Thursday, April 30, 2009

Suram tul...

Jangan mimpi la kalo g PUdu ke,busStand Klang lame ke
suram cmni..bile mase yg lengang pun aku tatau..
mlm td aku dgn Amir g ler Klang Sentral.
hajat nk beli tiket balik diorang dr Dabong Kelantan..
eh..lupe lak nk btau,bebudak Amir ade la dlm 13 worang nk
gi camping/hiking kt Gunung Stong,Dabong,Kelantan..
Dlm jajahan Gua Musang kalo x silap.
tiket pegi da ade.diorang naik ketapi.
poblemnye tiket balik sold out dr mggu lepas.nak balik ari Ahad..
mane ado tiket,abeh doh ler..kimsalam la kan..at least 1 month
earlier kena p bli..sume pandeiiiiiii banget..hamek ler..
akak da ckp,time tu cuti labour day,sure abehnye..
degil gak..gasak ko ler..
RM43 gupenye ek..mane la aku tau..
aku rase save lagik nek ketapi.baru 25-30 hengget jeh.
tp siap ler bepetak punggong sblum smpai sna kan..
ngeri siouutt punggong berpetak! ;p
tp tau je la org2 jate ni,kalo da suka adventure2 cenggitu,
jalan kaki pun sanggup..kalo aku idok ler..dok umah lagi bagus..


Waahh...entrance nye kemain sunyi gitu..
mcm Globe silk Store time nak tutup..sepi tul.ni bru kul 9 lebih..
siyes giler jauh tmpt ni dr bustand yg asal..tp lebih teratur la..
tak ler bikin Klang Town jem cam hawau jer kan..
kalo aku prefer la letak jejauh bustand ni..
aman idup aku nk jenjalan kt Klang..da sekarang ni persis kt
Dumai pon ade,Medan pon ade..tetibe rase kat Bangladesh pon ade..
Dah aku lak rase mcm p obesi..ada kaa...
takut aku nk p town.takut kejutan budaya..hahahaaa..


ngape lak la melintang gambor ko bang..?
sesi besoaljawab dgn org kt tiket kaunter..
aku nengok je la..(dalam ati,xyah la pegi..;p)

kaunter2 tiket pon sunyi jer..
agaknye sensiang ari la ramai org kot..

Tempat nunggu..mcm kt LCCt lak..



Aku tengah bersedih yang benornye ni..
kuceng jantan aku c Choki ilang lesap ntah kemana.
ni kira da lebih 24 jam nih..bole repot ka?
memula elok je dia lepak kt luor umah..
dlm kul 10 lebih,Amir balik keje pn dia ade
lagik lepak kt depan.siap jeling daring lagik..
tup2 bile aku pangei,xde doh..aku suspek mesti kat umah sebelah.
haram xde..
ah sudahh..mane lak peginye..sampai ler mlm td puas aku merayau2
cri dia..smpai tngkt 9 ko aku eksesais..
aku kalo takat dia merayau,risau2 gak.tp x la thp menggelupur.
tp kalau......alaaaa....xmo ckp la..buat aku sedih je...
mane la ko tang oiii...
balik laa...B-bib merindu..( ayat kaver perasaan..)
siyes sehh..aku mmg x lena tido..haru tul..

Tuesday, April 28, 2009

kebomm..kebommm...

tepranjat aku..lepas blik dgn prut sengkak2 tu,dok ler kt
kusi hikmat aku,tetbe tepandang cahaya terang..
'amboi mak!terangnye kat luor tu bang..cer tgk...'
'a ahh laaa.....kilang agknye..'

sekalik tu melatoppp!!!kababommm..gegor siouttt....lutu aku ler..
ah sudah!ade lak yg roboh apartment ni kang..
amet tamettt...


terang benderang tempat tu..biasenye gelap gulita..
ape lagi,bising2 batalion2 arugerek kt bwh...
lagik kuat dr bunyik malatop tu...adaaa kaaa...
aku nyampah tul laaa...bikin stresss dgn bunyik2 diorang ni..
tu blum pringkat betegang urat..
da mcm pelem loliwood..rase nak mencaruuttttt..







alaaa..tomeiii...tomeiii Ucu...mcm reflect dr cermin?
eehhh..idokk...2 2 ni lenlain...
1 muka runcing..1 muka mcm bapaknye,lebau..
so cutee.....

Inda Arisya-2 tawun..

Seperti dirancang,mlm td berlangsung la makan2 isi tembolok
sempena bday anak kawan aku..
aku pun dgn tatau malunye,menumpang ler dedua kaki..; p
kitorang buat kt Pizza..(kitorang??)
senang..xyah nak bekincah2 umah..
lagipun ajak kengkawan opis je kan..next year plan buat kat umah lak..
kasi pecah!!bak kata edry juri AF..tak gak pecahnye aku nengok..
camtu gak pepoyonye..


Cik Citi ler punye keje ni.kek gmbor budak dgn sign peace lagik..
kaler oren lagik bjunye..aku sikit konpius..birthday sapekah? ; p


sape kata mereka tak sayanggg....? ; )
ni kek birthday i tauuuu...kaler ijau tauuu...
kira ni together gether la dgn bday umi Inda..kak dila..
yerr..takyah betulkan mata anda..kalangan member,ahli kuarga,
org panggei i roy..
nama ni dr kecik..Alang yg bagik.
berbalik cite pasal kek,katanye ni special promotion utk mother's day..
ade moose derian...lazat bekrim..tak manis sgt..just nice..
tenkiu Cik Citi..


Kek kah ini?
pizza bagi..kalo sesapa buat bday kt pizza,sila kenyit2 mata dgn Mr.Manager,
dapat ler pizza nih..; p
nak mampus aku kenyit mata..?
kalo kita mention ade bday,mesti dia bg kek ni..sedap gak..
yang bwh tu stuff 'keras',sapu dgn stobeli jem..pastu ditenggekkan
eskrem 1 scoop..gitu..kelako lak aku nengok..tp ok ler rasenye..
Yg paling best,ko gertak ler Mr.Manager tu mintak %..!! sure dapatnyer..
tak caya?sila try..sebab ape?aku tau rahsianyaaaa.....


Ni ler Inda Arisya..maknye kate,blik mlm td,
asik lak nk ngembus lilin.jenuh lak bpknye dok idupkan lighter..


lilin mendajal namenye tu..kesian aku nengok budak tu
niup lilin..sampai nyembur2 ailio..dgn baju2nye kena icing..
dah tu,mak nyer dok tonyoh anak soh tiup lilin..over tau kak dila..
hahahaaa...yang benor maknye yg gian tiup lilin..


Jemputan mcm bukan hadiri majlis bday budak 2 tahun la pulok..
tp takpe,i kan ada...anggap je la diorang celebrate bday i...haktuit.!


ado gak gmbor den..ingat cdo..
santek tak tudung i?
RM8 yo...takyah beli memahal..hahahaaaa...kodokut ko ek..
nak raya bru bli yg mahal,bole?


Monday, April 27, 2009

kucen2 ku..


Poor Titan...sobb...sob...mati sudah...
tp dari lahir mmg nmpak tak cergas...
sayang sungguh...bulu exact mcm bapak dia..
ye...sungguh tak malu nk ngaku neh...
aku melalak siouuutttt...pedulik tidak!!


seram je muka...aku bagi nama jackie a.k.a E.T..
hehheeee...sebijik muka E.T..aku pun gerun nengok..
itam kemain..tp ni yg paling cergas...


Little sweet C.C..muka mcm Choki a.k.a Awukkkk..
Mr.blacky..a.k.a JACKO..
(itam cam mikel jeksen daaa...)

muka paling kesian dlm ahli kuarga dia...
da 2 ari nmpak x sihat...bontot kemain beso..
nk bejalan pon susa..tepe'eng2 kaki nyer..
jiwa ku kaco nih...doyaiii...


Ni little cutie D.D..2 ekor je tino dgn C.C..
tejulur,tejelir & tesentel..pakej..



Mr.LILO..suppose to be LIL-B..gupenye jate la pulok..

Like bapak..
..
..
..
..
..
Like anok eh..

Asik cite kucen kan..?
abehh?
anok xdok..nak buat gapo..
ado anak xmo sayang..
xde anak,mau anak..
dapat anak,dibuang-buang..
tapi syukur dan redho je la..sesuatu yg berlaku
itu ade hikmahnya...
ade @ tidak bukan kuasa kita mempertikaikannya
apatah lagik nak menghina..
menghina bermakna kita menghina yg menakdirkannya..
yg penting ada usaha..
aminnn...

Thank You..

Hmmm...sangat malas ek nk update blog..ngape?
ambooii...amboii..umur naik,malas pun naik ke?
ish..idok ler...cuma mcm xde bahan je nk bubuh...
kang letak bembukan kang,nyampah lak nak bace..
so,dok dendiam lebih baik..


anyway,
Big Thanks to all my lovely frenz..
For the Bday wishes..
to Nana..Milia..MummyMeera...Oniey..
geng2 KLM..geng2 FB...geng2 FS..
dan sesume la yg wish...


tua sudahhh....
Umur sekadar angka kate orang..
it doesn't matter..ya ka?
tak la kan?
takkan umur da 50-60 masih nk berjimba rambu ramba?
kena ler bersesuaian..gitu..
Tak ngapenyer kalo nk bersukaria..tp jgn masuk kelab dangdut..
huduh ko makkk...

Thursday, April 23, 2009

teori lobang hedong..


Hidung kita memiliki lubang di sebelah kiri dan di sebelah kanan. Apakah fungsinya sama untuk menarik dan membuang nafas?

Sebenarnya fungsinya tidak sama dan dapat kita rasakan bezanya, sebelah kanan mewakili matahari (mengeluarkan panas) dan sebelah kiri mewakili bulan (mengeluarkan dingin).

Jika sakit kepala, cubalah menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafaslah melalui hidung sebelah kiri dan lakukan kira-kira 5 minit, sakit kepala akan sembuh.

Jika anda merasa lelah, tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan bernafaslah melalui hidung sebelah kanan. Lakukan bolak-balik. Tak lama kemudian, anda akan merasakan segar kembali. Sebab lubang hidung sebelah kanan mengeluarkan panas, sehingga senang sekali panas, lubang hidung sebelah kiri mengeluarkan dingin.

Perempuan bernafas lebih dengan hidung sebelah kiri, sehingga hatinya mudah sekali dingin. Laki-laki bernafas lebih dengan hidung sebelah kanan, sehingga mudah sekali marah.

Apakah anda pernah memperhatikan pada saat bangun, lubang hidung sebelah mana yang bernafas lebih cepat? Sebelah kiri atau kanan? Jika lubang hidung sebelah kiri bernafas lebih cepat, anda akan merasa sangat lelah. Tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan gunakan lubang hidung sebelah kanan untuk bernafas, anda akan merasa segar kembali dengan cepat.
Cara tersebut boleh diajarkan kepada anak-anak, tetapi kesannya akan lebih efektif jika diamalkan oleh orang dewasa.


Saya biasanya merasakan sakit kepala dan rasanya teruk sekali. Kemudian saya berjumpa doktor dan beliau bergurau : "Anda akan sembuh jika berumah tangga !" Doktor itu tidak bercakap kosong. Apa yang dia sampaikan didukung dengan teori dan bukti. Selama itu, setiap malam saya merasakan sakit kepala dan tidak dapat belajar. Saya makan ubat, tetapi tidak dapat sembuh.

Pada suatu malam. saya duduk bermeditasi dan menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafas dengan lubang hidung sebelah kiri. Dalam kurang dari satu minggu, sakit kepala saya sembuh. Saya teruskan melakukannya selama 1 bulan, sejak malam itu sampai sekarang, sakit kepala saya tidak datang lagi.

Ini adalah pengalaman saya sendiri. Saya suka memberitahu hal ini kepada orang lain, jika sakit kepala cubalah cara tersebut sebab ia sangat efektif buat saya. Banyak orang lain telah mencubanya dan berhasil. Ini adalah terapi alami, tidak seperti makan ubat dalam jangka panjang yang memungkinkan ada kesan sampingnya. Jadi kenapa anda tidak mencubanya?
Dengan mempraktikkan terapi pernafasan ini secara betul (menarik dan mengeluarkan nafas), keadaan tubuh anda akan sangat rileks.


Jika ingin bunuh diri, cubalah menutup kedua lubang hidung anda sebelah kanan dan kiri dan lakukan kira-kira 2 jam, maka anda tidak akan merasakan apa-apa dan selamat sampai ke destinasi kubur anda dengan selamatnya - ekekekeke!

Kinfintutfut..

1. Dari mana asal kentut? Dari gas dalam usus. Gas dalam usus berasal dari udara yg kita telan, gas yang menerobos ke usus dari darah, gas dari reaksi kimia dan gas dari bakteria dalam perut.

2. Apa komposisi kentut? Bervariasi. Makin banyak udara anda telan, makin banyak kadar nitrogen dalam kentut (oksigen dari udara diaserap oleh tubuh sebelum sampai di usus). Adanya bakteria serta reaksi kimia antara asam perut dan cairan usus menghasilkan karbon dioksida. Bakteria juga menghasilkan metana dan hidrogen. Propors masing-masing gas tergantung apa yang anda makan, berapa banyak udara tertelan, jenis bakteria dalam usus, berapa lama kita menahan kentut. Makin lama menahan kentut, makin besar proporsi nitrogen, kerana gas-gas lain terserap oleh darah melalui dinding usus. Orang yang makannya tergesa-gesa kadar oksigen dalam kentut lebih banyak kerana tubuhnya tidak sempat menyerap oksigen.


3. Kenapa kentut berbau busuk? Bau kentut kerana kandungan hidrogen sulfida & merkaptan. Kedua bahan ini mengandung sulfur (belerang). Makin banyak kandungan sulfur dalam makanan anda, makin banyak sulfida & merkaptan diproduksi oleh bakteri dalam perut & makin busuklah kentut anda.. Telur & daging mempunyai peranan besar dalam memproduksi bau busuk kentut. Kacang-kacang berperanan dalam memproduksi volume kentut bukan dalam kebusukannya.

4. Kenapa kentut menimbulkan bunyi? Kerana adanya vibrasi lubang `anus` saat kentut diproduksi. Kerasnya bunyi bergantung pada kecepatan gas.

5. Kenapa kentut yg busuk itu hangat & tidak berbunyi? Salah satu sumber kentut adalah bakteria. Fermentasi bakteria & proses pencernaan memproduksi panas, hasil sampingannya adalah gas busuk. Ukuran gelembung gas lebih kecil dan hangat dengan produk metabolisme bakteria yg berbau busuk. Ini kemudiannya menjadi kentut, walau hanya kecil volumenya,tapi SBD (Silent But Deadly)

6. Berapa banyak kentut diproduksi sehari? Rata-rata setengah liter sehari dalam 14 kali kentut.

7. Mengapa kentut keluar melalui lubang dubur? Kerana density-nya lebih ringan, kenapa gas kentut tidak melakukan perjalanan ke atas? Tidak demikian. Gerak peristaltik usus mendorong isinya ke arah bawah. Tekanan di sekitar `anus` lebih rendah. Gerak peristaltik usus menjadikan ruang mempunyai tekanan, sehingga memaksa isi usus, termasuk gas-nya untuk bergerak ke kawasan yang bertekanan lebih rendah, iaitu sekitar `anus`. Dalam perjalanan ke arah `anus` gelembung-gelembung kecil bergabung jadi gelembung besar. Kalau tidak ada gerak peristaltik, gelembung gasakan menerobos ke atas lagi, tapi tidak terlalu jauh, kerana bentuk usus yg rumit & berbelit-belit.

8. Berapa waktu yang diperlukan oleh kentut untuk melakukan perjalanan ke hidung orang lain? Bergantung kepada kondisi udara, seperti kelembaban, suhu, kecepatan & arah angin, berat molekul gas kentut, jarak antara 'transmitter' dengan 'receiver'. Begitu meninggalkan sumbernya, gas kentut menyebar & konsentrasinya berkurang. Kalau kentut tidak dikesan dalam beberapa detik, bererti ianya mengalami pengcernaan di udara & hilang ditelan udara selama-lamanya. Kecuali kalau anda kentut di ruang sempit, seperti lift, kereta, konsentrasinya lebih banyak, sehingga baunya akan berlegar dalam waktu yang agak lama sampai akhirnya diserap dinding.

9. Apakah setiap orang kentut? Sudah pasti, kalau masih hidup. Sesaat setelah meninggalpun orang masih boleh kentut.

10. Betulkah lelaki kentut lebih kerap daripada perempuan? Tidak ada kaitannya dengan gender... Kalau benar, bererti perempuan menahan kentutnya, & apabla mahu kentut, banyak sekali jumlah yg dikeluarkan.

11. Saat apa biasanya orang kentut? Pagi hari di toilet. yang disebut "morning thunder". Kalau resonansinya bagus, boleh didengar di seluruh penjuru rumah.

12.. Mengapa makan kekacang menyebabkan banyak kentut? Kekacang mengandung zat gula yg tidak boleh dicerna tubuh. Gula tersebut (raffinose, stachiose, verbascose) jika sampai di usus, bakteria di usus berpesta & membuat banyak gas. Jagung, kubis, susu juga penyebab banyak kentut (bukan baunya!).

13. Selain makanan, apa lagi penyebab kentut? Udara yang tertelan, makan terburu-buru, makan tanpa dikunyah, minum `soft drink`, naik pesawat udara (kerana tekanan udara lebih rendah, sehingga gas di dalam usus mengalami ekspansi & muncul sebagai kentut).

14. Apakah kentut sama dengan sendawa, tapi muncul dari lain lubang? Tidak... sendawa muncul dari perut, komposisi kimianya lain dengan kentut. Sendawa mengandung udara lebih banyak, kentut mengandung gas yang diproduksi oleh bakteria lebih banyak.

15. Kemana perginya gas kentut kalau ditahan tidak dikeluarkan? Bukan..tetapi diserap oleh darah, bukan hilang kerana bocor..Tapi bermigrasi ke bahagian atas menuju usus & pada gilirannya akan keluar juga.. Jadi bukan lenyap, tapi hanya mengalami penundaan.

16. Mungkinkah kentut terbakar? Boleh saja. Kentut mengandung metana, hidrogen yg combustible (gas alam mengandung komponen ini juga). Kalau terbakar, nyala-nya berwarna biru kerana kandungan unsur hidrogen.

17. Bolehkah menyalakan mancis dengan kentut? Jangan mengada-ada... konsistensinya lain.. Juga suhunya tidak cukup panas untuk memulakan pembakaran.

18. Mengapa kentut anjing & kucing lebih busuk? Kerana anjing & kucing adalah karnivor (pemakan daging). Daging kaya dengan protein. Protein mengandung banyak sulfur, jadi bau kentut binatang ini lebih busuk. Lain dengan herbivor seperti kambing, kuda, gajah, yang memproduksi kentut lebih banyak, lebih lama, lebih kuat bunyinya, tapi relatif tidak berbau.

19. Betulkah pening kepala kalau mencium bau kentut 2-3 kali berturut-turut? Kentut mengandung sedikit oksigen, mungkin sedikit saja anda mengalami pening kepala kalau mencium bau kentut terlalu banyak.

20. Apakah warna kentut? Tidak berwarna.

21. Apakah kentut itu asid atau neutral? Asid, kerana mengandung karbondioksisa (CO2) & hidrogen sulfida (H2S).

22. Apa yang terjadi kalau seseorang kentut di planet Venus? Planet Venus sudah banyak mengandungi sulfur (belerang) di lapisan udaranya, jadi kentut di sana tidak ada kesannya.

Ooooo.....baru ku tauuuu....

Tuesday, April 21, 2009

Taman Mini Malaysia

Dalam perjalanan balik,kami menyinggah ler kt TMM ni hah..
Rasenye da bejaman aku tak jejak tmpt ni...
Last pegi zaman blm baligh lagi kot..; p
Sekali humak aihhhh rega tiket....bole tahan gak la tak murah..
Alang2 da smpai,takkan la nk balik plak..masuk gak la..
Ape yg aku peratikan,x ramai la org yg dtg..
Kalo dikumpul2,satu bas pn x penuh..
Tapi elok gak la..tak ler menyesakkan pemandangan..hehehee...
kesana kesinun ler kami be4..da mcm makhluk asing..
tgk gak pementasan kebudayaan...gamaknye kalo 2,4 org pon yg dtg tgk,
diorang kena gak perform..senyum kena menten mcm perform
dpn ribuan penonton gitu..bagus ar korang dik..walaupun naik bekelarah
baju yg korang pakai tu..ait cit!










Diorang ni pakat blik naik beca...
kalo Dak Lisa ni yg bwk,aku tak rase bukit depan tu bole lepas...
hahahahaaaa...cam poyo jer muka ko Dek...

Kembara Metro Ahad Part 2

Sampai kat Desaru lebih kurang kul 3.30 ptg cmtu..
tp yg bagusnye,tak ler penat giler babas..biase jer..
agaknye sbb bejalan kan.tu yang segor bijik mato..
so,rehat2..lepak2..mandi2 kasi wangi2..
adek2 g pantai..aku malas.sebab tetibe aku rase
sakit lak la pinggang aku ni hah..ado sobabnye..
Sampai kt tmpt regang2 otot petang tu,kitorang kena besukan
la pulok kat padang..2 org 1 team wajib main game..aisehhh..
Cik Citi ler jwbnye kan kena masuk dlm guni..
waahhhh...aksi hebat...1 point..
akak?hahahaaa...cam hampeh je la...
kena lempor kelapa dlm gol..
2 kali wahhhhhh!!!malu lak nk letak gmbor..cam badut
pon ado...siuttt arr cameraman...sgt potogetik okeh..
dahhh..dahh..tutup cite tu..

Malam kengkonon nk p la dinner yg diorang provide..
alaweii..sangap je la kan..da la xde sape impom ktner,
sesat lak tu...sampai2 je,lauk habehh daaaa...
tu sebab aku kate,sgt mendukacitakan sape yg incharge
bab makan2 ni..
tp nk espect apekan kalo da bejalan reramai cmni...REDHO...
jgn komplen2...jom p membedal kat gerai je la...
pas da kenyang..moh g tgk konsert..
sapo artis?



Mila wassupp..wassuupp....alahaii..
aku tebayang kalo ler aku trimpap dia,mau riuk tulang budak ni...
halus kemain..tp sore,mak aihh...memten beso..sweet la..comel..
walaupun aku tak minat..


Kumpulan SEPAH/SEPAK?
dari mula menceceh,meleret2 la mengarut2..
ade la part2 yg ok.tp most of the time,mengarut..
very the double meaning..


apehal lak la gelap gmbor ko Rizz..?
x cukup terang gamaknye suasana..almaklum..
camera henpon pakai lampu minyak tanah..
gitu..
kira halal je la..

Tapiiiiiiii....ade part yg buat org sume frust la kan...
Janji ado Faizal Tahir..tapi x dapek la nk dtg..
bak kate kumpulan Sepah,spentot basah..
tu yg x dapek dtg..
aku tak la frust sgt sbb penah tgk FT perform live..
mmg havoc giler..best sioutt...
Sekian gituu...
Bulan 7 nnti khabarnye ade lagik KMA..ke Dungun la pulok..
adakah serik?
kita lihat pada pencapaian kata sepakat..

Kembara Metro Ahad..

Akak kembaliii....haluuuuyaaa.....
Seperti dirancang,ari yang ditunggu2 pn tibe..
18hb April..tu ler julung2 kali aku g juin Treasure hunt..
KL-DESARU...jauh giler la kan..ujung tanjung..
tp ala2 makan angin la..takyah nak huru hara orak arek
nak speeding bagai...
first of all sure ler truja..5.30 pagi akak da siap kooo...
haaaa..hamek..janji kul 6...
Oh ya...aku g dgn Cik Citi n 2 org lagik kawan dia.
pegi ni pun pasal org yg suppose pegi,x jadik..aku sbgai
gantian..Mak Dara juin anak2 dara..gitu...
pungpangpungpang..,kul 8 smpai balai berita..
register..amek la segala bagai goodies..sticker nk tampal2
kat kete,tukor bju unipom nyer..Wahhhh...kaler selangor gitu..
lps da bagi taklimat,maka begerak ler kitorang sume..
sape bace metro tau ler psl Kembara ni...

1st pit stop kena benti la kt R&R Seromban..
carik2 jawapan,blah...
2nd pit stop benti lak kt R&R Jejantas Air Keroh...
same gak la rutinnye..
Start cni,aku drive sampai R&R Pagoh..
ni benti lame sket la..sbb ade lunch n pesembahan..
Tengahari terik ko..sian bebudak kecik yg menari zapin..
walaupun bwh khemah,stilllll meleleh2 peloh bebudak tu
bersamaan la meleleh cair mekap dema....
Tp rata2 peserta x puas ati la cara diorang supply
makan tengahari..malasla nk ckp..tp mmg sgt mendukacitakan..
tp kena redho sbb da ramai2 ni,paham2 je la...



bersambunggg.....
penat tak abesh lagik (alasan biase arr..)

Thursday, April 16, 2009

QUEENS OF LANGKASUKA





Kosmo ni ari kuor lak cite Queens Of Langkasuka..
yang buat aku tertarik sebab hero dia...walaaaahhhhhh...
sangat seksi..



Dulu kat Astro ade cite Thai..E-Pring kalo x silap tajuknye..
Best cite tu..E-pring tu pompuan..lawo seksi giler..
Dia ni lak jadik anak tiri E-Pring tu..
Tp jadik sandal mak tiri gitu..mak tiri lak muda belia,harus 18sx..

Ensemmmm siuttt...mcm muka hero LOTR tu...
alaaaaaa....ape ke namenye?
alaaaaa...bile nak taip lak bole lufer..
( ade mkn semut ke ni ari? )
tang taik lalat dia yg takblei tahan tu...sangat gatal jer rupenye..


( Buat suamiku...cintaku hanya padamu...: p )







synopsis
Faced with the potential invasion their kingdom, the Queen and her two sister princesses of Langkasuka must band together to protect their realm. Princes of neighboring dynasties have formed a coalition with rebel pirates, plotting to seize the powerful cannon. The mass destruction juggernaut is much coveted by any party seeking to tip the balance of power to their advantage. Artillery is deployed, the infantry is mobilized and the Doo Lam force is unleashed. Determined to defend their people and their land, the sisters are even willing to put their lives on the line.


HAHHH!!baru ingat...mcm ORLANDO BLOOM..
( update pada pkul 5 ptg )




cast + crew
Nonzee Nimibutr - Director
Sorapong Chatree - Cast
Ananda Everingham - Cast
Winai Kraibutr - Cast
Jakrit Panichpatikam -Cast
Jesdaporn Pholdee - Cast
Attaporn Teemakorn - Cast
Nonzee Nimibutr - Producer

Wednesday, April 15, 2009

mcm bang***!!!

bbrape bulan lepas aku penah letak N3 maid dera anak asuhan..

arini ade lagik emel yang menerjah masuk dgn kes yg sama...

ape lagik perkataan yg aku nk sebut..sgt vavi kan?

aarrghhhhhh...aku tensen la tgk video cmni...

dm kepala hotak tebayang2 flying kick maid nih...

sangat celakalah orang cmni...

terusik tak perasaan korang..?

korang ade anak?

ade?tentu paham cmner perasaannya...

sedangkan aku bole paham,takkan yg ade anak xleh paham..

aarrgghhhh.....ati aku merintih sayu la..sedih sgt...

ape dosa budak tu...

Tuesday, April 14, 2009

ujan tagg..

Wahhh...wahhhh...ngetagg org ek..?
aritu nyer x sudah lagik..tangan aku da menggigil je nk give up..
ado laie beberapa soklan yg x dapek nk google..
sangat poning palo den ni hah..
aku buat yang ni dulu la ek...
yang tu sok2 aku bereskan...alaaaa..tinggal bpe lagik je blum google(alasan..)

1. Adakah anda suka blogging?
bole arr...aku bersiaran langsung blogging dr opis..kt umah aku
surirumah mithali...( siapkan talam 2 tingkat,tadah muntah )

2 . Blog siapa yang selalu anda skodeng?
Nyatakan 5.-
redmummy
ceeramoon
nana
dan sume2 yg update aku bukak..ebelidei..

3 . Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda?-
anda tau kan jawapannye...

4 . Taken or single? Mana lebih bagus
token..masuk funfair bagut maaa...genting pon ok jgk... ;p

5 . Pernah tak cinta anda tidak dibalas?
aku bkn kaki becinta...selalunye becinta mcm org gile..
tu je la pn...wehh..laki aku 1st love to tak..?dr aku form 1..giler lame...

6 . Ciri-ciri bf/gf idaman anda?
aku kalo ngidam2 ni,parah kang..sume tak dapek capai spesifikasi..
ala kador je la..

7 . Pada umur berapakah anda akan merancang untuk berkahwin?- umur??
aku x merancang pn..datang sendrik...gatai sesama...hahahaaa
tapi member aku yg tagg ni lagik la gatai...***cabutttzzzzz***

8 . Nak berapa anak?
bpe ek?brape2 pn boleh...tp x kuor2 la pulok..

9 . 5 orang bertuah yang anda ingin tag?
sume betuah...sila buat tagg..

10 . D.O.B-
apr 24

11. best present yg penah dpt?
dgn merendah diri,aku jarang dpt adiah...
tp aku paling suke purse guess kakak aku bagi

12 . gift yg di impikan..?
tak tecapai dek akal aku kalo 'gift' yg 1 ni aku dapat...
syukurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

13 . fav colour?
pink...hihihiii...very the koman..tp masih waras ...

14 . fav numbers?
4 and 5

15 . best place yg ingin dijejaki?
New Zealand..
Na..mekasih nk bwk aku ujung tahun ni..; p

16. rase bahagie bile.....
hati tenang...ape yang aku nak,tercapai...


17 . fav movie.-
my best friend wedding..aku rase dkt 20x aku tgk cite ni..

18. fav artist .
celine dion

19.Tagged you :
nana

abes dohhhhh...

Monday, April 13, 2009

Menilai Orang..

Terus terang,aku boleh jangka perwatakan orang..
walaupun tak selalu aku buat camtu..
Tapi perlu ke kita menilai orang?
Dari segi ape?
Susuk tubuh?
Paras rupa?
budi bahasa?
tutur kata?
jawatan?
Rumah yang besar?kecil?
kereta?BMW?kancil?

Kadang2 kita tak perasan..
Tak perasan orang perasan akan sikap kita memilih watak ape
yang sesuai untuk bergaul..memberi manfaatkah watak itu
dalam hidup kita?
Menilai orang dari susuk tubuh sangat menyakitkan bagi yg
tidak dikurniakan tubuh yang menggiurkan,kecik,molek..
Apatah lagi jika tak dikurniakan wajah yang cantik..
Kerana rata2 orang menilai dari rupa luaran..demi kepuasan..
Puas jika dipuji..puas jika dipandang tinggi..
Puas jika di jadikan idola...
Tapi lupa pada yang mengadah di bawah..kerana leka di atas..

Sesekali kita kena telan jika dipandang kurang..
kurang bijak,kurang cantik,kurang kaya..
begitu..
Tidak mati kita menerima kekurangan diri...
Tidak luak kita menginsafi diri...

Tapi jangan sesekali kita menilai orang lain
sehingga kita lupa,lupa pada kealpaan diri
kerana terlalu mahu diri dipuji..
Menidakkan kekurangan diri...

2C..( choki cirit )




Muke manyak sodih looorrr....
udah 2 ari cirit..aku ingat nk bior je la..
sbb aku tgk dia pn x ler melepek jer...kengkadang
merayau gak..
tp aku kena bwk gak laa...sian lak..
kalo aku yg sakit,sah2 nk g kinik..wooo..mentang2 dia
binatang,nak buat dek je ek..?



2nd time visit neh...
sbb Choki jarang beno sakit..
last pegi pun sbb nk injit2 vaksin..pastu dah 1/2 thn x dtg dah..

Ni doctor Yap..mudo laie..
amoii...mau kenal ka..?
sweet je doc ni...

aku mcm samurai kan?
ces...!jarang berani bersuara...tu gmbor super impose ye..
Acara timbang kati..berat lepas setahun...bole la...

humak aihh...lamenyer i tak datang...ptt ler ingat2 lupe muka
doc ni...nyampah lak i tgk muka dia...: (


Apehal la lambat sangat nii....



opocot! ape ar ni...jgn ar...i tpranjat tau...
kang cirit kang cni kang...


adooii..sakit la perut ni...


Ah!!sudah....dia da datang....mampuz la...

sekalik trus dia meloncat kooo...begulung lagik kat
leher...


Temperature x dpt amek sbb tmpat pukpuk dia
da melecet maaaa...sangat sakit kot...tu yg menggelesat
menggelupur tu...baru doc tu tau...
memula dia siap ckp,choki ensem..choki baik...
dalam ati aku,tunggu ar ko sat lagik..tau la baik ke tak...
kakakakaaaaaa....
mmg btul...tpranjat doc tu tgk Choki menggelupur...
baik la sangat kan...
nk tembak ubat bijik dlm mulut dia pn susa...
nikan plak nk tembak bontot dia..kimsalam...
kirenye kalo org taktau aku g kinik haiwan.sah2 diorang ckp
aku ni pengotor...
mau tidak..punye la byk bulu kt bju aku...
sib bek ade roller standby kan..? ;p


kucen ni ade kat ctu...Doc tanye aku nak kucen ni..
dia nk bagi..kesian..rentetan idup yg cukup menyebakkan..
mase kawan Doc Yap bagi,perut dia da tekeluar..
luka sana cni..perut dia koyak,dah Doc jait..+ dah
dimandulkan sbb byk yg da rosak...
sangat kesian..diorang suspek samada kena langgar @ kena terajang.
sangat tragis..
kucen ni sgt manja..potential jadik hommy cat..
the way dia tgk Doc Yap,aku tahu kucen ni sgt berterima kasih...
cner aku tau?sbb aku rase cmtu ar...sukati arr...alaaaa...
ade sape2 yg berminat tak?aku takleh la adopt lagik..kang jadik zoo
la pulak..
Google