Sunday, July 18, 2010

Mengada!


Memula gesel2 kat kaki,pastu ngiau,pastu dok tenung muka aku,pastu buat2 la jilat badan..da tau laaa..tu sign dia nk dok atas riba.. Nak membuta yang benonye..ni tengah kebas kaki tangan aku ni..dia ingat badan kekecik budak? That's my lovely Lucky Boy.. 1 year oledi.. Encem woo..

Monday, July 12, 2010

Projek last minit katenyer..

Pepagi Ahad sedia maklum la,kan...
Keje mendobi,mengemas tu stended la kene buat..
Walaupon lite2 gitu...hihiihii...
kene lak malam sebelum tu tido lewat dok merambu melepak minum teh tarik dengan adik bradik tercinta..
Jadi kebangkitan pagi tu tak berapa la nak pagi...
So,sebelum matahari meninggi,kena la amek inisiatif mendobi..
Dalam erti kata lain,ADEHHHHH...nyampahnye..!!
Tapi nak taknak,kene buat la..Bukan ade sape nak tolong.
Maid jauh sekali la..Dok bedua sangat melampau la nak bermaid2 bagai kan?Nampak sangat la sindrom malas...Kot kalo ade umah 3 tingkat ke,mungkinlah.....;p



Kamek udah sampeiiii.....

Tapi air aritu,tak sejuk..tak best sangat..( memang tak best yang benornye..;p)

Aku ade masalah pigmentasi laaa...
kat pipi tu da naik jadi itam.sangat riso dia membeso..membeso....
terus tutup 1 muka...!!!eeiiiewww...takuuuiittttt....

Kena pegi skin specialist kah?Laser?botox?lipo suction?
Cam melampo je bunyiknye nk LS kt pipi...
Bior ler ku tanggung sendri...;p


Hero of the Day...giler meroyan makan doyan berulas2...

Kegigihan dua beradik bergabung tenaga mancing harus dipuji...Penat bediri,duduk..Penat duduk,bediri...Udahnya dapat la satu plastik sampah sarap dari lubuk tu.. Jadi la ... At least kurang cikit daun2 dalam tu.. kebarangkalian mata kail terasngkut akan berkurangan...Muahahahahaaaa....

2 jin dok bertendang atas jambatan...
Abes 1 buku roti si Yayan tuang dalam kolam..
mati kebuntat lak ikan koi dalam tu..

Gigih menggendong rod...nak fishing katanye..
Aku dok perati..Laaaaa...tali takdo...
Panggil nak mandi sungai,dicampaknye rod dalam kolam tu...
Begegor sore bapak dia ...

Muka bangga giler dapat ikan...Yang lagi 2 orang dok pakat declare,bisu..
Mane taknye,poyo2 gi janji sape dapat ikan dulu,dapat 50 hengget...
Tetibe dedua parkinson...

Ape la makna musim doyan,pi dusun doyan,tapi tak makan doyan ..btui?
Sume doyan comel2...rasenye sedap...ade manis2 nya...ade pahit2 nya...
Walaweiiii....ammmmaaahh!!!


Manggis pon ade.....auummmm....kecor lak ailio i.....!!


Puas makan doyan...!!
Sendawa sampai umah bau doyan....errrkkkk...
Alhamdulillah....

Wednesday, July 7, 2010

22 tahun tu lame giler kan..?

Orang kate FB tu Yahudi punye...Yahudi cipta...
Well,bagi aku,sape pun yang cipta,selagi ko pandai bawak diri,jaga maruah keluarga,suami hatta sang isteri,selagi tidak mendatangkan kemudaratan akidah,follow the flow..btui?

Aku memandang FB dari sudut positif..Aku dapat jumpe balik kawan2 yang da lame bezaman lost contact,even merapatkan lagi hubungan sesama kawan2 baru dan mengambil pengajaran dari setiap yang mereka post...simple rite?

Ramai wehhh kengkawan lame yang aku jumpe..**bangga**
Sampaikan kawan2 aku mase sekolah rendah pun aku bleh jumpe balik dalam FB..
Sure ramai pon rase ape yang aku rase..Happy sesangat..!!!** terjun tiruk**

So,atas request geng2 yg rapat,kitorang stuju gi dating sesame..!!
Dapat la 8-9 orang..ok wat....? tu pn ade yg kemsalam je sebab diorang ramai kat Aprika.. takkan nak balik plak kan...?jawuhhh tuuu...;p

Dating ala2 Lite n Easy ni,sgt mesra.....i like sesangat...
S.R itu,kitorang ygg punye...suara kitroang jangan cakap la...Name pun da 22 tahun x jumpe.. 22 tahun nyer crita tuuuuu...giler lame pendam nehh..

Gambor kekanak ni memang sungguh ade kene mengena !!
Sebab gambor yg di post oleh salah sorang geng ni ( walopun tak datang ) ..sesat kowwttt....
Kitorang dapat jumpe balik..sentimental giler siouuuttt gambor nii...sobb..sobbb...
Bukan ape,adeehhhh...nanges tengok bodiiii.....aummmmmmmmmm.. giler larik allignment!!


Puan Mar ni dok JB turun semata2 nk juin...ko terharu ke tak?
Dia yang semangat membuak2 nak jumpe..Kitorang sume ni memang geng kamceng mase primary school..


Yang comel kat tengah tu la partner aku yang paling cargassss menjayakan dating ni..Gigih dia mencari kengkawan lama..sayang ko la Gee....cemolot syikit meihhh...!!





Kalo tak dipisahkan Aci dua orang ni,mau tak balik semua..
Dari dudk,da bangun,turun eskeletor,amek gmbor je benti cakap jap..Pastu terus2an memcecehhh..ade je crita nye..Yang best,cakap omputih,cakap Melayu,geleng2 Tamil sume complete..Yang sebelah aku tu,all the way from S'pore..Mulut dia paling banyak menyumbang ailio petang tu..hahahahaa....


My Bestpren Eva...lap lap sume sume...



Kasi Pecah..!!!!

Jika tidak dipecahkan ruyong,masakan dapat sagunya...btui ka kiasan neh? aahhh...belasahh...Tapi kes ni lain sikit la...Kalo tak dipecahkan pintu,masakan dapattengok kraft Sarawak yang da bezaman ditinggalkan kat dalam kontena.

Rasanya sepanjang keje kat sini,sepanjang tu gak la kontena ni tak penah digeledah..Dek kerana suda dapat perintah,maka terpaksa dibukak.Macam lauk la...,jiran masak kari..kita bau..tapi tak dapat la tengok rupa n rasa kalo orang tak memberi..gitu..Kitorang tau ade barang kraft,tapi takde sape berani nak bukak sebab da arahannya camtu,TOLONG SIMPAN..Rasa macam tak kene je bidalan ni,kan...?pahamm..?paham..? bole la yer..



Giler nyer ekpresi muka...mangga nye tak la beso mane..;p

Barang2 ni sume bakal di kira,dan di LELONG!!!
murah2 jer tolaknye nnti...siyes murah...


Rega bakul ni aku tgk tadi,RM145 siouttt....giler mahal...ape jadah nak buat hape..
yang pasti,rega lelongan KOMPOM murah giler..

Dalam kotak2 tu ade bekas2 habuk rokok yang kristal tu...ujung belakang,ade tikor Sarawak..memang banyak..anggaran matematik aku,ade la dekat 70-8o keping..Bayangkan....Kalo 1 jatuh rm30-40 hengget...........bayangkan.........bayangkan jalan depan ni mesti jem nyer la,orang berebut2 nak datang beli...hihaahahhahaaaa....koserrr aihhh...ape kejadah la plak..macam la 60 ratus kontena nyer barang nak lelong..poyo i kan..?


Google