Tuesday, November 17, 2009

Makin memBeSarr..

Ni kesah anak2 kucen akak dek non...usah nak speku apo2..; P
Ado lain yg 'membeso' kalu,akan di war2kan..walau tak tahu bile..
InsyaAllah...Jika da ditentukan bertiga,pasti akan tiba waktunye..
Jika kekal berdua,redho saja sambil berdoa dan berusaha..
Kerana setiap yang berlaku ada sebab musababnya..
Hanya Dia yang tahu...

Wahh...ayat menitik namenye ni..huhuuu...

Teman kami di rumah,lagi ramaiiiiiiiiiiiiii gitu..
Anok2 kucen..Dari Choki,Bibib..kuor lagi 6,mati 2..
4 bulan pastu,kuor lagi 5!!

Giler da macam zoo kucen umah aku!!
Ade orang tak suka,kan?ahhh...bukan aku mintak ihsan duit dio..
Fedolikkan!
Aku bela,ade gak teman dok menempik2 ..
Nak bertempik kat laki,astagaaaa...berdosa dik non..
Walaupunn...; p

Sume2 sihat belaka..
cume 2 minggu lepas,sume kitty kicik demam melepek..
Muke selebet Ya Rabbi..mata sepotet jer..
Sunyi umah..

Dapatlah akak bersantai2..Kalo idok..,1 umah diorang pusing
sebelum akhirnye ke kandang ku kurung..

Penat gila la kalo diekor ni sihat..
Menggelinjang jer..
Sampai kaki aku da macam tiang bomba dipanjatnyer..
( sile pakai suor panjang di rumah )

Meh la layan gambor..

Oh ya..bagi melengkapkan zoo mini aku,
Bapak Hangkat adopt lagi sekor..Tu nyaris2 nak dilanngornye..
Nasib baik takde kete kat belakang..
Kalo tak,kucen tak kena langgor,kete aku yang SALAMAT...
Yang kaler putih tu..
Tu hero menggelinjang..tapi ensem lepas tompok2 itam kat
mulut dia tu aku tenyeh dengan minyak kelapa dara...ngehnhgehh...




Tuesday, November 10, 2009

Bukan sekadar di alam cyber...

Siape kate berkebun di alam cyber itu pembaziran taik mata?

Pokok pangkalnye ati..

Lihat saje hasil tuaianku di alam realiti...

( walau hanya menuai di pokok orang..; p )











tapi yang kat atas ni,takde kena mengena dengan hasil tuaian..
dia tuai hasil dalam poket orang,ade la..
pokai...( tokei transport..)
kohkohhh...

N9 vs Kelantan..


Keputusan da tau..tapi nak gak reveal...; p

Akak tak sokong memane tau..akak penyokong negeri tumpah darahku..

mencesteh..??kuikuikuiii....koser...lahir kt spital kerajaan..ado ati...;p

Akak orang Slangor..derhaka la kalo sokong team lain..wlaupun...; )

Abg Amir ko yang ye ye or nengok..kalo ikutkan ati akak,rela lagi tido..

ke jalan2 pusing Klang nengok lampu ke...mcm kt umah takde lampu..

ape kes tengok lampu kat umah..skema jer kaler..kan..kan...


jangan memain..!! the jacko walaupun arits barat,tengok game bola

Mesia hokey...yang akhirnye dia pasrah gak membuta kat tepi tv..


tak koser aku,katenyer...







hah..tendang ar..tendang ar...camtu la agknye kan..

tekejut2 badan dia tengok..kakakaaa...




Sori babe...Abang Ki fanatik Serie A ...tak main la liga2 super ni..

sebab tu mase game Kelantan tu,beguling2 dia mintak kluar..

Gatal2 satu badann...poyo...

pastu,lutut aku yang krem dok manjat tangga sampai tingkat 8

manggil dia...hawau tol.. ;0





Tuesday, November 3, 2009

Ijam Wedd..


Sabtu lepas kenduri kawin sepupu aku..
Kawin gak ko akhirnyer yer..ingat mat romeo taknak kawin..; p
Macam tak caye lah budak ni kawin..sebab dia memang
low profile..srba serbi mau nyorok..same gak la dgn familynyer..
Pandai banget nyorok citer..(ke aku je yang tatau..??)
Bapak dia satu2nye ahli keluarga arwah abah yg masih ade..
Yang lain sume da jadik arwah..makanyer sedikit sebanyak
ade jurang yang wujud..Mungkin juga betul kate orang,
bila yang tua da takde,yang muda kureng sikit nak mengerat2kan,
merapat2kan..Lebih2 lagi sume bekerja..kalo jumpe pn, kalo tak
kat umah orang kawin,hariraya,sakit pening...siyes..itulah
fenomena akhir2 ni...mungkin tak semua..tapi memang ade berlaku
dalam masyarakat..hhmmm...entahlah...
Walaupun camtu,kami rapat..



Ni la heronyer...mempelai aritu...ade macam muka Duta SO7 ke?
ade ker..?alaaa...yang nyanyi lagu sephia tu..ade ker..?
ade la kot..tang lobang idong..hahhaaaaa...ensem siouttt...

Perantin pompuan sumpah akak tak kenal..orang Jengka..
Sepupu aku keje kt Mybank Genting..
Yang pompuan kt CIMB Genting..kalo tak silap dengor la..; p
Same cantik...same padan...
Moga2 berbahagia ke akhir hayat hendaknyer..
so sweet la souvenier dia.. 2 dapat siang..2 dapt malam..
mane lagi 1 ni..?ado..kat dalam lemari..
Malam tu ade malam keluar peloh..joget lambak la,
karoke la...poco2 la...meriah..
aisehhh...aku tak sempat karok la..kalo tak mau ade yang
tak tido mlm..kakakaaaa....panasssssssssssssssss satu badan..
Alang ado mari...wat a sepriseeee....siang tak datang,malam baru
menjelma...macam kelawor..!!
Penutup n3 arini,sila muntah beramai2...
Perantin gak..tapi hampir tarikh lupus...; p
perrgghhh..pipi..tak hagak2 ko..
cam muffin!!







Google