Monday, March 30, 2009

Earth hour2

Aloyaaaa...
Walaupun tak dapat tutup lampu tepat kul 8.30,tapi akak
gagahkan jugak tutup lampunye..
Akak keje dek non...Abes keje kul 8.30.Gedebuk gedebak,
sampai umah kul 9..
Demi menyambut seruan,aku buat gak..
Takkan nak bedegar2 je ye tak?



Agaknye,berape peratus karbon yang save mlm tu ek?
Frankly speak,aku rase rakyat Mesia tak berapa peka ar
bab2 cmni..
Sebab,all the way dari P.K ke umah,mcm biase je terang benderang..
hmmm...lahaii...
Pasni kempen JANGAN pakai beg plastik..
Mampukah rakyat kita merealisasikannya?
Wait n See loooorrr...

Friday, March 27, 2009

EARTH HOUR..

Earth Hour..
Perlu ke totop lampu?
totop je la..1 jam jer..
bukan lama mane...

Ape?panas..?
alaa...panas sejam jer..
kat neraka lagi panas..(ayat arwah mak..)

Ape?nak tgk AF?
ek elehhh...ari lain kan byk ulangan..
tiap2 ari pn ade..
sampai bole tadah dgn baldi muntah ijo korang..

Ape alasan lagik?
NNti tak nampak jalan kalo tgh drive?
hotak lu..!!
da tau nak matikan lampu,watpe
nk menjajap..?
dok ler sejam kat umah..
Sambil meneliti kembali ape kepentingannya
bagi kita kempen ni..

Ape pekdahnye..?
Hah...ni nk btau la..
Ianya dapat membantu menangani
kenaikan suhu global..
Disamping tu,dpt ler kite merenung
nasib insan2 kat dunia ni yg idup tanpa
bekalan elektri..
tak mcm kita ni,sepanjang ari,24 jam,365 ari setahun..

Meninggalkan kesan ke kempen ni..?
InsyaAllah..mari kita semua membuka mata
dan minda untuk menjayakan kempen ini..
Semoga keharmonian sejagat dapat dinikmati
untuk selama2nya..

MARI SEMOAAA..........
JAYAKAN KEMPEN NI.....

Our simple dinner..

Dinner malam tadik,mkn kat kedai je..
sebab aku da penat gilak mo masak..
ni lauk stended kalo dinner..xdo nk mkn ikan beso2..
lagipun aku bedua je..
tp kalo tambah lagi 2,3 orang kena la lauk best ckt..
Alang aku kate,dia takut tecekik mkn kt gerai ni..
Sebab kedai ni tepi jln..mane tau la kot ade kete tebabas..
molot xde insuran..!!aku kate kalo nk rempuh,
duduk dlm umah pon org bleh rempuh..
tapi kalo umah aku susa ckt la nk rempuh..sbb dok tingkat 2..
kena pnjat tangga la kete tu...merapu sudah..


sambal belacan kureng la malam ni..


paprik campur sangat sdap..cukup rase n bahan..


telur bungkus Kakyaya peberet ek..
mkn tu dgn nasi putih pn da kire on..
alhamdulillah la..jnji perut berisi...
Eh...lupe nk btau,Choki ikut..hahahahaaa...
ado dlm keto..dok kt belakang.Biler kete begerak je,
dia pun mule la menyetimkan bijik mata..membute..
pastu kpala angguk2 sbb jalan tak smooth...
kelakor..( ke? )

Mendung kelabu...

Semalam petang kat P.K,mendung giler..
Walopun mendung,ati aku berbunge2...
sebab.....kalo ujan,bermakna operasi
kapal akan ditunda ler...
hikhikhikk...
Tu kire perkara wajib,kalo ujan walau setitik,
kapal nyer petak(tempat simpan barang),
harusssss ditutup..kalo tak,baja rosak ar,kan...
kalo rosak,rugi la..kalo rugi,kampeni tak untung ar..
kalo tak untung,HAH!! tak reti2 ke takde bonus..
maka raye la kami2 sume dgn baju raya thn lepas...
gituuu...


dlm kul 4 cmtu...dengan angin kuatnye...tatutttt...



Awan tu gerak sgt la laju seiring dgn angin yg kuat...
masih tatutttt....



Sangat tatuttttt....

Thursday, March 26, 2009

hikhikhikk...SPA Q?

Selain dari Spa,Qistina jgk ade carwash...
jangan memain....pakej dengan restoran skalik...
huihhhh...pandai niaga dia nih...
merata bisnes dia...
cuma part ni dia x buat drama la..kang puas lak
nak bayor tax ye tak..?
Atau mungkin Zaiton Mat Jiwa tak tau Qistina
ni ade bisnes len..?
banyak nk guna duit kalo buat cite "CAFE Q"...
mane taknye..,pekerja sumer obesi mai tuuuu....
hikhikkhikkk...


Wednesday, March 25, 2009

Tagg from elly a.k.a nenekrock

1) Lelaki no 1 dalam hidup anda:
ado laki..laki lah...dolu ado abah...tp da ninggal dah...

2) Perdana Menteri M'sia no 4:
Tun....

3) Gossip di tangga no 2:
gossip..?gossip...?akak naif dik..tak biase gossip2 ni...
astagaaa.....

4)Selebriti paling chumel no 1:
hhmmmm....Syanie?Adibah Noor lah yg paling comel...gebuzz....
kalo buat pelok,seminggu lena diknon...samo yo gobu eh...

5)Kakak no 4:
Uda...giler...mmg giler..tp tu ler tempat mencurah rase...
sayang sgt kt dia...

6)Teman rapat no 10:
kengkawan akak xde ranking..sume nmbor 1...
i tell u...sumer besh!!

7)Kawan paling kudukut no 6ade ke???
tadak..tadak...sume meliana...(milionaire)..hahahahaaa....

8)Kekasih no 2 :
nombor 1-10 org yang same...akakakakaaa....
lopeh sudah soklan ko dik..ptt tanye yg nmbor 11..


9)Artis lelaki no 1 di hati anda:
Carta ni brubah2...ikut carta Era...
nasib ler kalo lelaki kat atas sekali...
tp akak suko sore Bob AF..sore je laa...: p

10)Adik no 3:
Den xdo adik...mo jadi adikku kah?
sila tukar penama KWSP..akakakaaaa...
sure tak sanggup..
very the $$$$$$$$...


yahoooooooooooooooooooooooo...abehhhhhh...

milia
nanacd
mummymeera
wawanadwa(nakdara ni paling RAJIN LAYAN TAGG)

lagi sape yg bace..?
sape baca dia buat tagg ni...
kalo tak buat,dia bedosa...
ek eleehhhh....

Untukmu sahabat2ku..


Tepat sekali quote ni kan..?

Teristimewa buat teman2 tersayang...
- nanacd
- milia
- mummymeera

dan semua yang ku anggap teman..
luv u all...

*mood sentimentol arini..*

Mendungggggg....

Semalam bile aku sampei jer umah,mencicit2 c B-bib
ngekor sambil mulutnye kemain mengicau..bising tul...
aku da suspek lenmacam jer dia ni..
aku jenguk2 ler punggung dia,sah la da dekat...
gigil lutut aku ni hah...mampuzzz...
mane laki aku ni...!!!
perrgghhh...nasib baik ler Amir balik on time...
mane je aku pegi dia ikut...sambil tu mulut tak
diam langsung...
Ni takleh jadi ni..cecepat aku masukkan dlm kotak
yg aku da standby sebulan lepas...amek ko..sebulan daaa...
aku pn x sure kan bile dia preggy..so taram...
beguna gak ko wahai kotak...aku masukkan B-bib dlm tu...
tebaring la dlm tu..mulut menten bising...
aku urut perut dia...terasa la dia teran...TAKUTTTT.....
kira mulut aku same bising la manggil Amir..
Sekaliiiiiii pecah airnye..mcm air ketuban kot..
pastu kuor lak mcm selaput..dlm tu la nak dia!!!
humak aiihhh....golap yo...
nyambut seruan Earth Hour gamaknye..
Aku da takbleh tgk coz pandangan mato den da tak
konsisten...tangan pun da gigil...1st experience tuuu....
takut giler...
aku contact consultant aku cner nak buat..
mane taknyer,biler B-bib tgk ado mende kt buntut,
dia pusing2 360 darjah...gilo..
da masuk yg ke3 bru aku brani la nk entertaint...
Baru ku tahu uri kucing yg kuor tu,momma nyer akan
makan hokei....gelik tak..?aku tak gelik pn...
biase jer...
masuk yg ke 5,pinggang aku da sakit..lerrrr....
da 2 jam lebih aku dok ngadap dia branak gupenye....
start kul 6 lebih,sampai pkul 10..complete 6!!
banyak giler..sampai aku tatau mo bubuh namo apo...
Tapi best la B-bib ni...sangat pandai n pembersih gitu....
pagi ni aku jenguk,da bersih dia n anak2 dia...
mo juntai ke lantai lidah ko Bib,asik menjilat dr mlm td..

Tu la kan..Kuasa Tuhan..walaupun binatang,dikurniakan
keistimewaan dari sudut yg berbeza...
cube bayangkan kalo kucin tu bole berkata2?
perrrgghhh.....riuh rendah umah aku mlm td...
da iras itu spital beso...6 ekor ko...puas ler ayo amma,ayo appa...



mane nak nmpak anakmye...dia je da kaler gitu...
time ni da kuor 2,3 ekor rasenye...

Nak amek sesatu pun tak guna..
gelap mendung sumer...sekor je yg putih itam sebijik B-bib..
2 itam ireng,lagi 3 tu mix kaler..dark..


nampak ke?tu ar anak dia...da bersih,nmpak la belang nyer...
cute la kaler nyer..mcm Choki gak tp gelap lagi..mcm atuknye...
Oh ye,aku lupe nk cakap..
Choki da dapek adik lagi...huhuhuu...
lopeh setahun mak eh branak lagi...kalo
kucen kire lambat la tu...




Cis ..!!!bapaknye bongkang!!
diwaktu2 bini memerlukan dorongan dan semangat,
dia bole selamber dek membuter...
sgt tidak bertanggungjawab...
bininye mengiau2,lagi kuat dia nyer keroh...cait!!
mabuk darah agaknye....
hahahahaaa...

Tuesday, March 24, 2009

Award From NaNa Da Bomb..

Award dari my dearest NaNa..
Semoga persahabatan ini tiada penghujungnya...
InsyaAllah..







**dek non....as the wise man says.....,
kalau barang antik tu mahal....
tempoyak tu sedap....
budu tu 'pergh'......
cencaluk tu 'ser-ser' dan wine tu lagi lama simpan lagi mahal....
tapi jgn simpan wine..ta baek tauu....
so this is the only thing that shows how i treasured our persahabatan....
put it on...put in on.....let the world see.....make me proud gurl....:)**




nana...the bomb!!

.....Tenkiu Nana...laplap u bebeh......

manusiakah?

...Ape perasaan mereka bile melakukan perkara sebegini..?

...Tidakkah mereka punya hati dan perasaan..?

...Mungkin mereka tidak mempunyai anak,tapi ...

Dimana naluri kemanusiaan..?

...Sedangkan binatang sayangkan anak...

Panggilan apa harus kita lontar pada manusia berhati

sebegini..?

..Mungkin ada yg pernah menonton tayangan ini...

...Tapi bagi aku yg acapkali menonton,bahang marah,

sedih,pilu masih membara...

....Kerana bagi mereka yang belum diizinkan olehNya,

mereka lebih terasa dengan kekejaman sebegini...

...Moga Yang Esa membuka hati mereka agar

tidak terus2an menjadi itam dan busuk seperti bangkai...

video

video

Monday, March 23, 2009

Erti kawan...

Sejak sebulan lepas aku plan nk jumpe dgn Nana,my friend..ever..
at last..; )
Ari sabtu belenggang kangkung ler aku g SR kt B.B.K
(Bandar Baru Klang)..alaaa..yang kat J.J Bukit raja nunnn hah...
Sebab nak muntah tebelahak gamaknye C Nana nak dptkan seat utk
citer 'GANG',makanye fed-up sudah,maka penyudahnye,
bagi can la kat org len je tgk citer tu...nnti2 bli CD je nengok kat umah..

Walaupun setahun je kitorang skola sama,tp mgkin jodoh persahabatan
tu kuat,maka sampai arini ukhwah tu masih utuh...miracle...
sebab ape?sebab kawan yg penah baik dgn aku setengah mampus,
walau arini ade la sesekali menelepon,tp disebabkan 'jurang' kehidupan
yang berbeza,maka takat itu lah...kawan sekadar kawan..
bukan istilah 'kawan TETAP' kawan.. : (
itu yang buat aku ralat kerana bagi aku,
walau sebesar dan sekaya mane pun kamu,
tapi jika hanya taraf menjadi pengukur persahabatan,
maka...sudah ade perkataan 'tidak ikhlas'..
kerana bagi aku,'KAWAN ITU...tanpa syarat..'


Ni lah orgnye..tinggi rasenye ko dulu kan Na..?huhahahahaaa....
sekarang ni samada ko menjadik rendah @ aku menjadik tinggi?
adakah kita menyedut hormon pasangan..?
ooohhhh...mungkin yo... ; p
Bunyik air mesti ala2 omputih celup gitu walopun
air hanye la sprkling jerrr...cedap...memasam ckit...

lupe nak tanye ko Na..,sedapke air ni...?
air 'grapetiser' aku sodap Na...tekulat2 la ailio aku
tatkala menaip nih...aisehhh...

Kalo tak salah la,makanan ni bertajuk
'chicken black pepper rice'..??toi kaa..?
the ayam bole tahan la..rase gak black peppernye..
nasi kurengggg...tp totap abeh..canor tu?

YEAYYYY..!!!jom kasi porut moncitt....
Brownies Nana...sodap sehhhh...
Yang udahnye,aku pandang ko,ko pandang aku...
tak abes la tu!!


'Chocolate indulgence',...toi ka?
bilamane bendanye ku telan,dgn nama2nye sekali ilang...
dalam perut sudah...
peberet nih..
tapi tetap tak abeh...konyang dah...
tu ler berkat org bnjer kan...; p



Moga persahabatan ini sehingga ke akhir hayat...
love you..

Friday, March 20, 2009

Most Worse Scenario...

Semalam,ari paling teruk utk Port Klang...
sape2 yg ade dgr info trafik sure pasan yang PK jem truk..
mmg teruk giler...perjalanan aku yg hanya 3km bole jadik lebih 1 jam..
Sepanjang2 flyover,jem..mgkin jem tu org x heran..
tapi yg besusun atas fly over tu yg bikin org kecut perut
kalo membayangkan fly over tu.......nggak bisa tercapai dek akalku...
sangat ngeri hokeh..!
Jem dari t/ari smpai petang...giler tak giler?
bayangkan trailer2 kontena ni nk ngejar time...?
yer...aku sgt prihatin..sbb aku paham perasaan depa kalo
kena maki dgn customer...kesian siutt...





Ni gambor atas fly over...mari kita berimaginasi beramai2..
kalo la...kalo laa....ishhkkk....



NILAH PUNCANYE..!!!!
HAKHAKKKKTUIIHHHH,......
DA KU BILANG,SEDANGKAN KUCIN CATWALK KAT TEPI JALAN PN
BOLE JEM..
ni plak la ko g shooting kat tgh2 jambatan northport..
aaitttt.....podacit!!
ntah mane nyer productin yg buat adegan stunt masuk dlm laut...
rase nak meludah je hokeh...!!!
pastu belagak pulak..sesuka ati tahan kete...
ello mister..!!ni peek hour laa...ko cari la time lain buat shooting..
Kat port klang lak tu...aisehhh...come on laa...
sbb kan aksi stunt bagi aku a bit ****** tu,brape byk kampeni
yang rugi...just imagine...ni kes siyes ni tuan majistret...;p
moral of the story,
Kalo nk suting pelem,suting la..
tp jangan la smpai bole buat org meludah..

PINGU??!!



adohaii....bukak emel pepagi ni,bole buat org heart attack arr...
menaya tul la sape amek gmbor ni...
sian budak kecik tu..
amet tamet la kalo yang mengandung nengok...ishhkkk...

Thursday, March 19, 2009

Almost there....


Lovely Choki....da nak jadik bapak ko ek...?
panjang giler badan dia..ngalahkan bapak eh...
tapi menten macho gitu...
pangai menten degil...tp manja...


Momma yang sedang brdebar2 menunggu ari...very manja la lately ni...
aku balik je,jadi keje aku dok kat lantai..
otomatik dia datang n landing kapla kat kaki,siap pakej..jilat n cium...
hahahaaa...kira xyah la p sebis2 kuku kaki...ni kira tradisional treatment...
pakai ailio...ptuuii...gelik i tauuu....
According to my dearest,lovely Milia,da dokek la tu nak branak..!!
oohhhhh...am so nebes u see....bile la gamaknye ye Bib...
Yang pasti kalo ado yang betino,nak letak nama Tatiana...Why Tatiana?
Sape tgk American Idol S8?
pompuan yang gedik2 tu...hahahaaaaa....dia la...
oohh..plese...kucin aku bakal jadik gedik...?
brani buat la...ecewahhh...
bekesan ke nak ugut?
xdo makno..

Akibat banyak gaul...


Tajuk xde kena mengena dgn gmbor..
Aku sangat ceria la pepagi semalam...coz ari pn redup cikit...


Tetapiiiii...bile petang angit sungguh ler...
kontena jahnem ni kemain laju smpai aku tak sempat
nk beralih ke lane kiri...
everybody,kalo kontena mcm gile nak potong kete ko,
ko stay je kt lane tu..bior dia potong...kang kalo dia potong,
korang plak nak beralih,
sure dgn kete2 ko dia 'potong'...
tapi kalo dia bling2 dia nyer lampu,baru beralih..
kalo kat port ni,mmg cmni la pangai depa..ade yg ok tu,ok la..
yang tak ok ni la yang bikin jalan jem dgn xcident..sgt biadap..



Akak marah ni...akak marah ni....
jaga2 cik normah....ekekekeeee....



Da nk smpai umah,ade lagik la yg tingtong dlm longkang...

Ni lah akibat kalo mementingkan diri..bawak lori macam seitonnnn....
sangat tidak beretika bwk mcm F1 kat jalan yang tgh sibuk...

nilah akibatnye kalo bile mak nasihat 'jangan bawak lowi lelaju ye nak...
bior lambat asal jiwa selamat...'


Hah kan...!!melawan...degil....
biaserrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr lagi tuuu....aip!!
Mulut mak ko masin la ane!!!

Wednesday, March 18, 2009

doyaiii...




Baekkkk nyer santai kan..?
eeiii...tak semenggah je pose...nnti orang jengukk...

cikuduk...

Nyaman sungguh ler kalo petang2 yg redup berangin...
dok kat pangkin bawah pokok beringin lepak2 dengan
adikbradik ke,anak2 sedara ke,kuarga tersinta ke...
dolu2 kat tepi umah arwah mak ade pokok jambu mawar...
bawah pokok tu ade buaian..tempat aku hampir jadik arwah
sebab tesangkut kat tali buai tu...ihhh...ihhh...
ngeri sioutt...kat bwh pokok tu gak kitorang anak branak
selalu minum2 petang..
tanah umah ni kat tepi jalan..tp kawasan kampung ler..
dulu2 jalan tu mane la byk kete..beskal banyak laa...
La ni kaluuuu...da macam trek Sepang nun hah..
laju kemain kete2..byknye kete2 yg shortcut dr belakang nk
ngelak traffic lite laa...alaaaa...aku cite pepanjang pn,
blum tentu org yang tak penah dtg bole bayangkan...
So,nak cite la ape juadah kalo mnum petang2 ni...
bile goreng cikuduk ni,tingat la aku penah campur
cili boh semata dalam cikudik tu..bayangkan la rasenye...hukhukhukk...
resepi :
tepung
telor sebijik
garam
ikan bilis/udang
bawang beso..
( cait!!sape tatau buat,aku tatau la nak cakap ape...)
Sambal cicah :
cili sos lerrr...
nak sedap lagik,buat ler sambal bilis...
perrrgghhhh....malatoppppzzz...

Tuesday, March 17, 2009

Kamu?




Saya memang dan tetap sayang kat mak saya walaupun mak saya udah tiada...
Kasih saya tetap utuh walau sudah hampir 10 tahun mak saya pergi
mengadap Ilahi..
Senyum mak saya tetap saya ingat walau saya tidak melihat senyuman itu
sekian lama..
Kerana senyuman itulah satu2nya penyejuk hati paling mujarab dalam dunia ni..




Tapi...



tapi...



s a y a t a k t e r g a m a k n a k p a k a i b a j u n i . . . . .


b u k a n s a y a m a l u b i l a s a y a p a k a i . . .,


t e t a p i s a y a m a l u o r a n g a s i k p a n d a n g


s a y a . . . .


s a y a t a h u l a h s a y a c o m e l . . .h u h u h u u u. . . .








Udoh siap...

Perghh...lega la sikit siap udah bju ni...
nmpk cam senget ke manik yg pearl tu?
ooo....bukan...tu mmg larik2 ckit sebab kain tu lembut...
so,tetarik ke dalam ckt manik tu..; )




Waktu tgh menghapdet blog ni,mata aku bru kena sergah...
tengah tekelip2 kt depan pc,tetiba ade lak mamat supplier dtg...
tekujat aku!

'ishkk...masuk habuk lak mata ni...'

rasenye2 mamat tu pecaye ke?da la mate kuyu semacam ni hah...
aku ade problem ni kalo tekun jait manik...
cepat beno ngantuk...mata letih...
Aku berharap sangat tempahan tahun ni
bagi ler awal2 sikit,mcm tahun lepas,
da start seminggu puasa,masih terima tempahan ...
Sib bek la orgnye tak cerewet..buat simple2 jer pon bole...
+ bju budak2,so aku terima jgk la...
ape2 pn syukur ler kan...tu namanye rezki...
tapi kalo lagi seminggu nk raya bru nk anto,
aihhhhhhhhhh.....mmg sajo la kan..?pastu nk pkai raya lak tu,kan...
heheheeee...mntak mahap awal2...aku nak tegelak pn ado..
nak nangis pn ado..
udahnye asik menjait jer,aku ni pagi raya nk pakai bju kelawor je ke..?
tu pun kira nasib baik la kalo ade bju kelawor..
kalo dibuatnye pakai suor bola n t-shirt gedebeh..?
ooohhHHhh..Wawaaa...ops!silap lak..
ooohhhh.....TIDAKKK.....

Monday, March 16, 2009

Maybe When One Door of Happiness Closes, Another Opens...

Maybe. . We were supposed to meet the Wrong people before meeting the right One so that, when we finally meet the Right person, we will know how to be Grateful for that gift...


Maybe . . . When the door of happiness Closes, another opens; but, often Times, we look so long at the closed Door that we don't even see the new One which has been opened for us....


Maybe . . . It is true that we don't Know what we have until we lose it, But it is also true that we don't know What we have been missing until it Arrives...


Maybe . . . The happiest of people Don't necessarily have the best of Everything; they just make the most of Everything that comes along their way...

Maybe . . . The brightest future will Always be based on a forgotten past; After all, you can't go on Successfully in life until you let go Of your past mistakes, failures and Heartaches...


Maybe . . . You should dream what you Want to dream; go where you want to Go, be what you want to be, because You have only one life and one chance To do all the things you dream of, and Want to do...

Maybe . . . There are moments in life When you miss someone -- a parent, a Spouse, a friend, a child -- so much That you just want to pick them from Your dreams and hug them for real, so That once they are around you Appreciate them more....


Maybe . . . The best kind of friend is The kind you can sit on a porch and Swing with, never say a word, and then Walk away feeling like it was the best Conversation you've ever had....


Maybe . . You should always try to put Yourself in others' shoes. If you feel That something could hurt you, it Probably will hurt the other person, Too...


Maybe . . You should do something nice For someone every single day, even if It is simply to leave them alone....


Maybe . Giving someone all your love Is never an assurance that they will Love you back. Don't expect love in Return; just wait for it to grow in Their heart; but, if it doesn't, be Content that it grew in yours...


Maybe . . . Happiness waits for all Those who cry, all those who hurt, all Those who have searched, and all those Who have tried, for only they can Appreciate the importance of ll the People who have touched their lves...


Maybe . . . You shouldn't go for Looks; they can deceive; don't go for Wealth; even that fades away. Go for Someone who makes you smile, because It takes only a smile to make a dark Day seem bright. Find the one that Makes your heart smile...


Maybe . . You should hope for enough Happiness to make you sweet, enoughTrials to make you strong, enough Sorrow to keep you human, and enough Hope to make you happy...


Maybe . . . You should try to live Your life to the fullest because when You were born, you were crying and Everyone around you was smiling but When you die, you can be the one who Is smiling and everyone around you Crying...


Maybe . . . You could send this message To those people who mean something to You, to those who have touched your Life, to those who can and do make you Smile when you really need it, to Those who make you see the brighter Side of things when you are really Down, and to all those whom you want To know that you appreciate them and Their friendship. And if you don't, don't worry; othing Bad will happen to you. You will just Miss out on the opportunity to perhaps Brighten someone's day.

Friday, March 13, 2009

SR..

Aisehmen...semalam result urine tarak cantek la...
Kotor kate nurse tu..kena buat lagi..
so,dr malam td,aku rase da bpe gelen air aku minum..
nak menitik air mate aku..sedih sungguh la kna
paksa telan air kosong..bukan xleh,aku mmg la minum air
masak tp sebabkan pundi2 da rase macam nak meletup
asik telan air tu jer...mntak teh tarik gamaknye..
Pagi ni p buat lagik test..kalo tak ok gak,aku nak paksa la
sesape donate urine..bole?
Sib bek ko...test pagi ni cemerlang..
fuh!!lega...
So,bagi meraikannye,CikCiti n me pi AEON Bukit Tinggi..
Celebrate...kakakkaaaa...parah sungguh..
Tingin lak nk mkn mac n cis.. ( milia..wink..wink..)
Pastu tilik lak blog Mrs.Taj..menjadi2 la kecur ailio..ces!!Ces!!


kekopok utk layan bosan tunggu order..


Rega pepsi ni kalo bli kt luor,bole dapat 1 botol besor..Tp ape nak buat..kate nak celebrate..(alasanmu!!)Porah!


Prawn Mac N Cis ..memule sampai aku mcm heran ckit..
yang aku penah makan,bkn gini ghupenye...baunye humak aihhh...
nareleker!!


Apeke name?aku tak hengat..tp dlm ade cis..CikCiti kepingin..
Layannnn....Senin stat pose ek..?


Bergetar jiwa Dak Mayang kalo tgk ni...
sabor ek Yang..tak lame lagik bole mkn..
anggap je la yang kamu tgk ni daun2 kering yang da dikumpul..


That's it!! muak giler sehh...cukup ler takat yg mampu
masuk dlm kantung perut..


Biler perut da kenyang,mata mula sayup2..
Mula la temenung..
Aku layan susun mini packet ni...
Nak balik perut tesangat la sengkak..
alhamdulillah...

Google