami isteri )

37. Senggugut - sapu kat tempat sakit

38. Senang beremosi / cepat marah - kepala

39. Susah hendak tidur - sapu seluruh badan

40. Stroke/ angin ahmar- sapu dr ujung rambut sampai ujung kaki

41. Tidak bersemangat/ keletihan - sapu dr ujung rambut smpai ujung kaki

42. Tekanan darah tinggi / darah rendah - sapu dr ujung rambut sampai ujung kaki

43. Tulang reput/Mudah patah - sapu kat tempat bermasalah

44. Tiroid - sapu kattempat bermasalah

45. Sakit2 lain - sapu ditempat bermasalah ataupun sapu di seluruh badan


Fuhhh...gigih mengopi ni...hihihiii...
Sesungguhnya kita berusaha, Allah yang menentukan baik atau tidak atas kehendakNya..
InsyaAllah..

















Abaikan tangan si demok itu..
Sapu sikit jer kat tempat tu, pastu bior jer..Senang..











Ni ler ghoper minyak JERSLIN tu.. Rega tak mahal, guna pon sikit makanya lama la tahannya. Melainkan ko lumur macam lumur minyak bijan kat badan. Alamatnya memang segudang minyak pon tak cukup sebulan...:D


Ehh..Kalo nk guna untuk urut2 badan pon bole..


Sekian ...


Friday, November 4, 2011

Makin mengganas...

Mari layan gambar dak tenit ni...:D

































Comel tak?

BBQ tepi laut...:D

Ok..SET!!
Kita BBQ tepi laut...nyummehh!!

Aku perap ayam, CikCiti bwk jajan2, sosej hotdog bagai, yang sorang lagik bawak nasi la, sandwich la, kuih la.. pendekata kata, masing2 memang ade tugas sendri.. BEST YO!!

Siap hammock bagai ... Khemah jugaaaa...:D

Santai sangat kan? Untung ler tak putus tali hammock tuuuuu....



Family ceria...:D


KerasTangan..

Projek seterusnya....
Alhamdulillah......


Thursday, November 3, 2011

My Layla dan baby barunya!

Dah ape kene lak ni ha gambor ke kanan..??
Puas aku godek2, tetappp gak ke kanan..huhuhuhuu...
Belasah je lahh! ;p

Selamat bersengkang mata untuk kawan saya aka adik saya aka teman spedo saya.. Aku tumpang gembira.. bila la turn aku nak sampai ni...Uwaaaaa.....
Aishhh... Rezeki Allah nak bagi ni, mane kita tau kan?
Hari2 i bedoa uols..mudah2an.. :)
Peacee!!!


Baby yang comel sihat macam Aunty Woy dia....hahahaaaa...
gelak keji hokey..!! anak orang sesuka hati nak declare muka sendri..bole gitu?

Aisehhh!! geram lak aku tengok gambor ni ke kanan...:O

Saturday, October 1, 2011

Penghujung raya...

Raya dah abessss.... sob..sob..
But still ade yang nak meraikan,kan? Takpelah, at least nak gak meraikan kengkawan, kongsi rezeki dengan yang kekurangan..alhamdulillah, dapat merasa, dapat pahala bagi tuan rumah dan jemputan.. Moga diberkati dan dimurahkan rezeki hendaknya ..

Jemputan kali ni selain dari sambutan hariraya, sekaligus buat house warming kata omputeh.. orang Melayu kata, majlis kesyukuran pindah umah baru..

Rumahnya mak aihhhh, santekkk.. Tapi tak la sampai ternganga molot kan?
tapi molot asik kata, santeknye..santeknye...kehkehkehhh..

Ruangan paling sronok bijik mata aku tengok. santai dan rileks jer..

Gasakkkk... terdabel upload..;p
Dek sebab santek gamaknye..

akak suka lampu ni dek nonnnn.... feeling je mata ni tengok..alangkahh..alangkahh...aishhh...tak dapek nyer ..tengok je la,kan?


Santek tak?
*perkataan santek ke brape kali niii?sumpah memang santek, ko keji kalo ko jeles*
betui tak? ;p

Gigih maknye KM ajak dak baju pink bgambar sebab ko paham2 la kan, org tua memang pantang amek gambar bertiga ni..Adik tuan rumah yang manis dan peramah..Tarak sombong maa..


Tuuu dia tuan rumahnya, tak penat dia senyum dari pagi tu,..hahahahaaa...

Moga bertambah rezeki yer KIB..Mekaseh sebab jemput..
Balik sambung acara lain lak..

KAROKKK!!!!

tapi agak sedih sebab Cemepit we all tak juin skali...tskk...tskk...demam..
Next year kalo nak demam, awal sikit eh..:D

Saturday, September 10, 2011

Selamat Hari Raya Aidil Fitri..kihkihkihhh...

Ha ahh..memang saje tunggu raya ke 11 baru update..

Jangan tunggu orang tanye, siap2 bagi jawapan..:D
Macam la ade yang nak tanye, pasannnnn..
Alaa...berblog ni pon sebab suka2. Bukan sebab income, sebab aku ni pemalas nak upload gambor, nak membebel benda2 tak tentu.. sume untuk kenangan je.. Ikut mood kalo rajin, ade bahan, memang ade la entry baru.. Kalo tak, alamatnye memang makan bulan la nak update, kan? kan? kan? alaaaaa...macam tak biase pulekkk....

Anak2 sedara, mak2 sedara, kakak2 dan sedara mara, meh la layan gambor..Yang ralat tu, haram tak ingat nak amek gambor dengan makpakmertua..:(

Ehh...ni pon angin rajin kul 3 pagi aku dok upload gambor, kebanyakannye udah akak upload ke FB, sebab banyak ke situ je yg aktif nk membebel..Sume tumpu kat FB..


Opening harus ler gambor feeling2 lakibini, kan...;D

Pepagi da pi umah Along..DakDol ni da standby tunggu Cakmer nyer..Macam biasa, agak sawan kalo jumpe Atoknye ni..

3 Hero Malaya .. Sweet sangat gambor ni, sukak!!
Kesian cucu sedara lagi sorang tu, puas carik baju melayu takde sebab tak muat kepala besor rim kete saiz 16..pakai je la singlet tu..

2nd day acara wajib bekumpul kat umah my Angah..

Malam plak umah my Alang..
Punya gelojoh nak posing celah2 pokok mangga, sampai tecocok bijik mata aku dengan daun mangga tu..CHOIII!! sib baik tak buta..kihkihkihhh...

Anak sedara bertuah!! anak sedara yang aku bela dari kecik.. Hafi Farhan..Fi, Ucu promote free ni..ok tak? :D

Macam retis kitorang malam tu..Tengok Dakdol berebut2 nak ngambek gambor..
Siap suruh peace lagik..

anak2 sedara yang da jadik mak orang, bapak orang tapi prangai ngalahkan anak2 sendiri..over!!Sesekali bekumpul camni, begegor tiang umah alang dek hilai tawa depa..oowwhhh!! sayang sangat ktat diorang! muahhh!! muah!!


Closing pon mesti gambar kapel kertu jua...:D

:D

:D

:D

Sekian saje hajat menghapdet entry kali ni..Yang lenlain, tengok anak bulan mengambang bila plak yer..


Monday, September 5, 2011

Mana Hati Perut Korang??

http://www.nst.com.my/nst/articles/09cattyyy/Article/




Aku langkau sume crita raya, sebab berita ni lagi hangat.. Aku cukup pantang la dengor org seksa binatang. Memang pantang!!! Tu da tentu la bukan kucing dia, bukan atas tanggungjawab dia..Ni kes berlainan..Ko claim diri ko pencinta kucing tapi ko tergamak biarkan kucing mati atas jagaan ko.. Bukan FREE, tapi berbayor...Mereka bayar dan beri kepercayaan untuk ko jaga dan berikan makanan dan minuman yang sepatutnya.. TAPIIIII.... tergamak mereka biorkan kucing ni kelaparan, kurus kering acam mangsa kebuluran!!

ARGHHHH..!!!

Memang sangat binatang nyer perangai!!

Ishhkkk... memang emo dowh baca crita2 camni..Mane letak hati perut mereka ni? Jauh di dalam lubuk hati ni, aku sumpah mereka2 ni..Makan dari hasil bayaran pemilik2 kucing ni, tapi ko tak lunaskan tanggungjawab ko yang sepatutnya ko jaga..Org bayor sebab percaya, pasni
memang org tak anto dah kucing kat tempat ko! Mampos la ko!!


Alang2 nak maki, maki abes2..


U're FINISHEDDDD!!!!!



Moga idup ko tak tenang sampai mampos!!

Mohon ampun la kat Tuhan sebab da pasti ko takkan dapat

pengampunan dari pemilik2 kucing macam kami ni..

Bangsat nyer manusia...

Sekian Terima Kasih..



PUAS HATI AKU!!

Monday, July 25, 2011

Aktivit baru Hari Jemahat...:D

Memula dulu masa tau kene pindah tempat baru, jiwa asik nak memberontak jer.. Ape hengat orang muda je memberontak? Eloo...orang tak brape muda la kuat memberontak tahuu...;p Da 2 bulan kat sini, macam2 dah kitorang explore!! dasat giler!
Aktiviti terbaru bile Jemahat, lunch tepi laut...hahahaaa...besttttt sioutt!!

Bawak bekal siap2, pastu lepak..Owh ye, ade tikor dalam kereta. Ade gak pekdah rupanya..Aku memang standby tikor kot ler tetibe rase nak besantai tepi hi-way..


Tu diaaaaa....Da sinsing lengan tuuu..

Jumpa ni..jumpa.. kitorang ajak juin sekali lunch..


Makanan simple jer..Tapi feeling tu memang over macam makan kat 5 star hotel..kate ko.. Lemak kobis, ikan goreng, tempe+ikan bilis bercili..APA LAGI YANG TAK CUKUPP?? CAKAPP...!!! itu je da cukup heaven dok tepi laut sambil menabur2 nasi lebih kat ctu feeling bagi merpati makan ..Anggap je la gagak tu merpati...Very the France mak rase..

Ehh...Senin insyaAllah kite umat Islam mula berpuasa..
Selamat berpuasa buat semua umat Islam.. Tingkaktkan amalan, baiki diri dan hayati keberkatannya....

-LOVE-

Tuesday, July 5, 2011

Tetamu Di Rai...:) Part 2

Jumaat lepas sume staff dari Kuantan buat lawatan kat gudang Port. So, malam tu kitorang pi dinner la.. Lepas dinner da plan awal2 ni, nak gi ICT.. Tempat ideal bawak tetamu untuk berlibur.
Aku da bekobar2 nk gi Kuantan lak pasni..! Boss Kuantan ar nii...Sebut ketam lembut senang dapat kat sana..
RM25 Sekilo..Murah giler tuu..!


Gambor terang, muka Dak Nor lak tak nmpak.. Gambor ni jadik la. Sume muka nampak..




Akak sukak gambor pokok ni.. Santet!


Acara mengukur baju dibadan sendiri.. Kate nak gi obesi tak brape nak mampu, gituu.. Adanya kite berlibur je la dalam negara sndri.. Ado snow wehh kat ICT ni!!! (yang benerrrr...akak baru tau, nyahh...;p )


Tempat paling sejuk dalam tempat tu! kebas tangan nak snap gambor.


Happy nyer iiiiii...hahahahaaa..over hokei dari tetamu..


Owhh baru pasan gambor Boss tak masuk.. nnti saya frame 1 utk Boss, kay..:D
Thnks sume sudi datang Port.. Lenkali datang lagi, kay..? Kite gi berlibur di shopping mall plak.. yeayyy..!
Google