Wednesday, December 31, 2008

BIG FAMILY...

My niece from my first sis.. fara aka adek with her fmily
Shafi Rayyan n his babah..

my 4th sis n her hubby ler...
aka UDA..( teman sekepala gilozz.. )

ahah!!! ni anak teruna UDA...Iman N Ikmal...

IMan...

Ikmal...

anak bongsu my first sis NURFATIN AMELIA
A.K.A ATEN @ ACU

ni anak2 my bro..the only bro... Nurul Hanna n M.Hawwas
cerdik2 budak ni...

ni cucu my first sis....kitorang panggil yayan...manja n keletah n pelbagai lagik la....

UDA,ATEN N MY FIRST SISTER...ALONG A.K.A MAKLONG

Yayan panggil tok sedara dia ni,TOMMY... org dok ajor dia Tok Mie...


anak2 sedara yg bila cuti sekolah je blik ke kmpung...umah aku la destinasinya..
diorang sume ni dok kt Pekan,Pahang..

Kak Teh...
Yayan ni cucu sedara...so pangkat kami ni sume da jadi atuk n nenek...
sedih giler pangkat2 ni...aku punye panggilan,Wan Ucu...huhuhuuu...sadis...

first thing kalo dia ni mai umah,ape je yg dia nmpak.sume dia nk amek main...
temasuk la songkok Tok Amir ni...




My bro in law kate,aku kalo jumpe dgn Uda,da mcm org bepuloh thn x jumpe...
tu blm part buat kelakor bangsat...ketawa x hengat...
naik rimas dia kalo aku naik sekereta dgn diorang...


Hawwas N Aliff Najmi ( my 2nd sis grandson...)

Fawwaz n Hawwas...
Fawwas form 2 kt boarding school.sekolah bistari kt Pekan...
yg bestnya dia ni,kalo jumpe aku,borak sakan...aku dok layan...tp haram aku x paham...
sebab pelat Pahang dia,Ya ammppunnnnn....pekat...
aku chong dia kate aku ni dulu main ragbi pn,dia pecaye...hahahahaaa...aku main ragbi?

diam x diam,aku ada 3 cucu sedara...terer kan?coming soon harap2 pompuan...
ni Farris Aiman..bigau kenmain...tp ckp,very la soft...
sekali menjerit,bole kasi gegar Tesco...
Farris n papa dia...anak sedara aku yg sulong...Fairuz Khan a.k.a balong...

x sengaja snap gmbor ni...cantek lak...

Wan ucu n Farris...
uhukk..uhukkk....


Yang benornya..banyak lagik gmbor...nnti2 la upload...penat lak jari...

THE BEAUTY OF A WOMAN..

The beauty of a woman Is not in the clothes she may wear...,
Nor the way she combs her hair....
The lovely figure that she carries...,
Or any innocence before she marries.
The beauty of a woman,
Is seen in the depth of her eyes The place where her love resides....
Where the doorway to her heart is seen If you're invited in by some lovely colleen.
The beauty of a woman,Is where virtue and passion convene...
Not in any place she may have been..
And not things superficial as a facial mole..,
Her true beauty is reflected in her soul.
The beauty of a woman Is the care and comfort offered to others..
And their amazing skill at being mothers..
The unselfish loving and giving she shows ....
Her beauty with passing years, only grows...

Tuesday, December 30, 2008

u all suka kucen?


muka selebet jer mamat nih kan..?
aku 'kidnap' dia dr umah maktuo aku.
amek bila paktuo xdo kt umah...kalo idak,jgn harap nk dapat..
maktuo jd rakan subahat..
aku amek dia mase umur 3 bulan lebih...maktuo bg nama bulat...
ishkk...namo x glamer langsung...aku letak CHOKI DOLPHIN....
amacam?gempak?huahahahahaaaa.....


ni mase umur bpe ntah....mgkin dlm awal 5 bulan...mata n badan da brisi sikit...

first thing yg aku ckp kt suami aku,JANGAN BULI DIA!!!
tak dan gak....kna gak....ni bru ckit....

tui tak aku cakap...?
dia membuli kalu,tarak hengat....suka beno kaco c Choki
ni time2 mate mamat tu da kecik2 nk katup....
yang mamat ni pon,redho jer....

ni aksi buatan sndri ek...bkn kitorang yg buat..
eh...kitorang?bukan...lakiku....

ni laki2 itu punye kijo..

ni anuar zain style...macho n jantan....huahahahahaaaaa....

lagi...



dan lagi....


yer.....DAtuk Ki da bangun...layan tv sat....jap lagi katup mata...bukak mata.... tu je la keje dia kalo da kenyang...



hello....name i bibib...


sekarang Choki x keseorangan lagik taww....da ade teman tapi mesra...



makan dan minum bersama.............


masuk ari ni da 5 bulan aku bela CHOKI n sebulan lebih aku amek BIBIB dari umah
kakak aku...BIBIB wass soooooo manja gitu....aku suka sangat...














baby year 2008..

Kehadiran orang baru,amat dinanti2kan...mungkin belum rezeki aku...namun aku
tumpang gembira utk teman2 yg dapat bby tahun ni...


Ameer Mukhreez Bin Razali

Our KLMian's baby boy..ni 4th baby Azian yg dok nun jauh kt penang...

katanya da nk tutup kilang....heheheheee....


Rumaisa Nur Milhan Bt.Zikri...
21th dec 2008



our KLMian's baby...
Naja's baby...

Doa aunt Yaya,be a solehah n good son n daughter to ur parents ya...

BRAVO...BRAVO...POTLUCK YG HAPPENING!!


ketibaan REDmUmmy....

tu diaaa....redmummy tgh melayan nasi myk...tp ksian aku tgk..ku hulu,kehilir dgn
pinggan tu sbb dok sbuk melayan org yg datang...very the hyper gak la c Red ni..


aku x leh la aktif sgt sbb penat banget time nih....muka pn sembab jer...
say cheeseeeeeeeeeeeeeeeeeee....

CIK GEGIRL ...kemain merah anak dara nih...sib bek mood
dia ptg tu,best giler....sengehhh jer....


27hb dec o8,REDMUMMY.COM menganjurkan potluck bersama peminat2 tegar...
aku yg dikatakan baru gak la ikut blog Redmummy ni,excited gak nk juin....
TAK MENGHAMPAKAN...sepanjang potluck berlangsung,i was sooooooo happy tgk gelagat sumer yg hadir..very sporting!anak2 yg comel2 menggamatkan suasana...
seperti di request oleh tuanpunya blog,aku buat ler nasi myk...tekak gatal gamaknye...ke...ehemmm...ehemmm...what ever la kan...as long,aku epi bila hajat org da temakbul...
sedap x sedap,belakang citer nooo.....

Tuesday, December 23, 2008




bagi yg penah naik cable car kt langkawi,perasaan yg first tu yg x bleh tahan woooo...
bkn x penah naik..tp yg ni terasa la besor lima sen kecutnye perut aku..
sib bek passenger tu ank sedara n sorang staff kitorang..so,mmg dapat la sedas dua kalo drg goyang dlm tu...'weeeehhhhh....duduk arrrr....jgn ar goyang....sengal ar korang nih!'


Salam Perkenalan....

Salam semua....
Wahhh....dalam kepesatan dunia I.T,ade gak ghupanye makhluk yg baru nk create blog sendri..
tu pun lepas da bedegar2 kt blog org len..; p
aku ni sebenarnya lebih suka memerhati..dan bersronok atas kegembiraan org lain smbil turut sama menyertai kemeriahan itu...aku gembira kalo org gembira dan begitulah sebaliknya...
cuma bila ade waktu aku terleka atas sesuatu,riak contohnya,cepat2 aku mengingatkan diri aku agar jangan mudah lupa bila kita berada di atas kerana sesungguhnya jatuh ke bawah itu hanya menunggu masa..
Salam perkenalan buat sesiapa saja yg menyapa lalu blog ini..YAYA..
Google