Monday, March 15, 2010

lelonggg...lelongggg....

give or not...give or not...aiyoooo.....tolonnn..tolonnn...: (








Kenangan itu..Abadi Indahnya..

Pepagi yang tak brape pagi ni,tetiba mood sahdu mai la pulok..Menjelang2 umur nak meningkat,rase diri ni makin cepat hiba dan sensitip..huhuhuu...nak kena pekena primerose oil neh..;p ( kate Along aku..ade kene mengene ke..)...Well,selak punye selak album lame,terpandang la wajah2 yang aku sayang,yang aku cinta lebih dari segala2 yang bernyawa..gitu..Cinta suami lain maaa...;p

Jangan la ade yang ingat aku ni anak angkat yer..aku bom korang kang..;p
Dendiam sudah..kemam mulut sesiap..






Lawan jam : Along,Angah,Alang,Abang,Uda dan pastinye aku la yang muke ketat je tu...Korang perati la bju tu...huhuhuuu...turun temurun tuuuuu..senang koooo beli skali sume same,pesen dedulu..hiihiii....belah rambut?perrghh...tak tahan siouuttt..sampai arini kesan tu de lagi..aku da takleh nak u-turn2 belah tu lagi...ampeh tul..Rambut along la kesian..belah tengahhh...hahahaaaa...gitu lah sampeiii sekarang...hasil dari ikat rambut tarik ke belakang,dahi memasing sangat mementol..;p




Lihatlah mother i....hahahaaaa..mak ni keturunan dari Pattani,diamek jadik anak angkat oleh seseorang dari orang besor Selangor time tu..tapi huiisshhhh.....banyak la komplikasi ni jadi anak angkat...malas nak reveal..kalo tak,mau da jadi Menteri Besor aku sekarang ni...ADO?hhahaaaa...giler kuasa la tu...taklah..gurau..gurau..




Abah....love him so much...sehingga napas aku yang terakhir..Abah cool orangnye..tak pernah la nak marah2..Pernah sekali aku kena pukul,sebagai menebus kekesalan,dia belikan aku Tracksuit...perrrrghhh...giler ko..time tu susa gile la nak dapat bju2 camni..kena lak trend pakai tracksuit yg seluar dgn jaket tu....aku rase aku la yang paling glamer time tu..pukul abes anak tok ketua,anak pegawai bomba bagai...gile tak giler..ihhh...ih....udahnye koyak jatuh beskal..lutut rabak,hapa pun tak dapat..cehhhhh..


aku rase hina beno la nengok gmabor ni..tu sebab kalo Uda datang,haram aku nak kuorkan album ni..mampus kena kutuk..aku itam la kekecik..kenan wel-wel la,ape la...geram tol..
abang masa aku kecik2 memang dia kuat buli.Sekarang da ok la..takde lagi..dia insap sikit la sejak abes belajor.seksa agaknya nengok aku kurus kedengking time tu...SEKARANG tengokkkkkkk....Rentetan hidup ni kalo dikenang2 boleh ngalir airmata,btui tak?Sebab macamane sekali pun,tak dapat dah kite nak ulang..yang dapat kita buat,imbas balik dengan orang2 yang terlibat dan kita sayang..pastu mesti senyummmmm jer,hati berbunga2..begitulah selalunya...

Buat semua yang pernah menyertai hidup aku,aku sayang kamu....

Thursday, March 11, 2010

ABC vs Rendunk..

Minggu lepas rasenye,kepanasan sangat la menduga..Aktiviti menjadikan kulit garing adalah sangat di elak..pedih kulit selain rentung adalah sangat ahkak risaukan..sebab nanti sure terjadi babak2 menggaru tak hengat..pedih,merah dan meninggalkan kesan..sangat tak comel tanganku nanti,kan..kan..?

Disebabkan tekak gatal,nak sangat makan ABC,gagah2 gak kaki tangan bagai..peloh jangan cakaplah..bau je tak kuor..ehh...akak pkai rexona hokeiii..sangat berkesan tanpa bau..

Pastu Jumaat lepas,My Alang lak request nak makan rendang ayam..bukan sebab sedap,tapi sebab dia kalo masak sendri,tak lalu makan..Nak try orang lain lak masak..Tu dia la,aku kalo tak lalu,jangan kate sndri masak,ko letak ape pun la,tak ku makan..( tapi belum pernah la berlaku..;p)
Hormat pemberian orang katanye...**wink..winkk**


Malu nak amek dari jauh,ngences2 kat dinding aku...jenuh aku mengelap lak lepas tu..
Resultnya bole lufer nak pic...cehhh..tara gunaaa btui la..tau2 kesannya,sampai arini perut aku tak berapa nk normal..asik mulas.Tpi bile tanye Alang,ok jer perut dia.Gitu gak dengan yang lenlain..Aku ekhlas abes ni time buat,cner lak bole sakit..
Agaknye usus aku da tak bole terima benda2 pedas..kena la aku selalu ber stim2 boat...huhuhuhuu...




memerim..

Gambor yang tak beralbum ni biasenye kalo da lame tak letak dalam album,sure melekat2,kan? Pastu nanti tekopek2 la gambor tu..ihhh...sayang la...inisiatif yang aku amek,gi la beli frame2 yang beso2 gedabak tu,pastu lekat2 belasah je tepek dalam tu...hegegegeeeee....: p
makanye,gambor da macam rojak..segala macam kenangan bole tengok..sekali sekalaa aku laki bini dok la menebeng sengeh2 kat depan tu...bole?hahahaaaa...da macam orang biol..;p



ado plak la time nk amek gambor,sekeping gambor tepe'eng ..ceh!


Gambor ahkak nikah pon ado...;p
Gambor dalam akuarium pon ado..;p
Gambor memuda mesti kat tangga,pon adooo...;p

pendek dan panjang kate,macam2 ado..
banyak lagi gambor nk ditepek neh..
kena menggigihkan diri..

3 hengget la pulokkk..

Aku penah kuorkan N3 pasal cuci kete 2 hengget,kan..?

Ade laaaaaa...penah....

Ujung minggu aritu,sebab takde masa nak nunggu peloh2 tiak kat bawah garaj,kitorang decide gi

cuci 2 hengget nyer...aik...tapi suda jadi 3 hengget maaa....takpe la...masih murah...






Q mak aihhh...panjang..tapi cepat dan pantas..!! i loikee...

~~hamek...arini 3 N3 sekali...pasni xtau la bile..ade rezki,insyaAllah..
16 N3 skali aku masukkan~~

Wednesday, March 3, 2010

Genting Heran..

Genting memang heran tengok kitorang..punye banyak tempat nak posing,kat tempat radar ujung dunia ni yang kitorang pilih...hahahaaaa...Senja2 plak tu...seremmm..tempat plak nunnnnnnnn atas puncak paling tinggi kat Genting..
Psstt...psstt....akak seram benonye mase on the way tu..Jalan sempit,gelap takde lampu..ade lak 1 kawasan lapang,di bubuhnya banner2,bendera kaler2 yang kecik2 tu sepenuh2 kat kawasan tu..korang cube tutup mata sat..ehh..tak yah..kang nak baca cner lak kan..?

Pastu kan...dipasangnye lagu opera yang sayup2 bunyiknye..mendayu2...tak ke tegak bulu tengkuk?uuuissshhh...aku buat2 tak dengor jer...mau meroyan kalo aku yang kena naik sensorang...mintak hampun...giler mencabor..down hill pun tak seram cmtu..
Owh yer..giler hape nk gi tempat ni tanpa tujuan..?nak kena geget dengan anjing..?
Ade la sebab...hohohoo..sebenarnye...
Ehhh..ye..ye...jap bos...
jap ek..nak gi jumpe bos jap..

Muka punye la menten...sejuk nauzubillah..Jauh beno beza sejuknye..agaknye aura2 lagu seram tadi da nak sampai...haisshhhhhhhhhhh.....brambuss...brambuss...jangan kaco aku..!!!
wahahahaaaaa...takut dik non....smpai arini kalo teringat,sure eiewwww...goyang2 kapla aku...
Yang sebelah tu suami i...hahahaaa...cam getik jer bunyiknye..
Kitorang ni celebrate anniversary yg ke 11 kat atas bukit ni..Di sponsor oleh E-jump the tokehdrift..alaaa..lepak2 jer..watpe nk grand2..grand2 kene kuor duit banyak...mintak sponsor la bagus...hahahaaa...Takla..ape kajadah hanimun nak mintak org sponsor??
Tumpang2 takpe..;p

Budak sorang ni dalam gigil2 pn aktif gak..perrgghhh...hebat antibodinye..







Rase nak tecabut nyawa aku ni manjat bukit dari tempat kitorang tu nak ke theme park...mintakkkk nyawaaaaa...mintak nyawaaaa....Maka,bile da sampai kat tempat2 rata,adalah wajib amek gambor,bukti nyawa masih ade..rase macam nak tekopak dada aku ni..hhuuuissshh....giler,kan?Nak tekopak wa cakap luu...;p

Aku dan Shafi Raiyan...

Korang brani pegang ulor?
motto aku,KATAKAN TIDAKKKKKK pada ulor sawa..
aku geli..bukan takut..tapi geli..ya hamattt..Ade sekali tu aku pi la tgk exhibition binatang eksotik ni,aku letak tangan atas meja pastu trase macam lembek2 gitu..skali aku tengok ulor sawa daaaa...terus menyirap darah sampai ke tengkuk....grrrr....gelizzzzzz...
Sejak tu,kalo tengok ulor sawa,otomatik tangan kiri aku jadi lenguh...hahahaaaa...Mane Mak Piah ni,lenguhhhh..lengguhhh..tolong urut...
anyway,tahun ke-11 ni aku mengharapkan agar bertambah sinarlah hidup kami...gitu...
Lebih2,mintak dendiam...hhuhuhuhuuu...;p
Aku rase mcm nak pegi Genting lagi la...;p




5 dalam 1..

Buat arini,layan gambor je la..rentetan sepanjang aku tak update N3.Ade gak la bejalan kesana sinun..Pi mandi aitejun kat Sungai Kedondong,alaaa....suku sakat ulu yam gak,mak dia agaknye..tempat best,air dalam,sejuk harus..Kalo name aitejun tapi panas,tu bukan aitejun yer..mesti ko ke tempat mane ntah..


Ni beruk,dia yang punye,bukan aku yang punye...
Balik aitejun nyinggah kedai pet..alaaa...kiut giler...


Farris Aiman abang baby kecik N3 semalam..



Ultraman in da making..aku taktau la nape bebudak sekarang addict beno nk jd makhluk2 camni..kalo rupe BI-RAIN ke,hokei gak...tak ler tekejut kejung kalo bukak2 mata lepas tido,terpacul muka ni kt bijik mata,ye tak..?


Takat ni mane2 anak2 kucen,tak leh beat dia nyer ekor..panjangggggggg....
macam squirrel...hihihii...

Tuesday, March 2, 2010

Cucu ke- 5..

Sekian lame tak menghapdet,sekali hapdet cam saspen jer..
Bercucu dah ko Kakyaya?
Ntah bile mase la aku beranak kan......
Tetibe lak becucu..Ni cucu Along aku daa..cucu dia yang ke 3.
Tumpang je la bau baby.Nak harap sendri punye,Wallahualam..
Rezki yang belum aku merasa lagik..huhuhuu....no harm..tu sume kuasa Tuhan.
Segala usaha da dijalankan,hasilnye ajer yg belum tiba...: )

Huiissshhh...kitorang sume memang saspen menunggu pompuan ni bsalin..Lame giler dalam labour room.Sampaikan aku bole pi naik Genting and turun balik,dia tak jugak bersalin2..huihhh..habuan memasing,ye tak?Yang 1st dulu scissor,la ni alhamdulillah dapat gak beranak normal..Kat spital Serdang nunnnn sano..

Name baby ni tak letak lagi..nnti je la aku hapdet namenye..
Anyway,semoga membesar sebagai johan..jadi anak yang soleh,yang taat pada ibubapa,
yang membahagiakan ibubapa hendaknya..insyaAllah...:)



Google