Thursday, March 31, 2011

Da baca..?

Belilah...
Bacalah...
Tafsirkan mengikut akal masing2...

Jika masih setia ditakuk lama, sudah masanya memikir untuk kehadapan..
Perbaiki yang kurang, perbanyakkan menyesali kesilapan..
Berbuat baik sesama manusia, kesali kesilapan diantara kita...

Masanya akan tiba, tak tahu bila...



ERKK..!!!! hagagagaaaa....



Tak ke namenye menyusahkan orang?

Kot pegi kelas memandu,memang belajor gear reverse je ke?

Parah ko derrrrr...







Ade sesape kenal ke drebar kete ni??

Kemsalam la yer..

Kasi pelok cium sekali..:D




Aku harap pemandunya INSAF...

itu saje...

Sekian...


Thursday, March 24, 2011

EARTH HOUR..

JANGAN LUPA YAAA...

ESOK MALAM DARI JAM 8.30 SEHINGGA 9.30 ...:)

PADAMKAN LAMPU UMAH ...

KALO BOLE PADAMKAN LAMPU JALAN,
PADAMKAN LER JUGAK..

HIKHIKHIKKK...






Misi menyelamat ..

Dalam 3 minggu lepas ade la sekor kucen ni kene gigit dengan anjing kat gudang belakang tempat keje aku ni.. Ksiannye la hai... Kitorang memang da bajet umur dia pendek ler sebab napas pon da slow,suara tak kuor.. Tau je la aku ni kan cmner, bukan bole tengok binatang cenggini.. Kesian aku memang over nyer la.. Kena gigit ari Khamis,tokei kantin kat opis aku ni amek la letak dalam kantin dia.. Segala bagai tok nenet dia sapu kat luka kucing tu. Tapi tak berubah gak.. Masuk ari Senin benyawa lagi aku tengok.. Tapi masih takmo makan.. minum pon aku tolong titis kat mulut dia..

Ni takleh jadi ni.. Takkan nak dibior jer.. Binatang pon tau sakit.. Aku nekad bawak dia gi kinik hewan! Aku masukkan dalam kotak terus je pegi .. Sib baik tak ramai orang. Attendant kinik tu tu pon baik orangnya.. Dibersihkan kucen tu,bagi injeksen,bagi antibiotik bagai.. Sume dia buatkan.. Terharunya la haiii...

Walaupon bukan kucen sendri,tapi selagi dia tebaring kat kantin tu, camne aku nak makan, memang siyes asik tingat dia jer..


Camni la keadaan dia time aku bawak gi kinik tu.. tebaring jer. suara pon da kedalam je bunyiknya. Ishkk... sedihhh mak...


Yang kerak2 kuning tu sebab mamak kedai tu dok calit kunyit kat ctu. Da berkali2 ditepek, jadik keras ler. Jenuh gak la attendant tu membersihkannye.. Moga kebaikan dan keberkatan hasil kerjanya..insyaAllah..




Ni la rupa lobang kat belakang kucen tu..


Selang esoknya, aku belikan la makanan lembik ni.. Kemain gelojoh dia makan.. :)
Alhamdulillah...

Tapi sampai ke arini, dia masih tak leh bjalan.. :(
Menginsot2kan badan je kalo nak gerak.. Tapi kat situ je la..
Takde la bole gerka jejauh..
Kat bawah rak TV mamak tu la dia lepak..

Kalo orang lain, tak tau la nasib ko kucen...
Mujur ade mamak tu nak tolong jaga..
Kalo ikut hati,nak je aku bawak balik..
Tapi ngenang kucen kat umah tu yang tetibe bole tukar pangai jadik Komodo,
baik lupakan je la hasrat tu..
Depa kalo tengok kucin luor,meroyan semacam..show off kate orang putih...
hihihihhii...orang melayu kate, menunjuk prangai ler tuuu...

Aku harap kucen tu bole la bejalan balik.. Macamana rimas kita ni tanpa bergerak, kuceng apatah lagi,kan? Dia da la jenis yang merayau jer..
Isshkkk...sedih la pulok...

:'(

Awan...

Tetiap pagi perkara yang aku suka buat bila drive adalah, tengok awan...:)
dari side mirror aku bole snap berpuloh2 gambar awan..
( nampak beno la bukan driver yg baik kan.. ber henpon time mandu..)

Habit tau.. habit... tableh buat ape..



Cantek sangat...damai...



ape ke name awan ni?


Bila ade sorang member tanye cmner rupa awan nano,aku tatau cner nak jawab..
Camni kot rupanya..




Tapi sejak dua menjak ni,bila awan gelap, ati aku cepat benor ler rase resah.. :(
Gundah gulana teringatkan bermacam2 benda yang berlaku kat muka bumi ni..
Moga2 kita di Mesia ni dijauhkan la dari bala bencana yg melanda Jepun...
Mau abes Mesia ni.. jadik cam padang... uwaaa...
tamauu... tamauu...



:'(


Tuesday, March 22, 2011

New Kitty..Again...:)

Entry aku wajib ler ade kucing2an kannn...
Sape tak suker,bole main jauh2...
agak kasar sebab emo tak abes dengan Cian cilakak yang bunuh kitten tu..
Takde perkataan la aku nak sumpah dia ni..Memang idup tak tenang la..

Ishhkkkk..
Buat sakit ati je ler cakap pasal bende2 camni..:@

Meh layan gambor anak kucing kite ni ha...
alololoooo..
anak kucen memang comel kan?
aku sukak!!!




aissshhh.... giler geram tiapkali tengok gambar ni..


Pic ni snap malam tadi...alalalaaaaa....so syuwitttt....kan?kan?kan?
Warna tak melambangkan ikatan ibu dan anak langsung...ngeehhhhngehhh...
Tapi N.G sangattt penyayangg..pantang ko ulur tangan nak amek anak dia,mencicit dia masuk dalam bekas tu...

:)

happy mood la ni...:)



Monday, March 21, 2011

My Hero Yayan..


Next year da nak masuk skolah dah...
besar da budak ni...:)

Mulut nye jangan cakap lah...isshhkk..
Baru2 ni disuruh Wan nye jampi badan dia..
Wan tanye nape?

'Badan Ayern ni banyak setan la.."

mane la dia dpt perkataan tu...
Nak tekucil aku ketawa..



Kalo takde kawan nak beborak,rasa sunyi,ajak la dia beborak..
Nescaya tak sampai sejam,korang bole surrender..

kalo dia takanak geng dengan kite,senang je ubatnye..

' Wan Ucu ni ade Otomen,tadi beli kat TEsco..Ntah nak bagi sape la ni.."

Sekejapan jugak ler dia bole jadi bespren kite..heheheeee...
Obses giler dengan Otomen..





Gian bau asap..

Da lame tak membakor2 ni,tetibe datang hajat nak mecium bau asap arang...best nyer..!! Ade yang suke ke atau aku sorang je yang pangai pelik? besttt wooo..bau hangit2 asap..Yang paling penting,ape yang menyebabkan asap tu bau sedap....:)

Sebab bahan perap ayam lerrr..
Tingin benor la haiii...
Tapi bukan ngidam..Kalo ngidam tak adventure sangat.Lainlah kalo mintak derian belanda ke,buah Delima Mekah ke..tu mmg adventure..Siyes susa nak jumpe dah derian belanda,yang ade,jus dia..KAlo dedulu kat kampung,sampai lenyor2 buah tu tegolek dok atas tanah.Haram nak heran.Tu la,padan muka...

Tajuk dengan crita tak sehaluan langsung!!


Ikan merah fresh dari laut .. ( kedai Achehhhh...)


Ayam yang diperap itu sangat berjaya..
ishhkkk...ailio da bekumpul dah ni! jangan buat pangai...
jangan buat pangai...

Buat mende ni memang tak susah..nak buat tu yang malas..
Tu la kesusahan paling keji ..

My bro in law..
jadik la eh Dik..


Makmertuaku...:)
Ehh...ade orang kate,aku ni yang anak dia,bukan Amir..sbb muka mirip..
Ehhh....dak ehhh..Amir mirip muka abah dia..:)
Kebetulan jer ade iras2 sbb chubby...hihihihihiii...
Ampun ariraya makkk....

Sebenarnya BBQ ni sebab seronok menyambut ulangtahun perkahwinan i yang ke 12..
ihikk..ihikkk...
Moganya jodoh ke akhir hayat,dipermudahkan urusan kami dunia dan akhirat...
InsyaAllah..


20 tahun berlalu..

Kita bersiaran kembali..yihaaaa!!! Semangat lenmacam nehh..Tatau nape...errmmm...

Kalo ikut ati,da lame dah ku kapankan blog ni..koser dah nak berblog2..Sebab sakit ati nk menghaplot gambar.Pekdah hokei nk haplot sekeping gambor sampai setengah jam.Tu gara2
compact kamera nyer pasal la..!!zzzzz..
Dedulu haplod dari henpon jer..Lajuuu...( tu pun sendawa gak nak menghaplod...tihhhttiihhttiihhhh..)

Owwyeahh..opening mesti la yang gumbira2 jer..Memang gumbira bangeet dehh..Sejak mula FB,ber YM bagai,sampai ke BBM kemain gelak ketawa jerrrr...;p
Tak ler selalu..Tapi yang kengkadang tu la yang rase semangat membebel datang..Plan yang berbulan2,ade je la penghalangnya umpama jodoh tak serasi...

AT LASTTT... perjumpaan tegempor,arini plan ,arini gak jumpe..senang crita..baru la adventure seadventure mendaki Bukit BROGA... kan sis? ;p
Alkisah BUKIT BROGA ni sangatlah mistik sebab sampai arini masih ade yang terbelenggu dengan mistik perkataan BROGA itu sendri...wakakakaaaa....naya la pening kalo tak paham.Hanya dia dan diriku yang tau mistik sebaliknya..

CAKKK...CAKKKK!!!
candid cameraaaa....




Seronoknyer la haiii..sampai lupe laki sendri nak keje esok nyer...huhuhuuu...
Sekali sekala kan bangggg...grrrr..

Kepada kedua2 mereka,seronok la banget sampai minit2 penting dalam mesyuarat tu,kami suami isteri dok bincang dalam 5 hari gitu..hahahahaaa...Pasni kite repeat lagi ehh...?

Sailormoonnnnnn...zzzz... -love-

Manik manikan namenye..


Tugasannye da lame selesai...kihkihhhh...
Baru nak hegeh2 upload gambar...
alaaa...sajer jerrrr...;p
Bukan ade sape gigil2 pon kalo tak bace blog ni..
Tuan tanah sendri pon haram heran..






Testing manik baru..
Sape anto,dia nyer rezeki ler..
Ni baju kedua akak eksperimen mende2 alah ni..

:)

Nakkkkkkkkkk....

FUIIIYOOOOO!!!
Cer bayang akak bawak mende alah ni...
cer bayangg...cer bayang...
walahhhh....dengan angin yang meniup rambut...,
Dengan lirikan cemburu orang2 yang memandang...,
Dengan jaket kulit ala2 Juliana Banos...
WoWWWW!!!

Cantik kan?











Eloo...eloo...
pandang yang belakang sanunnn..!!!!

Yang kaler biru tuuu...

Ilang akal ape nk bawak moto ni??
kaki pon tak sampai..!
wakakaakakaaa...

Yang penting akak memang faultttt bawak motor clutch..

*gurau senda membawa bahagia*



House Of Nasi Kerabu aka HONK

Sape suka NAsi Kerabuuuuu...?
Seikhlasnya,aku bukan pencinta sayur-sayuran..Terutama yang ijau2 cam Aspraragus,Bayam,
Sawi...sayor ijau yang aku makan adelah tak abes 5 jari kalo nak dikira..:D

Tapi sejak kawin,da selalu merambu pasar2 malam sampai ke KL nun,kawan2 pon ramai yang pandai makan,terdedah lak kat unsur2 magnetik gambar2 makanan yang lazat2 kat intenet,da bole la nak makan sayur bagai2 ni..tu pun tak selalu..

Nasi kerabu la contohnya,seingat-ingat aku,5-6 tahun lepas je aku pandai nak makan.Sebelum2 tu tak penah cuba sebab tak penah tahu...*kesat aimata*

Well....
Kena pulak ade kengkawan yang bukak Restoran Nasi Kerabu ni aka HOUSE OF NASI KERABU,maka acara terjah harus berlaku...walau sedikit lambat...heheheee...kenderaan beratttt...;p





I tell uuuuuu....sedapp...bole masuk tekak akak ni..
bawang putih tu?memula gerun nak makan,kengkonon try ler 1 sebab da bagi kat Amir,sekali da try 1....,amek balik hokeiiii...sedap nak mampozzzz!!! tak rase bawang langsung! mcm jeruk jer...
siout jejeh ailio menaip nii...


OOwwwYEahhh...ni la boss nyer...husband n wife actually...
Sila la pergi ke sana yer..
Secara berjemaah adalah digalakkan..:)


tel. no. HONK: 03-6188 2426 for booking or any inquiry...


GPS COORDINATE : 3.2374322N 101.7003241E



Sekali dengan kordinat GPS akak bagi...heheeheee...

tolong kengkawan kan..ape salahnya...


Majlis Sambut Menantu..*like*

Cuti sekolah mesti ade orang kawin..
Ade jemputan kawin bermakna sudah mula la cuti sekolah..gitu..:)
Banyak benor ler jemputan,sana sini,namun keutamaan seboleh2nya diberi
pada saudara mara..tak pun pada sahabat2 rapat ataupun 1st invite 1st terjah..

Kenduri belah pompuan da selamat 1hb Januari tu ari..entry pon aku ade buat..
Disebabkan belah lelaki nak buat time cuti sekolah together2 dgn sorang lagi
adik lelakinya,maka kenduri belah lelaki dibuat pada bulan 3..
Ehh...ambek berkatttt pengantin ni..da sangkut!!hampir 3 bulan kalo tak silap..
Congrats my fren..:D









awal tahun kawen,ujung tahun insyaAllah dapat baby!! sukerrr!!!

:D

:D


Google