Thursday, April 29, 2010

Eiya Pajiera dalam memori 11/08/09 - 25/04/2010

Orang kata dia hanyalah binatang...
Tanpa akal...betul ke?
Bagi aku walau setumpul mane akal,dia tetap diantara kesayangan..
Dia cantik..,manja..,nakal...:)


Besarnya segenggam tanga..Tapi kasih buatnya sebesar alam..:)

Orang kata tak elok amek gambor binatang..nanti mati..
Aku percaya,nak mati tetap la matinya..
Tapi sekurang2nya aku ada gambar kenangan..

1 bulan..da mula noti2..



Tempat feberet dia,dlm bakul sampah buluh..So,dia bole scratch
bakul tu..terpaksa plak aku letak kain bagaidalam tu untuk dia selesa
dok tido,belenjan bagai dengan sparing partner yang lain..






Cutekan?



Eiya dengan Darlie..
Day before,on my brthday,Darlie missing in action..
Puas dah aku carik kat bawah,haremm takde..Salahnya aku,
mungkin dia jatuh dari tingkap..Aku tak plak la sangka siang2 tengahari
dia manjat tingkap..Tapi tu la...adehhh...





Sebulan sebelumnya...
Eiya demam..aku tak bawak dia gi kinik..Mungkin ni lah puncanya..
mungkin..penyebab...

Adik baru Eiya..Raizo..jantan..noti n aggresif sebijik pangai Eiya masa kecik2..
Dari mata bole tau dia tak sihat..
1 benda pasal Eiya ni yang buat aku sedih tiapkali,bila aku tengok
berus bulu dia..aku hanya perlu panggil dan gesek2 je sikat tu,
menggelupur dia lari atas riba..












Dedua udah takde...Sekor mati..sekor ilang..
Aku harap dapat la jumpe Darlie balik..


Hari Khamis lepas dia da mula benapas macam orang semput..
Hari Sabtu baru aku bawak gi kinik sebab tak sangka sempot berlarutan..
Andai ku tahu...:(

Taknak makan..tak nak minum..
Aku kene sudukan dlm mulut dia..Sebab dia kene makan ubat
lepas jumpe doktor hewan tu..Bukan doktor tu hewan,doktor untuk hewan..;p
Dan paling teruk,dia tak bole tido sejak dapat injection tu..
Bila aku tepon doktor tu,dia soh aku bwk untuk x-ray,blablablaa...
ohhh...no way la aku nak bawak gi jumpe dia lagi...:(
Muka dia tak la nmpak nazak benor,kan?

Muka dia start macam ni,lepas jumpe doktor hewan tu.. After dapat 2 injection antibiotik ..1 injection tu untuk melapangkan ruang paru2 dia untuk memudahkan dia benapas...rupanya makin nazak..Dia mula benapas dari mulut...kepala dia senggok2 kedepan setiap kali benapas..seksa aku tengok..Ari minggu malam tu aku pi la umah mak metua aku lepas maghrib..
Lebih kurang kul 11 lebih aku smpai umah..bukak pintu,Eiya tunggu depanpintu pastu dia jalan slow2 keluar...cium2 jalan tu,pastu duduk,sambil senggok2 benapas..
Hati aku berbunga tengok dia berjalan camtu..Da nak baik agaknya ati aku berdetik..Aku angkat dia slow2 masuk dalam,nak letak atas sofa,terus dia menggelupurnak benapas..nak disondol2nya kabinet TV..aku panik,amek dia masukkan dlm cage ..menggelupur lagi sampai tekencin2..aku terus amek dia letak kat riba.Tak sampai 2 minit,napas dia berenti...
She's gone...forever...
Dan sekarang,dia bole 'tido'...tenang ....



Tuesday, April 13, 2010

Riang Ria i-City..

Sabtu lepas kan,kitorang geng2 dari Port Klang,jadi host utk tetamu2 dari HQ( KL )..Happening woo..Plan diorang sume nk turun Klang gi i-City..alaa....yang heboh diperkatakan tentang lampu2 santek atas bukit tepi hiway nk ke Klang tu..Sebelah J.J Bukit Raja tuuuu...Banyak gak aku tgk member2 FB yang buat photoshoot kat ctu..Jadi keterujaan tu meluap2 la kan nk gi..Bukan tak penah try nak pegi.Tapi da 2 kali percubaan nk pi sana,gagal dek jalan jem la,lambat pegi la..gitu..Makanya,dengan bekobar2 lepas Maghrib,gerak gempur I-City dijalankan..:P

Poyo jer ayat...


Yang bebudak KL da sampai dah...aku baru kedek2 nak smpai parking yg nun ujung tanjung..bole ilang sabor la nk mendapatkan parking tu dgn keadaan kete yang bumper to bumper..tapi masih ado prking lot la..kira awal jugak la aku sampai..Wahhh...diorang da pose2 hokeiii...abes dlm bilik ala2 kutub utara tu diorang pose..takpaaa...bagi can...Geng dari Johor pn ade yg turun padang..gerek sehh...


Lawa kan..kan..?memang teruja la nengok lampu2 cenggini..ye la,kalo nak harapkan liplap2 kat umah sendri,raya pun belum tentu nak pasangnye..giler hape ko nk letak lampu banyak2 cenggini?Jenuh nka bayor bil api..koser akak aihh..Jadi,da ade kesempatan camni,jangan ko lepaskan peluang,kalo berkesempatan la,kan...cuci mata dimalam minggu..



Gambor host mesti ade..da name pun host,mesti kene publisiti..yerrr,macam la orang tak kenal ko,kan?Ingat senang nk jadi host?Abes prepaid tau tunjuk jalan kat anak2 dara ni..termasuklah yang dok kat Klang pon,bole salah jalan...( **winkwink CikCiti...**)


Sume2 sangat sporting..posing memang bagi kat diorang..:)

Termasuk la tukang taip..hohohohooo...





Last post sebelum gi makan...walaupun bukan kat STARBUCK...
( hanya utk bacaan dan pengertian orang 2 yang terlibat..)
-sekian-

Thursday, April 1, 2010

2 years old..


My lovely Choki Dolphin udah 2 tawun.. Aku amek mase umur dia 2 bln lebih..maknenye dah 1 stahun lebih aku bela dia dan anak dia da 14 tolak 2 ekor mati.. perghh..produktif sungguh..:)
Umur 2 thn,ank da 14..!

Ade bran??

Google