Tuesday, May 31, 2011

GoodBye....

Hari ni last kitorang beroperasi kat sini...

Esok da nak gi tempat baru.. Gudang baru...

Persekitaran baru....

Kos perjalanan baru...haruu...


Banyak betul kenangan kat sini..Dari zaman Arwah Boss, kami banyak belajar cara nak berdikari dalam melunaskan tuntutan kerja..
Dan semua tu kenangan indah..



Sengal dowh budak ni!!!

Enjoy foods... :')
Nasib ler gambor aku takde mase kene pkai cemin mata kertas kaler pink dibuat dek Chief kitorang...hahahaaa...Time ni masing2 gerun je kalo nak dekat besday.Sebab memang kene punye!!



Ada sesetengah kenangan tak bole dibeli, tak bole ditukar ganti..
Priceless.... :)


Thursday, May 19, 2011

MAC n CHEESE

Semuanya tak dirancang..Plan2 berminggu2 memang alamatnye kelaut la sudahnya. Sabtu pagi ringring Nana, set time, pastu trus tak call2 smpai la aku da masuk area perumahan dia. Sebab kalo di call2 kang, ade la tekucil tak jadi la,ape la,kan? macam sessi perjumpaan sebelum ni la, tertunda thousand times...sbb awal2 da planning..Moral of d Story, toksah planning2..:)

Kite bikin Mac n Cheese ini ariiii....yihaaaa....!!!
our peberet....Adam, me, Baby n Nana ...ngeeeeecis!



Tukang sagat...


Tukang masuk oven...


Sebenornya, ni 1st time akak membakor mac n cheese ni...
Sebab cikMilia rajin buatkan i kalo i nak makan...heheheeee...


Ni la rupanya MnC kitorang...careeeee sioutt...






Effect MnC ni memang bahaya...
Tengok dak Baby tu... aku lak yang gayat tengok dia dok atas tu...
neway, best giler dapat lepak..walau tak lama, masak, makan, minum2 pastu choww tapi quality time memang berbaloi2..Pasni harus repeat ... ngences ailio aku Na..telior lasagna ko lak pasni...

:D


Tutti dengan sista2... ;)

Sape suka eskrem? oowhhh...samting wrong ler kalo tak suka.. tak suka takpe, tapi mesti pernah makan ,kan? Aku suka gak la eskrem, selalu perisa Vanilla la jadik pilihan utama..Cekelet2 ni ikut mood.. Berry2 yg masam2 tu pon caree jugek.. Alahh...letak la perisa ape pong, aku bedal, asal jangan perisa Rebung yer udahh...

Ehh... aku memang takleh makan rebung la.. Taktau nape, bau nye kot..Sama lak tu lakibini tak makan rebung..Jadi cam selamat la sikit kan..?
Tapi ramai gak yang suka, tekak memasing la kan..

Keluar dengan member2 ni best, tak kira la yang junior ke, yang senior ke sebab rata2 ade pengalaman dan cerita yang setiap kali jumpe, pasti critanye berbeza.. kluar pagi cite lain, kuor petang cite lain, malam pon lain!!
Hebat diorang ni sume..Sume kawan2 aku la..Bukan khusus sorang dua je..Semua...:)

Bila banyak cerita, banyak la yang kita belajor.. Jadinya, banyak2 la bekawan sebab kawan tu banyak gak pekdahnya..Yang bawak pekdah la..kalo ngajor yg tak elok, toksah la ikut..



Konsep Tutti Frutti ni, adalah self service. Kiraan mengikut gram.. setiap 100 gram reganya RM5++..Flavour bole campur2, dressing sukati ko la nak letak bpe sudu, curah la brape banyak pon dressing, pastu jangan pitam lak nak bayor ape yang da dicurah tu...Senang banget!!!
Wahhh...udah macam Duta TF kan?
Takpe, kite tolong Melayu..TF ni orang kita punya tau..



Atas RM10, Tak lebih RM 15...Pandai tak kitorang bajet..? :D


Muka2 yang sakan macam da lame tak dapat makan eskrem..
Ehh... Sori my sis KM, tak nmpak muka la..hahahaaa...
Tengok jari pon da tau u santek...hihihiiii...
Wahhh Sis KE ceria kemain ... :D



Katanye, makan la brape banyak, tak gemuk sebab berasaskan Yogurt..
Ehh,..tapi pesal aku belom makan da gemuk?
uwaaa....nak lagikkk
* sedap ya ampunnnnnn*


Wednesday, May 18, 2011

Nilai..Nilai...Nilai...


Mak mertua i adalah sangat suka jalan2...Anaknye pon, menantunya suka gak, tapi menantunya takleh cuaca panas sangat sebab nanti dia meroyan kepala pening la, bengal la, mata pedih la, dan sebagainya.. heheheee...
Disebabkan takde mak sendri, pada ibu mertualah kite bermanja...* harap2 point naik banyak *
kah kah kah...
Adik, ko jangan nak sebok2 bagi mak bace blog ehh...




Part ni yang aku tak tahan bebeno, tegelak giler dalam kete, siap Amir pusing balik sebab nak snapkan gambor ni..Kalo da kilang tutup, sape nak produce baju...hagak2 ler ayat tu kan...



Akhir kata sambut la senyum sup lembu dari tempat makan kat Nilai ni..Orang sibuk beratur nak amek soup, kitorang sibuk ngambik gambor..Lantak ler...janji aku dapat gambornye...

:p


36 Tahun.. Alhamdulillah....

Berkali2 taip, padam..taip, padamm...Tak ku tahu nak taip ape untuk starting.Punyalah payah bila nak start.ishkk..

Kite mulakan dengan hapdet birthday2 yer..Dah 36 da umur aku..tskkk...agak2 da lepas 2,3 minggu,baru hapdet...Kang teserlah lak kegeloojahnnya..Biar nampak cam kesah tak kesah...ngeee..ngeee...padahallll....

Seronok bila berada didalam lingkungan kawan2 yang prihatin, bukan dari segi material, tapi dari segi ingatan.Kita rasa dihargai.Terutama keluarga, member2 rapat, sahabat handai kat FB, teman2 luor FB, ramai yang wish...dari tengah malam, smpai la kemalam esoknye jari da tahap gigil2 nak jawab mesej, notifications... wahhh... mencabar sungguh la birthday tahun ni..Agaknye tu la petanda da tua, orang ramai yang wish soh ingat...,KO DA TUA...Sila perbanyakkan amal, jangan lupa akhirat..gitu..mungkin la kan...tapi elok,bagus untuk kita..Sebab kawan tu tugasnya, fungsinya ingat mengingatkan.Andai aku leka, mereka ingatkan, andai mereka lupa, aku saylangkan...hahahaaa... Sayangnya aku kat kengkawan, family, Allah je la yang tahu..Kengkadang walau terbabas tutur kata, tetap juga kami saling maaf memaafkan..:)

Amboii..memula kemain tumpul kepala hotak nk menaip,kan?
Sekaliii....tu diaaa...!!
Tu sebab la aku malas nak menaip..

haishhh...!!


Starting birthday tu biase la, kan...Makmetua blanja makan la, kawan ni blanja makan kek la, Kawan tu blanja makan la..Pendekata, redho je la .. Seronok perut aku 1,2 hari tu...makannnn jer kerjanye..
Ni kek CikCiti blanje...hehheee..my peberet..


Owhh...ni malam tu pulak, kengkawan blanje makan..Kat SS2 Murni..
Sedao melampau...TQVM frenz...


Aku tak ingat ape tajuk makanan ni, tapi memang sedap..


Nasi paprik..pepayah datang jejauh kan? Nasi paprik kat Klang belambak...
hahahaaa.. Cik Kawan saya punye..:)


Ganasss... roti Hawai namenye...:D



Kalau makan time lapor2 memang terbaikkk...
Memang mabeles..cuit sana sikit, cuit sini sikit.. burppp...!
Terkenyang suda...:)


Gitu2 aje la nyambut harijadinye tahun ni..Tak perlu adiah2 bagai aihhh...Orang bagi kite amek, name nak mintak, idok lerrr...


Google