Friday, January 28, 2011

ROJAK2 sana sini..

Sekali harung sume cerita minggu ni...wahhh gitu...semangat neeHHHH!!!
semangat limau yang belambak2 kat opis ni..memasing da naik lemau makan limau..Apesal tahun ni banyak yang masam eh?tapi yang manis pon banyak gak..Tapi rasenye tahun lepas nyer limau la paling faulttt...kebanyakkannye masam..

Kenduri arwah anak sedara yang meninggal last Oktober..Rindu sesangat kat Arwah..Kalo aku gi umah Along dan dia ade,perkataan pertama yang dia sebut,'Ucu!..'
Takkan aku lupa intonasi n suara kemek yang dia buat..
Ape2pun,semoga tenang dia disana..Diampunkanlah hendaknya segala dosa dan di berikanlah kelebihan atas kebaikan yang dia lakukan...InsyaAallah..

Amazing Sunday last week...heheheheee...Aku ikut blog ni bout 2 years ago..
Juin the potluck @ Putrajaya.. Dia berhak atas ape yang dia ade n dapat sekarang ni..Masa,tenaga,pengorbanan yang dia buat untuk sampai ke tahap ni..
Ehh...perkataan 'jutawan' tu actually bukan tuju khas untuk dia..ahhh..payah tol kalo org tak bace berita kat dalam,trus je shoot dia jutawan...Tapi kot mane la tau masin mulut korang..hahhh..kan?kan? Orang Melayu nak berjaya bukan senang..Atas usaha sendri,atas jerih perih sendri..She's the Red Diva...:)


Memula 2 kotak..ok fine...
Pastu datang lagi 6 kotak...fine..fine...
Pastu datang lagik 6 kotakk...wahhhhh......fineee la stomach kitorang ..lawassss..
Datang lagik 2 kotak..!! amah!!
Sume amek sorang sekotak...Yang dok kekah kat opis ni lagik...doyaiii...Neway,thnks sume yang bagi...heheheheee...mcm la pemes blog...wakakakaaaa...uhukkk..uhukkk..

Sesape datang port Klang during weekday,koling2 i ehh...i banjer u makan ketiau vietname ni..Sedapppp.... aukkk..kedainye biase2 ajer..Sesape yang tak biase makan kat kedai2 x glamer,toksah kol eh...;p

Shud i kol her perempuan?
Sebab dok da la tekangkang kat kusi tu,pastu dia bole korek2 gigi sambil borak dengan boipren dia...huk alohhhh...hodoh ya hamat..
kot yer pon nak korek,kaver2 la..siap dengan ekspresi muka yang tak tahan tu...Adik yang dok ngadap,gigih mintak tepon nk amek gmbor..hahahaaa...tak syenonohh!!!

Tempahan orang harus disiapkan,walaupun kelewatan sedikit..Al-maklum banyak aktiviti luor katenye..)
Encek Sopi..tapi bereben...hahahaaaa...soooo cuteeee...
Kucen kalo huduh pon,tapi kalo da sayang tetap aku pandang cantek..
Sume same,yang membezakan aku manusia,dia binatang...
Binatang da tentu la binatang,yang manusia apesal la ko tikam2 anak ko?Apesal ko tergamak meninggalkan anak ko atas bumbung kete orang?apesal ko tergamak campak anak ko dlam longkang? Keji ko xleh diampunkan...moga ko direk masuk neraka..!! hah..hamek ko!!



Alolololollooooooo...someinye Sopiiiii....ailabiuu..ailabiuuu...


Thursday, January 27, 2011

Jalan2 Morib jom..

Dedulu kalo pi Pantai Morib mesti dengan makpak ke,adikbadik ke..
Sekarang ni,pi dgn kengkawan..Makpak pon da takde ,but still memori tu terbayang2 kalo datang sini..Mak suka gi Morib..Lepak tepi laut..Lepas arwah Abah meninggal aku pernah gi berdua2an dengan Arwah Mak kat sini..Tapi time tu Morib tak macam morib sekarang..Dulu kita bole park kete betul2 tepi benteng tu..Sekarang da buat benteng batu..Tempat park kete da disediakan..Tempatnya da dibangunkan,dengan ertikata..da cantek...

Palnning nak gi bejalan gi Bukit Tinggi dulu tu kan,ade yang telepas..So kali ni kami ajak depa melawat Selangor lak..( apo la ado kat Selangor ni?)
Pening kepala mak...udahnya kami decide gi Morib..Jadik ler..Merawat hati luka buat seseorang tuuuu...Heheheheh...sekarang da sembuh kan??kan??
ailabiuuu...ailabiuuuu...


Ni ler Papan Tanda untuk sesape yang 1st time datang cni..( akak pon baru tau deknonn oiii sejarahnye...hohohohooo...:p)

Tepi2 pantai tu ramai gak yang menjala..Habuannya bole tahan gak..
Dapat gak tengok ikan sisa Nabi..subhanallah..kuasa Allah kan..?

Dedulu tempat ni pokok2,tanah rumput,orang leh park kete sampai sini la..
Sekarang da dibangunkan dan jadikla cenggini..

Mercu tanda Morib..

Maskot Morib...:)

Mak Dara n anak2 daranya...

Bile time amek gambor je,Amir mesti takde kan?Sebab dia lagik rela jadik photographer..

Tapi ade gak gambor i dgn Amir hokei...heheheheee...Harus ler...:)


My BFF Wedding..:)

Amek berkat 1.1.2011...
gituu...
mudah2an pembukaan tahun baru,semuanya baru2 belaka..
Begitu gak lak la dengan lembaran hidup..
Hidup baru...bukan Baru hidup yer..hehehee..
My Bff ni older than me..dalam 2,3 tahun gitu..Tapi umur tu tak menjanjikan ape2 selain dari persahabatan yang jujur..Dalam persahabatan,bilamana ketidakjujuran berlaku,maka tidak ade lagi kepercayaan..tu yang aku belajar...Baru-baru ni...hmmm.....

Kite buat silap,kita mintak mahap,terpulang pad empunya diri untuk memaafkan..
Jika berbuat silap,ape salahnye menunduk diri meminta maaf?
Lari bukan jalan penyelesaian..Kalo berani menjaja crita,berani la akuinya..
Kawannn...hhmmmm...susah nak tafsirkan..



Dia perempuan istimewa dimata aku..Kerana dia sangat cekal..


Mak2 dara yang masih menunggu...hahahaaaa...
Kami tak kesah,apesal orang lain lak nak kesah?
kan,kan,kan...?


Ida & Alan..Semoga berbahgia ke akhir hayat..Bahgia gue tengok korang dah bersatu..:)

Tokek .. .ek?

Ape ke name hodoh sgt?
Walau pun hodoh tapi reganye mak aihhhh...bole buat downpayment gumah tau tak?
Akak pon tak pasti ler betul ke tokek menatang ni..Ade budak opis kate,ni biawak la ,kak?
hahahahaaa..Mane ler akak tau,dik....Ade member kat Maran forward,katenye pakcik dia nak jual menatang ni..15k kalo x silap..Tapi kalo biawak,ape kejadahnye nk jual dgn rega tu,kan? Mesti ler C Johari kenal Manikam..Naya hape nk jual biawak rega 15k?
hahahahaaaa...belakang umah kt kampung pon ado..besor lagik..Yang penting,FREE..

Dalam istilah perubatan,katanya boleh ngubat HIV..Wallahualam..
Berikhtiar itu kan perlu..?Allah maha mengetahui akan sesuatu...:)




Nak bela jadi pets tak?
hihihihiiii...
seram lak nak membayangkan..hahahahaaa...



Wednesday, January 12, 2011

Jalan2 @ Bukit Tinggi,Pahang

Al-kisah...

Planning berbulan,udahnya yang tinggal berempat jer.Last minit 2 cutie from our HQ terpaksa undur diri sebab tuntutan keje...hmmmm...kesian btul aku kat diorang.Sure frust..:(

Plan nyer jugak beralih ke tempat lain yang pada mula asalnya kitorang nak gi tempat lain yang lagi b eshh malatopz..bagi aku la..orang lain aku tatau..
Gitu la jadinya kalo asikkkk je planning .. Sebab tu lagik best plan last minit..

Next time eh adik2 HQ..kite plan baekkk punyierr..:)

Masuk bayor yer kengkawan...RM12 sajo sorang.
Bebudak RM 8 sajo..ok la..kasi Vincent Tan lagik kayo.


Nice view,santai,orang tak ramai..Ko bole la bekejo2 Hindustan ke,Tamil ke,ape ke kat dalam tu..Sume tak pedulik aih ape ko buat..Jangan buat benda tak senonoh,yer udehh..


Hikhik.... ape ke la gini rupa pasangan ni kan...
Kesah ke...??




Wohhh...ni baru nk start semput..belum semput lagik.Yang diorang bertiga tu tak tau kene turunnnnn tangga..hahahahaaa..masing2 xcited..Hamek ko...siap ade yang da iras2 Ju-On nk naik balik ke atas ni..Sampai abes jalan kitorang bawak diaorang turun..


Uisshhh...beso nyer lobang hedong!!
ngehhhh...


Acara tunjuk2 langit..gituu...


CikCiti dok hangkut kuda laut tu sebab dia dapat mase main2 kat dalam COLMAR sebelum tu.Gigih la dok bergilir2 mendukung menatang tu..
Punya la dia suka dapat mende tu,da macam reaksi orang menang AJL...( org yg menang pn x nangis..Tak sanggup aku nak ingat sape yang menang..)





Best n seronok bagi yang suka jalan2 menghirup udara segar...relax giler..
Seronot mak,nyahhhh...

:)

Tuesday, January 11, 2011

Yayan - 4 tahun

Sabtu lepas Yayan celebrate birthday yang ke 4..Yang benornye tarikhnya 12hb..Tapi disebabkan Babah dia kene outstesen,maka buat awal la..Sian lak kang sambut bday Babahnya takde kan..Hepi giler budak kecik ni..Muka ceria jer tiup lilin..

:)

Sweet sangat tengok cucu sedara membesor depan mata..

Kalo mulut dia kang,jangan cakap la..Kemain keletah..

Ade jer modal nye..

Aritu Uda saje la begurau dengan dia tunjuk mulut merah lepas makan buah Naga..

'Ayern,mulut Cecep ni bedarah...'
Yayan panggil Uda ,Cecep..hahahaaa...ni kes tengok sinetron Endon la ni..

Dia balik kat umah dia,btau Babah dia,
"Babah,mulut Cecep bedarahhh...Tu la banyak sangat membebel..'

Hamekkk...

Budak2 sekarang kang,jangan la cakap bukan2 depan dia,cepat jer dia ingat..:)








Harus ade okeh...kat poket lain,kat tangan lain..OTomen Boy neh..
Obses giler dgn Otomen..




Semoga besarnya nnti menjadi anak yang taat pada ibubapa..Soleh dan Solehah..
Gitu jugak pada cucu2 sedara,anak2 sedara dan sume ahli kuarga...


Muahhhzzzz...Sayang sume dari Ucu n Cakmer...




Thursday, January 6, 2011

New Year N3..

Upssss...telewat sudehh...;p
Orang lain da berpusu2 dok update new year entry,i baru hegeh2..
Biase la...Blogging ikut mood.Lagipun bukan nak kejor hape pn..
ujung tahun nak hapdet pon,ape salahnye kannn cik endok..?

Sebelum tu jalan2 kt IOI Mall..suping gune voucher yang akak dapat..
Dapatlah ganti t-shirt2 lame yang da mule mereput dalam lemari tu hah..gitu...
Alhamdulillah..Rezeki....:)

Balik kat hiway tu,Amir nampak la banner kat depan Proton Showroom tepi hiway tu,
ade karnival,ade gak la dia letak kete2 kat situ..Tu yang cik Abang i tu truja nak gi..
Dia tu pencinta kete2 ni..I haram tak kesah..hahahaaa...buat jejeh ailio sajo..
So,dia mula la dok berkira2 sendri kul brape nak pegi,pukul brape nak kuor umah..
Yerrr...seperti sudah pasti mem nyer ini bersutuju nk pegi kan?;p
Akak ok sajerrrrr...Tapi musti singgah umh mak dia dulu.Kang belacan yang aku beli
kat Melaka tu ari mau bertukar jadi Ultraman pulekk..
Aku kan,pangai nyer kalo da beli ape2 untuk org,musti cepat2 mau kasi sama itu orang..
Kalo tak,resah je idup i tawww....;p
POYO LA KO!!!

Sampai2 jer trus warm up pose2 tepi ke...hihhiii...


Ni kete TUAH...santek...cam Camry..

Ade konsert jugak...FaFau and Ally Sekandar jadik hostnyer..
Comei gak dedua orang ni eh..kelako...sepadan jugek..

Antara artis yang ado,Dayang Nurfaizah,Amy Mastura,Jacklyn Victor,dll...
Akak load gambor FT ni sebab dia yang paling cemerlang dalam konsert tu..
Sore sedap,bertenaga,ensem yang penting..hihihii...aummm...
Da macam Jacko pon ader...seremmmm..

Pasan tak abang ensem pakai topi tu..huhuhuhu...

Ni..Kenai?

I zoom lagi lah....aukkkk....Mak Aihhhh...jemputan khas gitu..Maher Zain...
MasyaAllahhh...kemain la ensemmmm...mabeles keenseman dia..
Aummmm lagik...;p
Senyum jer muka dia..Lembut jer... Tak sombong nampak gayanye..
Abes je dia nyanyi,naik kt tempat VVIP begambor2,trus mau pulang..isshhkkk..
Sikit lagik ailio mau jejeh..kutahan jua Joyah...
**tetibe insap sbb laki kat sebelah..**
iiisshhhkk..cam tak tergamak jer nak cite pasal dia lagik...rase luluh jantung
nak benti cite pasal dia ni....hiihihiii...OVER lagikkk...


Okeylah..akak tammat kan jua N3 ni bagi memberi laluan muntahan hijo ..
Selamat Tahun Baru Semua..Moga yang terbaik jua buat kalian untuk tahun ini..
InsyaAllah...InsyaAllah...** tempo MZ**


Google