Friday, October 30, 2009

Mendung memang nak ujan...

Semalam petang kalo tak pasal kunci kete CikCiti tertinggal
kt dalam kete I.T Consultant mase kitorang kuor lunch,sah2 aku
tak dapat capture gambor awan2 ni...mengerikan walaupun cantek..
Kumpulan awan tu sangat berat,macam nk roboh je aku tengok..

Ni kalo ujan,mau jem giler..Kul 5 gerak nk pi amek kunci,tu pun nasib
baik dia perasan kunci takde..da la nak rushing gi Kelana Jaya nak anto
makcik dia gi haji...ihh..dak kicik nii..

Akak tak brani nak pecut...takut jalan licin..bawak pon manman jerk..
Sambil tu sempat gak gambor.. ;p
( jangan tiru aksi berbahaya ini..)




Patah balik opis,aku sambung buat keje...kul 7 aku balik..
haaa...hamek koo..jem giler babun..menggelatok perut aku kelaparan..
Nasib baik Uda janji nak bagi lauk...kari ayam yang mabeles..
Sedap De kari ko...; p
Bile nak buat ayam asam pedas..?lagi mabeles...dapp..dapppp..
bahananyer,malam tu badan aku sakit2 ..sebab makan kari..; p
santan gamaknyer...ke da masuk angin..?
Nasib baik Amir ade uols...sapu minyak picit2 lagi...
Nikmat ko....
Tak koser kan nak puji laki sendrik..tp tu la...
Bab picit,tangan dia serasi dgn badan aku...best sioouttt...; p

Wednesday, October 28, 2009

Monday, October 26, 2009

mandi manda yang menjengkelkan...

Sabtu tu ari kitorang geng jimba plan tegempor nak mandi aitejun..Pegi 1 kete je naik dengan budakskrulonggau,cikciti,lakiku den n Ali (nama separa sebenar)..Wahh...Dak Ali ni da mula serasi dgn kutuk2 kitorang..Sudah pasang filter dalam itu telinga..bagus..bagus...
Akak di request goreng mihun..atoiii...kosernyer aku...udahnyer beli nasi lemak bungkus jer + buat sambal sadin..pon sodap gak layan time mandi2..kang nk membakor2 bagai,biler akak bleh mandi..tak adil la aku dok pedih2 mata diorang sume mandimanda ... where got road....kenot...
So,sampai2,pasang khemah persalinan,bentang kanvas,trus tak buang masa buat sandwich..motip,mau cepat2 masuk air..huahahahaaaa....macam melambai2 air tu...wait..wait...i come..i polo..sejuk giler la air nyer..nak cecah punggung pon rase malu plak...baikkkk punyer!!
Tapiiiiiiii....tapi yang sangat panjang........buat ati akak angattttttttttttttt....layan gambor dibawah...


Bukan ni...ni pompuan sweet2 jln lenggang kangkung bwk bekalan untuk misi yang akan berlangsung..kiranye kalo nak gi mandi aitejun ke,camping ke,jangan ler rase tak terjamin,barang2 sume complete..sume ado..dr beg smpai la ke bantal tiup2 tu..alaaa...bantal yang tiup angin tu..pastu bole baring2...tido2...


Ti,awk gi dok depan tu,akak nk amek gambor...
Very the katnam ..hahhaaaa...abeh tu,nak aku saje2 snap gambor diorang...
Ishhkk..idok ler..sekali bebudak jantan tu bedok aku,menahas jer kan...

Ramai btul bebudak ni...ngeri lak aku nengok.Kena lak diorang dok bekumpul
belakang khemah kitorang..Rase tak selamat la pulok...

Kalo tengokkan gaya,aku jangkakan bebudak ni sume sekolah lagi..
Sebab ade budak pompuan sorang ni bawak beg sekolah..
Tejerit2 tegelak2...ishhkk...nyampah laka aku nengok..
Tang pakaian usah cakap la..korang tgk la sendri gambor tu..
Tu pesen ape?aisehhhh...aku yg pompuan pon malu la tgk..
Malu,geram,sedih tgk anak bangsa sendri prangai camni..
hhmmm....



Siap sampoo2 rambut koooo...tu yang aku tak tahan tu...
gelik sioutt...trus aku slow2 kuor dari air..
Tak diherannye kite ni yang dok bawah dia,selambe je dok
berapit2 camtu...
Lepas tu trus patah selera aku nak mandi..siyes...
Dok atas,letak bantal...bommm!!!
hahahaaaa...akak tetido u....sedor2 ade orang cakap,laaa....selamat dah..?
hajaq tau laki i...

Gitulah akhirnye episod loya aku ari Sabtu tu...
sekian..
( janji update...hahahahaaa...)

Friday, October 23, 2009

begumbira bersama teteman..


Patut N3 ni kuor ari jumaat..tapi ntah ape kejadah error yg macam tak sudah2..koser aku nak tunggu aih..banyak lagi keje nak buat..makanyer,arini jer la aku buat N3 ni..alerrr...kalo cepat2 pn ado ke sape nk bace?hikhikhikkhokhokkkk...sendri baca la gamoknyer..


Ari Khamis yang lalu,cewahh..ayat tak hagak2..kitorang ade group member yang baru..ahli minum2 dan makan2..yerrrrrr...sangat pemakan orang nyer walau badan halus melidi..ntah mane dia taruk pun aku tatau..Ali namenyer ( separuh name sebenar )..Lokasi,Yahoo Cafe..tu ler tempat kitorang melepak dan separa sahur utk bulan pose tu ari..Budak skrulonggau bawak lappy,maka sume pun kena melonggarkan skru ..makan2..minum2...pose2..sendawa2..
BALIK....mak soh pulang..hegegegegeeeee....




Monday, October 19, 2009

Injit day..

Ari Khamis,Dr Yap dari klinik hewan tepon remind utk vaksin
C jantan Choki..Aku tau,tapi mcm xde mase nk pegi..
Tapi kena la pegi gak kan..?
Sebab doc da tepon,makanyer kerah gak la pegi..
Yang buat aku lemah bukannye ape,alahaii....
C jantan sekor ni buas..aku da dapat bayangkan kemungkinan2
yang berlaku..huiissshhhh...dengan aku aku pun dia da tak
pedulik kalo ade org lain dalam bilik tu..kena zasss jgk...

Hohohoho....dan pemenang hadiah pertama,sudah pasti la laki aku...
hahahahaaa...zassss baekkkkkkkk punyer kat tangan...
dengan kuku kaki lagi..
Choki punye la takut,sampai gugur2 bulu dia...gigil sekali..pakej..
Bawak masuk dlm bilik,aku nk dipanjatnyer..rilek..rilek...
Doc blum masuk lagi..

Sekali Doc masuk,mmg da mcm kucen giler..meronta2..
aku belai pon tak bole jalan..ah sudah...naya ni kang..
nampak gaya mcm lebih buas dari biase..
Ganaz...ganaz...Tak upaya aku nk pegang..
Amir da kuor dah..koser dia nk pegang..tangan lak udah
berzass..lagi lah mood merudum..hahahahahaaa...




Aku terpaksa biorkan Doc uruskan dgn 2 asst dia..
Pun 2 kali misi membalut dgn blanket gagal..telepas..
gagah perkasa sungguh ko yer Choki..




Aku pujuk pn xmo gak..mau dizass nyer tangan aku...huihhh...
Makan tuan ko yer..Marah tui..

Dipendekkan citer..( da buat entry tak reti lak nk brenti kan.. ; p )
Da selamat la dapat injit..Pandai lak dia masuk sndrik dlm cage..
duduk baring..
Jejeh lak airmata dia...begenang airmata...
Agaknye sakit la kot...Syiann... : (


Dalam kete pon dia baring kt seat..
Da sampai umah pon dia baring..
Bile dia bangun,amir pasan kaki dia capek sebelah...
Hincut2 kaki dia...
Aik...?? Kot sebab tu lah airmata dia begenang td...
Aku lak nanges...

Kenape dia hincut2?
Ni aku nak benti la menaip ni...
Aku nk tepon doc tu jap...

Sekian..N3 hari ini..

Friday, October 16, 2009

kasi sapu la lu nyer blog...habuk!!

Sapu...sapu...

Vakum...vakum...

mop...mop....

kena la keje lebih sikit kasi bersih abuk...
Mau tidak..,sejak dua menjak ni macam ade penyakit lak..
Malas kemain..rase tak kose nk jengok blog melampau2 ..
Malas gilerrr!!!kena lak byk keje..
dengan nk menebasnyer,nk menanam,nk menyiram bagai
kat tanah2 yang baru aku teroka...
Banyak tenaga dan duit da aku korban...ingin berbudi plak
pada tanah....

Ek elehhh..pepoyo lelebih la plak..

Tanam rumput pn mati,ni plak nk becucuk tanam..
kimsalam..
Ni sume pasal addicted kt kebun2 dlm FB la ni...
tu yang bile rase nak jenguk blog je,trus hantu2 FB melabai2,
tarik2 tangan dan paling jahat,terus x bleh on blog..hanging...
Huisshhhh...tu yang beganda2 malasnyer tu...

Sebagai pembukaan,aku letak lah gambor jamuan raya kat opis...
pastu nnti aku letak ler lagi citer2 yg tak berapa nk bole dipanggil
crita...gambor mungkin...



WAhhh...baju sedondon gitu kan..?

Setahun ade la kitorang dapat 2 kali dana...so,kitorang decide nak
buat baju raya untuk staff..
tu yang da mcm group marhaban tu..
Lagipun kitorang pagi tu buat la dulu majlis tahlil utk arwah2 ahli keluarga
staff dan staff yang da pergi menghadap ilahi... : (

Pastu acara nyekek la kan..
Jemput pun x ler 1 port klang ni..mane2 yg berurusan,kitorang jemput la..
Menu pon ala kadar je..
tak ler grand dgn cendol,abc bagai..kehkehhkehh...
Satey,nasi impit bagai tu ade la..name pun jamuan raya...
Sebab da kenyang tu yg malas nk reveal menu...koser i...
tp puas ati la..last sekali siap bole tapau utk staff..; )

PUAS HATI MAYANG KU? ; P

bejaya gak akhirnye update blog...huhuuuuu!!
Google