Tuesday, December 29, 2009

cuti sekolah dan kenduri kawin..

Biler sebut Cuti Sekolah jer,sinonim sungguh la dgn orang kawin..Org kawin,cuti sekolah..cuti sekolah,org kawin..Gitulah sejak dolu2..Aku yang benornye,sejak kawin jer rajin tak brape rajin la gi umah orang kawin.Sebab da ado suami,belah2 sumai nyer sedara sepapat ramai..Kalo takde aral melintang tu,maka ade la kehadiran kitorang..kalo tak,kirim2 je la sampul kat sape yang pegi..
Uda da pindah ni,aktiviti orang kawin susa sikit la nak update..hihihi...selalu dia jer yang tolong inpom..sekian2 aribulan umah orang ni,umah orang tu ade kenduri..gitu..uwaaaa....cmner la nnti da jauh2 ni kang...aduhai...
Perpisahan tanpa rela namenye ni..:(


Yang kawin ni sepupu Amir..Area Kg.Batu..alaaa...kat jalan Ipoh nunnn...
Den suko bona datang umah ni sobab kaum kuargo bolah abah motuo den,giloooorrrr sporting!!Sempoi..happening..Tapi atuk takdo dah...meninggal sudah..kalo ade,perrrghhhh...lagi best wa cakap lu...Sepupu2 sume kepala bole layan nyer...


Cik Ara ( walau hakikat bukan lagi CIK..) baru blajor buat cupcake..menjadi..Tu yang gigih buat CC bebanyak utk bagi kat tetamu..Tui la kan...kite kalo pandai buat sesuatu benda tu,ralit benor buat..tak jemu pon..apesal ek..?Tapi bile da expert2 tu,cewaahhhh...belagak giler la..hahahaaaa...kembang2 je lobang idung kalo ade yang nempah..giler bangga siouttt...


Hero ni anak kepada sepupu Amir..Dari mule aku tgk dia,wahhh...aku da jatuh chenta..Macho giler ko dengan rambut dia..ni tak nampak sangat.Tapi kalo live,walaweiii...da la rambut cantek,wangi lak rambut nyer..ntah ape gerangan syampoo la mama dia pakaikan..; p
Senyum dia...adussss....senget jer...sikit jer....kecik2 da nak jadi kasanova ko..


Perantinnya...kedebakkedebungkebungkedebunggg...



Orang sume da balik berani la ko kan..?Cube time ramai orang,ko dok jejauh jer...hahahaa..Gigil siout pegang mic..Duet dengan Poksu nyer lakiku..
Aduss....MasyaAllah...sedapnyer sore...hahahaaaa..


Abang ayah mertuaku..Pak Uda..
Weiii...available lagi nih...sesape berminat..?Penyenyum orangnyer..
Penyenyum????
Yer...sangat suka tersenyum tanpa menampakkan giginya..
Nampak kalu.....WAHH!!!


Aritu gi Penang,dapat la goodies..aku kemaskan cekelet2 tu..Sekali aku toleh tengok kotaknye,baekkkk nyer landing bebudak kecik nih..Udah jadik tempat tido la plak,kan..lantak korang la..





Time aku nak bersiap la,dia sibukkkkk panjat bahu aku.Kehulu kehilir..Nak tido..Ntah pesen ape,nak tido je cari tengkuk orang..manja giler dak Snowball ni..
Tapi selalu jer kena buli..pastu tekangkang la dia ngelak dari kena parap..
Sekian je la sampai disini..penat sudah..

;p

Thursday, December 24, 2009

Penang Trip - Final Episod..


Tahun lepas kami dijemput ke Sg.Dua untuk makan Mee Udang oleh transporter.Kali ni pun same gak.Tp kali ni ade istimewa sket..Ade nasi goreng udang gak..Pergghhhh...ketat perut sume..Sedap melampau..
Tengkiu SSD..(ibujari keatas)










Owhhhh..ado laie buah tangan..dapat buah pala dan jeruk2 dari SSD..
Orang berbudi kiter berbahasa..
Orang memberi,kita merasa..
Sedap jeruk mangganyer..dapp...dapp...


Sekian trip untuk tahun ni..Tahun depan kalo ade umur yang panjang,rezeki yang murah,dapatlah together2 dgn ahli keluarga FNSB camni..Ye la..nak harap jumpe2 sendri,payah..Masing2 merata Mesia..sana sinun ahli kuarga..

:)

;)

:)

Penang Trip - day 2

2nd day tu tour bawak gi Toy Museum..
(yg busan tu..busan2 pn,kitorang gak yg kuor pling last..;p)
Udah sume kengkonon nak jadik Batman la,Doraemon la,
sailormoon la,mcm2 la..
Pastu kuor buat muke busan..bleh?hahahaa...



View dari Tropical Farm..


Sampai kat atas bukit TF tu,diorang jamu segala mcm buah..
mabuk buah namenye.Jus buah pala yang aku minum,udah rase minyak buah pala yang urut2badan la plak..pekat giler..


My Uda..Abang ipor aku kena transfer ke Kuantan..Uda pn ikut same.:(
Aduhh....cedey giler nih..Kitorang mane penah bepisah jauh..



Angin kuat..Tu yang terbang budak kecik tu...
Nasib baik la yang sebelah tu bole konsider lagik...hahahaaaa...





Disebabkan pantai Bayview dan HRH takde sempadan,bole main redah2 jer,kitorang masuk HRH dari pantai..view cantek..pool happening.Live band..Strategik perniagaan..korang nak masuk,masuklah..Kalo seronok,lain kali bole stay kat HRH..Tapi yang x sior nyer,rega bole tahan..bole kering ailio asik menelan jer..

Ade sambungan lagik ke?Aisehhh...malasnye nk upload gambor...

Penang Trip - day 1

Seawal kul 6 pagi aku da siap2 kemas umah..ecewahh..
Semangat koooo nak gi rombongan Cik Kiah ke Penang..
Yang benonye Family Trip kampeni loh.Tahun ni serangan ke atas
Penang bakal terjadi...sure huru hara..; p



Muka sensorang kemain teruja.Walau ado yang menahan isi perut.
Lain tau perasaannye kalo reramai naik bas cenggini.Best..Mesraaa..



Benti sebentar gi carik toilet..biase la da jalan jejauh ni,ado je
yang buat request.Amek gambau ler jawabnye.Pelik je orang nengok.
Benti tepi jalan pun mau amek gambor ka?
aiyooo...very the...


Udoh sampei....
Hamek ko...muke belengas..;p


Disingkatkan cite kerana akak ko ni malas bebenor nk upload gambor..
kemain lembab YaRabbi..
Malam sebagai menyambut kedatangan sume ahli keluarga FNSB
dari seluruh negara,BBQ diadokan...not bad,sedap..
Anggaran kedatangan di anggarkan dlm 300 orang..kalo tak silap..
da + - anak branak sume2.
Happening kan?yang selebihnya,pening2 lalat..


Ado kambing,ayam,daging,spagot,salad,sate,eskrem bagailah...
Ikan bakor,udang2,sotoink2...wuihhh..pendekata,meriah giler sifud2
ni bekejor2 dalam perut..cakkuncak giloz..
Akibat makan kambing,menggelesat laki den tak bleh tido malam..
Akak?
waaahhh...ke sorga ko tido..haram tak sedor..
Macam akak lak yang drive bas tu kan..over..ihihihiii...


-bersambung-

Saturday, December 19, 2009

Balik umh nenek dehh..


Hari Keluarga FNSB datang lagi.Kalo tahun lepas ke Langkawi,tahun ni ke Penang kita..
So,rutin untuk cuti 2 ari ke atas,kena anto la kitten ke umah alang yg da dilantik mnjadi kitten sitter seumur idup..huhuu.. Rela uuu..
The bapak n momma aku nk ajor dok umah lak.2 bngkus scented sand aku curah dlm jamban bgerak depa.. Ati tu berat nk tinggalkan.Tapi bile dpikir2 smpai bile nk nyusahkan alang,kan?So kena bekorban la sikit.
Sehingga btemu di N3 family day ni nxt week..
Bersiaran secara langsung dr dlm bas..(sengal sudah funggok aku.. Adeh..deh..deh)

Monday, December 14, 2009

Hulu Langat,again..awesome..

Gambor lintang pukang uploadnye..
Idok ku tahu ngape bile da berjaya upload,bukan kuor gambor..
tapi kuor link gambor yang berjela2 tu..
Caner?Caner?
Akak tak tau..so..bak kate Si Raiyan @ ultraman gaia,

LANTAK LA...mulut kemain hebat ko...
Rase nk kunyah2 jer..
Semalam on the way balik dari umah orang kawin,dia nyanyi lagu

AKU BUKANLAH SUPERMAN,
AKU ADALAH ULTRAMAN...gaia..tiga...

ade lak sambungan lirik..hahahahaaa...

Biler kitorang gelak bedekah2,wahhh...dia lagik la..
bertepuk tampor..cam orang tua..
bebudak zaman sekarang,buka reti menakut..; )



adik buat nasi lemak,Atin buat nasi goreng..
aku buat twisties n air botol..( ?? )

**uihhh...bahaya ni...laju giler air ni...uihhh...**



Putih giler muker ko kak oii..mau tak.?naik kering muke menadah cahaya matahari..; p



Pemancing Wanita yang gagal..hahahaaa...Baling joran,vontot yg terconggek lebih..
cehh!! ampeh..!!

Tahlil...

Planning nak buat Tahlil utk arwah mak dan abah terlaksana jua..
Alhamdulillah..
Kami adik beradik n anak2 pinak jer yang bertahlil..
Abang yang jadik pengacaranya..

Kepulangan Abang sempena cuti sekolah,memastikan lagi berlangsungnya majlis ni..
Sebabnya nak buat tanpa Abang,tak siok plak..
Cuma Ongah n Family jer tak dapat hadir atas sebab2 tak dapat dielakkan..
Namun,sukses jgk majlis ringkas tapi berkesan di hati ni..
Juadah simple jer..udoh malam,request pon ramai nak yg simple..

So,

'Ucu,ko tolong datang umah along ni ha..Takde sape nak tolong goreng mihun..'

hukhukhukkk...akakkkkkkkkk jugak tau...

Tapi takpe la..bukan utk sape pon,untuk pamiliku juak...

**laplap peloh..**


Monday, December 7, 2009

Datang tanpa undangan..tp dilayan dgn baik..

Opss..opss...tajuk bukan bermakna akak nak jadik katnam hokeh...

Actually terpaksa pergi atas desakan bespren kitorang..
Memandangkan pengantin ni sangat rapat dengan fmily bespren kitorang ni..
Niat nak berjimba jimbu di malam minggu terpaksa la ditunda
ke satu tarikh yg terdekat..( kengkonon..)
Pegi ni pon nak bincang la pasal ari langsung esoknye..

House area sangat aman damai..sebab baru..
Umah pon santek..corner lot..
Masih belum renovate ape2..Tapi buat gak majlis kat sini
sebab umah baru..ruang pon sangat selesa compare ngan umah lame..

The bride so sweet..peramah..cantik gak..
Yang bestnye kedatangan aku yg malu2 alah ni,dilayan dengan baik..
siap bawak ronda bilik pengantin lagi kooo...
Esok kang segan lak nak naik,katenye..
Al-Maklum..Family kawan aku ni merangkap rombongan pihak lelaki..
Dan ade la cerita2 disebaliknye...

Gitulah...tak dapat la nak upload gambor perantin...wugi tul..
Tapi takpe..nnti aku tanye kawan aku tu..
Later ade rezki bole upload..( kalau...)

Lokasi : KLang..
Tema : Pepel...santek...



Mane Letaknye Hotak?

Noon,aku kuor sat gi jumpe Shipping Agent..

Panas terik..

Hati otomatik jadik panas gak..

Nampak lak adegan panas..( Bukan HOT yg itu..harap maklum ;p)

Senarionye sangat bikin ati dan kepala otk aku terpikir2..,

Kenape?

KENAPE...?

Tak ke org yg membawaknye sedor ade budak kat blakang?

Ke memang dia nak bagi budak tu makan angin dok blakang lori..?

Kalo btul dia buat cmtu,memang sangatlah tidak bijak tindakannye..

Dalam erti kata lain..,SONGONG..

Lori tak laju..tp yakin ke pemandunye penghadang tepi tu kukuh?

Benda nak jadi,tak berbau..

Tengok je paper arini,kete bole terjun dari parking lot ke ground floor...

ihh...ih..ih...da la tuan punye kete parah,penumpang lari..

2 org plak tu yang meninggal...

SApe sangka kan..?

Menyinga je aku nengok drebar lori tu...

Nasib baik aku blum sempat potong lori dia,dia da kona masuk simpang..

Can't imagine kalo dia langgor bonggol,budak tu tercampak...

ngucap aku..




Thursday, December 3, 2009

Satu masa dahulu....

Naik bekepam N3 ni...
Aku btul2 tak selera,takde mood..
Masa lagi banyak terluang kat FB..gile meroyan layan FB..;p

Sebelum raya tu ari,aku kena demam panas,ciritbirit melampau..
Giler..betul2 giler..
Tak bole bediri..Bile bediri,nak pitam..duduk lama pon nak pitam..
Dok dalam toilet pn nak pitam..bepeluh2 macam kena spray
dengan air..siyes aku selalu sakit perut..tapi tak penah ar kena
cenggini..tak bole makan,takde selera..
Turun 4 kilo!!pergghh...
( bunyik macam banyak..;p )
Nasib baik badan bole digagahi gak minum air..aku dok telan air jer..
Time tu ko ulur la sup kambing,kingkong,segala maknenek,
sipi pun aku tak pandang..memang takde selera..

Udahnye Alang bawak gi spital lepas ubat kinik pon tak jalan..
Emergency lagi tuuu...1st time sioutt..
Tapi nasib baik tak kena tahan..kalo tak,adehhh....
HARI INI DALAM SEJARAH LA...34 tahun idup,kena tahan kt spital..




Air garam..da rase air laut rasenyer..hahahaa...
laki membancuh,sekali hamek ko..
masin ya rabbi!! air ciput,sekali 1 paket dia letak..gelik tekak aku..



Kari ikan yang tak berkesan menyaiko aku...idok aku heran..


Da la aku sakit,ni si jantan sekor ni sekali kena bantai
dengan parpu mane ntah..
Kuang hajaq la kan..?
ape la dosa binatang tu dok depan umah kena bantai..
koyak bibir dia..
Mata pecah darah..bayangkan la kuatnye dia membelasah..
Meroyan laki akak dek non...nak dikejornyer parpu tu..
Ade ke dengan slipar jepun yang keras tu dia bantai..
Aku nak jentik dia pon kesian..sekali kena parap daa...

Aku benci la orang yang benci binatang..
ko nak benci,benci la..tu hak ko..
tapi jangan ko sakitkan dia..
Even anjin pon aku kesian..ni kan plak kucen..

takde satu ugama pn ajor aniaya binatang..

Apelah beza ko dengan binatang kalo ati perut lagi busuk
dari taik kucen?

Renung2kanlah..
Google