Thursday, December 30, 2010

Familia FNSB Year 2010

Sabtu lepas kampeni akak buat family day...:)
Tahun ni sepatutnya ke Ganu Kite,tapi terpaksa dibatalkan atas sebab,hujannnnnn,musim tengkujuh.Ade gak kang yang dok betapa je dalam bilik...hikhikhikkk..Tahun ni pi Melaka jer.Repeat 4 tahun lepas nyer jelajahan.Kami sume harap tahun depan dapat la gi Taman Negara ke,Sabah ke,Salawak ke..;p
Terbaekkk la kampeni ni..( bab berjalan memang muji melangit!) ;p

Tahun lepas kan ke Penang,before that ke Langkawi kan? ok la tu... Bape kerat je la kampeni yang nak buat family trip segala anak branak bole hangkut,bagi macam2?meh kabor sikit?Ade yang sentap lak bile stetment ni kuor,tapi itulah hakikatnya..Dedulu sebelum aku keje tempat ni,gaji lebih setengah dr gaji sekarang,tapi jiwa tak tenang..Boss sakit jiwa,saiko,kurang ajar,tadak base...gitu... So,aku end up blah dari tempat tu,dan terima offer ni walaupun gaji tak seberapa..Tu la hikmahnya..Ni la habuannya..Well...alhamdulillah..Lepas 5 tahun,pelbagai kemudahan,kebajikan pekerja dijaga dengan baik.ape lagi aku nak?Syukur.. :)

Hotel ni a.k.a Riviera Bay..Da diambil alih lebih 2 tahun oleh Everly Hotel..
Da bunyik cam duta otel lak,ke?Dak ehhh.... aku tak rekemen korang dok hotel ni kalo korang jenis yang ala2 cerewet bab2 makan,kemudahan dalam bilik bagai..Sebab 1 day aku sampai jer,air panas x function,sink tesumbat,sib baik ado air bole flush jamban kan..?hahahaaa...
naya kalo takde...

Petang tu pool punye la ramai orang.. Amir n geng2 opis aku apo laie,dok join same la.

Wahhh...Gambar pembuka cara dinner...Ala2 gi wedding gitu...aummm...

Menu so-so ajo..tak la mabeles sgt,tapi x la sampai bisa membikin muntah ijo.

Team dari P.Klang..Boss kami ntah mane peginye..Nak dicarik kang,kot ler jumpe..Maka kami je la amek gambor..:)

Sume staff cabut nombor bertuah..Sume staff dapat hadiah,sume staff hepi,sume staff sakit pinggang angkut hadiah naik ke bilik..kihkihkihhh...

Gambor ni da memang la sah2 senget,banner tu punye pasal lah!! Tepaksa pose senget gak..

Acara suting2 tepi pantai lepas BBQ tepi kolam renang...

Pipi tu bukan ape,ade ikan salmon BBQ tu...tu yg kembang lenmacam..ngehhh...


2nd Day acara lawatan..Perghhhh...dasat tol jem Bandar Melaka ehh..
Lepas brekpes kami berlepas untuk River Cruise..


Dan itulah saje lawatan yang kami berjaya buat..Yang lenlain kensel..koser aihhh..Bandar Melaka jem dek kerana Melaka jadi host Krismas tahun ni..pulok...Balik otel la jawabnye pasni.

MITC..acara makan2 yang ...( uihhh... adalah dasat tol la kedai ni nyer sebis.. 2 pekerja nak serve makan 200++ nyer manusia )
Pastu harus buat muka selenger je org da tarik2 muka sebab nasi lauk sume abes..

Balik dalam kepenatan tapi pose kene mantop..hahahaha...

Final day.. Telematch..
Kami wakil Port uruskan telematch.Hadiah kami beli,kami bungkus,kami pikul,kami dan kamiii...
BERTIGA...

Puan host tu da sampai pening2 asik toleh kiri kanan,pusing depan belakang..Nak memastikan sume nyer berjalan dengan lancar..

Acara paling banyak kontroversi..:)
Acara tiup belon,belon belom beso segenggam da meletop..giler ko..
Mak da stenbai tiup,anak baru stat tiup,belon kt tangan mak meletop,anak ditarik ke depan pengadil...keji tol!! hahahahaaa...main tipu ..!!

Lambung belon ade air ke belakang,belom sempat yg belakang lambung ke belakang,yang depan da lambung lagi sebijik..hahahahaaa...hamek ko!! nasib baik muka sendri tak sambut belon tu..


Ni lagi satu acara bikin orang pecah perut.1 bola dok kat kangkang,1 lagi bola dok junjung atas kepala.Ni si budakskrulonggau ni,dibantainye belari bawak bola tu.Giler lawak kalo dia lompat,begegor pantai..Ape2 pon,sume sporting..thumbs up!!



Kalo da kalah kan,mual kaki krem la,pinggang sakit la kan?
stended tuuu..;p



Semuanye berjalan dengan lancar,abes telematchj er,kami check out.
Selesai sudah acara Family Day tahun 2010..
Sume hepi..Sume berbaloi2....:)


Monday, December 13, 2010

blinggg2 @ GM

Sunday hari yang amat panassss sekalik..So,aktiviti start kul 4 petang..But still panas.Aku kalo kuor panas2 ni,mula la kepala bengal semacam.Tapi digagahkan gak la sebab da jnji kat diri sendri ( cewahhhh..poyo..!!) nk gi GM,Klang..Sebab ade member FB bukak kedai manik..So,nak survey2 sambil cuci mata..gituuu...


Dalam GM ni punye la byk kedai..5 gudang beso tu.Tapi barang2nya tak la secanggih mane.Bayak China mari punye..Kalo kedai tudung ke,baju kurung ke,ade la jugak.Barang2 kalo nak beli pukal,memang murah giler.Bagi aku,keterujaan nk datang tu memang ler takde,tapi sebab kedai manik punye pasal,harus kasik teruja..:)


Maniknya santek2.. suka!! suka!!

Murah pun murah..kira berbaloi la nk beli..
Beli ni sebab nak bikin stok jer.Mane la tau ade orang nk jait baju yang kes tegempor2 ke.. Stok sedia ade tu memang la ade.Tapi saje je gatallll nak beli gak..
Ni hasil jahitan yang tak sudah2 aku nak nyiapkan..huhuhuuu...Tapi bukan pakai manik baru ni..Sabor je la tuan punye baju.Bukan takmo siapkan,tapi banyak sangat halnye selain mood yang tak hado...eehhh...jangan menjait kalo takde mood.Kang jahanammm baju orang...naya jer..


Senyum kepuasan oleh tuan tanah...TAPIIII...
Sembab jer muka tuan tanah...haishhhh...bukan telebih tido,tapi telebih letih.Badan rase lesu jer.Kalo da penat sangat,nak tido pun tak selesa.Sebab day before tu nolong bespren pindah umah..keje amal,amalan mulia...i loikeee..


Friday, December 3, 2010

Terapi Minda.. Penguji kesabaran..

Arini meh kite layan stok gambor kucen terbaru kat umah.. cute little kitty..La ni da pandai panjat2.Pening kepala Ucu..Kalo pon diam,time diekor tido jer..Walau camane pon, aku rase seronok,hepi,enjoy n ceria2 jer selalu bila balik umah.Tu untuk orang yang cinta kucen la.Kalo da kate tak suka,nampak bayang dia lalu pon da rase hangen satu badan,ye tak?

Aku pon pelik la nape aku bole jatuh cinta kat kucen..Dedulu pon suka gak,tapi tak la sekronik cam arini.Tengok kucen yang merayau2 kat tempat awam tu,cepat beno tumpah rase simpati aku.Tu la yer,hati manusia ni kan lain2..:'(
Muka ganas giler,tengok kucen liar sakit mata pon bole nangis..aparaaaaa...

Kadang2 tertanya gak aku,kalo aku takde,sape nak bela kucen2 ni..sampai kesitu lak dok pikir.Amir suka kucen,tapi aku tak rase dia nyer keprihatinan tu bole tandingi 'jiwa touching' aku ni..hihihiii...


my little manja kitty..Mooshi-Mooshi..cute,manja n buas!!





Namo eh, MashiMaro..Japang mari..



adoyaiiii....lawak giler pas amek gambor ni..Ni 1st time aku sua air kat diekor.muka masing2 sangat la musykil.Apa ni,apa ni? tu la agaknye yg diekor pikir,kan?
sua2 muka cam nak ke taknak minum ni,mati lak kang,kan?hahahaha...
Da sekali das,waahhh...6-7 das lagik dia sua muka dalam tu..Udahnya masing2 pakat sedu same2..comei sangat..:)

Cute faces ,huh?
Sedap arrrrr Cu air ni...Kalo ade karbonat lagik mari niii...


Bile tengok diekor tido gini,aku tepikir,nape ade manusia yang sanggup pijak2 binatang camni.. Mane la ati perut diorang ni kan?




Ni plak my lovely princess..Cikaro..

:)

~~Semaikanlah kasih sayang antara kamu dan kamu..bajailah ia.. Nescaya,nikmatnya tidak dapat digambarkan..~~


Monday, November 22, 2010

Mari Bercita2 Tinggi...hihihiiii....

Ape salahnye nak berangan satttttt.....dongki tol la...
Kalo tak dapat beli pon,sekurang2nya dapat gak la cuit2 sikit,kan...Mau cuit kete orang dijalanan? Ilang akal ape? Kat sini je la tempatnye yang bole cuit2,duduk2, sandar2, ko nak hogah2 pon bole..Tapi ...apekejadahnye pulak,kan?

Venue : MARTRADE,Jalan Duta
Date : 20-21 November 2010....Abesh dohhhhh...2 ari sajo...

Memula tu memang malas kedahak nak pi..Amir ar ni...sebokkkkkkkk je nak gi tengok.Malam2 sebelum tido,dia da zikir2 kat tlinga aku ni soh bangun awal2 esoknya.Koser aku tauuu..Panass telinga neh..
Sok pagi saje je aku buat2 busy..hihiii...gi kedai la,gi umah Along la,nak sidai baju la..Nak masak dulu la,nak itu la,nak ini la..hahaahhaaa...muka suda tukar jadik itam!! ati manyak panas...
So,kesian lak aku nengok kan..Ye la,start dari lepas raya tu ari,kitorang jarang dapat spend mase together2..Dia sangat sibuk..so,aku pikir,jangan ler hampakan dia kan..? syiannn...pegi ler jugak,Buat la muka cam terpegun,tarkasimaaa kan..?Walau pada hakikatnya memang ponnn terpegun..
Giler mengancam kooo kete nyer...perrgghhh...leleh ingus bagai la kalo dapat pkai..

Bak kata Puan Rozita Sendayu Tinggi,naik kete mewah ni,menjadikan dia sedikit bongkak dan bangga diri..Betulkah?hanya jauhari mengenal manikam..Tepok dada tanye la selera..Mau jadik bongkak,bongkak lah jadiknyer ..mau merendah diri,rendah diri la jadik nyer..tu sume hanya empunya badan yang merasanya..:)




Ko bayangkan aku punye beso,kete ni lagik beso...wahhhh gituuu..
Pasan abang yang cekak pinggang tu? Dia cakap ape tau?
Murah je Roadtax diaaa...800 JERRRRRR...
roadtax kete papa lagik mahal,3k...
Ek elehhhh....aku rase nak sepak je dengan stereng tu!!
Samdol toll... memang la 800...tengok la kete tu zaman bile...cetttt!!!!
800 tu consider RM8000 kalo semalam ko beli...aku yang cetek ilmu kete ni pon bole pikir..
Harap kete je mahal...
Yang emo ni nape?hahahahaaa...macam la kete tok aku,kan?
;p

Tak mahal la kete ni....1 juta JERRRRRRR....
Buat gi paso beli ayam je nehhh...ape de hal...
Cehhh...belom kaya da bongkak..patut la tak kaya...kihkihkihhh...


Ok ..done!! aku da oder dah...
Tapi ice blended la..bukan kete ni...tuan punye kete kot kat belakang tu...
Cuak je nengok aku.Macam la aku reti nak drive kete ni..Tak ilang nyerrrr...
usoh ler takuittt...;p

Cadang2 nak beli ni untuk pusing2 kampung..mengimbau nostalgia sekitar kampung kelahiran..pastu ..JUAL...
waaaahhhh gitu,kan? pkai sekadar nak imbau nostalgia jer...
Dalam mimpi pon tak tentu dapat...









Aku ni da macam broker kete daaaaaaa.....

hahahahaaaaa.....


Google