Saturday, August 29, 2009

Siaran langsung..



Bersiaran secara langsung dlm pjalanan ke umah ibu mertuaku..:-D
selamat brbuka pose uols..
Makan jgn smpai sengkak poyot.kang tak bleh trawih..

Thursday, August 27, 2009

Awan terpilu....

Layan gambor awan la...cam cantek jer...
kamera cokia...gmbor ala kador la..
tapi ok la...ade gak kuor gambor...; p
Siyes cakap,petang tu aku emo cikit..nak tenangkan perasaan,
aku amek gmbor awan...cam best jer...cantek lak awan petang tu..







Dia memang pendera..

Lelaki sorang ni mmg suka buli Choki..
Dpijak kaki kawan tu la,diramas kepala kawan tu la..
Bengkek jer..
Sipolan tu lak takleh kalo kena buli..mesti dia naik hangin ..
Lantak korang la..jangan sampai jatuh patah kaki udah...
Memang ade yang makan kat kedai..
Cewahhh...jahatnyer jari...: p

Apesal pose tahun ni macam mendung je ek...
macam tak meriah jer...
ke sumer orang masih menserasikan suasana..?
Aku ok jer...hihihihiiii...
P0se 1st smpai 5th steady jerr...beseri2 jerr...
misteri sungguh laaa...



Motip??



Motip gambor kain...?
kuikuikuiii...baru belik kain utk baju raya...hohohoooo..
ado orang mau jait ka...?
ado...................
sapo?
Udo..............
Nasib ko ler kan...sape soh pandai jait baju...
takmo jait bju adikmu..?
takpe...TAPI...........
sape nak ekau sub kan baju tempahan untuk disembat...?
( ayat ugut tuuu... )

Beli sepasang je..
untuk aku...
sepasang untuk maktuo...
sepasang untuk Amir cayang...tiitititiiii...
cukup ar...baju aku Uda jait...
baju maktuo,dia jait sendrik la..gitu jugak bju Amir..
maktuo den pun tukang jait maaaa...
Tapi aku sebagai menantu yang bersopan santun,
tak mungkin akan ku susahkan ibu mertua...
CARIK TUKANG JAHIT YG TAK PAYAH BAYOR KAN KE
LEBIH BIJAK..AHAHHAAAAAA....; P


lokasi : jalan Taiping ,Klang..
ni Taiping ke Klang..?tak paham...tak paham...; p

Tuesday, August 18, 2009

Projek Raya..(2)

Projek raya kan da on..da tutup pn tarikhnya..
Alhamdulillah banyak gk yang nganto...dari obesi pun ado.. ; p
Cukup la ape yang ade ni..jahit tak leh kocoh2..jahnammmm kain
orang kang..



Ni consider the best customer ...kuikuikuiii...
bpe lai bju dia? ado la...ronaldo..

apesal blur? dekut idea ekk...?
xdo makno..kalo ade yg minat hamek..jgn dekut2 bg patern kt org..
Ade kes aku nak jer saun..potpet2 kt aku jgn bukak blog manik..
nnti org curik idea..
alerrrr....tak best ar kawann..same2 cari makan maaa..
kalo cantek benor manik dia ok ler kan..?hohohohoooo...amboii...
aku senyum je la...dia pn tatau aku ade blog manik..aku pn da lufer
ape password..bleh? ning.com rasenye..hihiihihii...
Ade jalan rezki kongsi sesame...baru terasa manisnye..tak gitu?

banyak,penat..tapi menghiburkan..

Ade orang tanye,aku tak rase penat ke lepas balik keje nak
ngemas umah..,nk mop lantai..,nak bagi makan sume kucen2 kt
umah..pastu nk cuci lak tempat najis dia..
Sepatutnye dalam keadaan aku yg blum ade baby,bole jerrrr nak
besenang lenang dok ngangkang dalam base kasor..

Yerrr...memang la penat..aku tak nafikan..
Kengkadang smpai umah,ade je benda besepah..

Aku punye pendekatan senang jer..walau takde anak,tu bukan
bonus nak merehat2kan diri..
perlu ade satu tugas utk aku menggantikan aktiviti yang aku
belum berpeluang nak jalankan..:)
Dalam erti kate,jaga anak..

Adil kan..?

Lagipun aku dapat rasekan,aku lebih byk bertenang dan bersabar..
Marahlah smpai nk tkuor anak tekak,ade kucen2 tu kesah..?
takdo nyer...
kelip2 jer tgk muka ko ade la..bikin ati panas jer..

Baru2 ni kuor lagik 5 ekor kan..?nampak cam sihat ..
mudah2an..



muke penyet sikit..badan bulat..
name?ntah..tak taruk lagi..

Hah..ni tiga kaler..da kubelek2 mcm jantan..mcm btina...huhuhuuu..
Kena tunggu seminggu lagik nk kompom balik..
kalo jantan,kate orang kucen tiga kaler ni ade luck..
So aku letak ler name nyer LUcky..lucky la sangat.. ;p
Loving Momma...so sweet kan..?
dia polok2 cium2 baby dia ni...

Beranak 9 dah ko yer Bib..huk alohh..
Tejulur tejelir la lidah dia kalo asik menjilat badan anak2 dia...
yang baby je 5 dijilat smpai ke lutut lidahnye..
abes sume 9 ekor dijilat mau smpai ke lantai lidahnye..

kesian nengok..tapi tu la kan..,sedangkan binatang sayangkan anak..
Sebab tu aku heran,ade manusia ( tupun kalo layak dipanggil manusia)
bini tu dok la branak pinak,udahnye kwin lain,ank dibior umpama
takde nilai..
Manusia camni la walo kaya zuriat tapi umpama air mani yang tertitis
menjadi manusia yang bernama anak,tapi takde nilainye..
Simpati aku dgn manusia cmni..simpati kerana balasan yang blum
ditunjuk didunia ni bagaikan tidak mungkin dibalas pada hari mendatang..
Kerana hatinya adalah sebatang kayu..
Mudah2an keluarga,sahabat,kawan dan yang membaca entry ini
akan menjalani hidup mendatang dengan sifat perikemanusiaan..,
berhati perut dan menyayangi zuriat anda..
Kerana mereka lah yang mendokan kita kelak...InsyaAllah..
ter emo sudah.. : /

Thursday, August 13, 2009

Ustaz Asri dalam kenangan..Al-Fatihah

pergi takkan kembali


Pergi Tak Kembali
Album : Munsyid : Rabbani

Setiap insan pastikan merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang akan dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayu alunan suara
Cemas di dada lemah tak bermaya
Terbuka hijap di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baiklah atau sebaliknya
Amalan dan taqwa jadi bekalan
Sejahtera, bahagia pulang...kesana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kanangan
Diiringi doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi...

******/////******

Al-Fatihah buat arwah...
sama2lah kita berdoa agar rohnya tenang dan diampunkan dosa2nya..
Semoga dipermudahkan perjalanan mengadap Ilahi..

Semoga ditempatkan diantara insan2 yang mendapat keredhaan
Yang Maha Esa...Amin...

Tuesday, August 11, 2009

Usaha tangga jambatan..


Jeng..jeng..jengggg....
( bukan menyeru utk ko ye Bojeng...; p)

Akak da lame giler tak cycling..Beskal offroad pn akak
da gadai kat member..jual kati...hohohooo...
Dari berhantu beskal tu,elok ler jual..kang ade lak
kuor citer kat MASTIKA,beskal tanpa pengayuh bergerak dalam umah..

Beg wakaf dari E-jump the Gorgonez...
Cehhh..!!!name jer ganaz..
Beskal beribu..
Mule2 jer mase bru beli beskal,tetiap minggu nk offroad..
Kalo takat aksi2 downhill terbang2,dia lagi laju..
Willy?wikang?tu sume makanan dia..hahahaaa...
Kire berjasa gak jejak2 tayar beskal dia dalam estet RRI kt Sg.Buloh tu..
Maka terjadilah lekukan2 paranormal kt trek estet getah tu...
( bole kutuk sesuka ati sbb dia tak bace blog aku..huhahahahahaaa...)
Sekarang dalam penyelidikan kementerian2 tertentu sbb ade yg repot
ade ulor gergaji buat lekuk bengkang bengkok yang maha dalam..
Paham..?bior aku sorang je enjoy sorang diri ngutuk2 dia..
Persiapan harus melebeh2...sama gah dgn gaya...
Kayuhan letak last sekali...afer fedulik...; p
Helmet berkilat sbb kiwi dgn pengilat kasut laki akak..
Pose penting sebagai bahan bukti...Depan istan Klang lagik tahuuuuu...
Kalo la meriam tu idup.....rase2nye meletop2 meriam tu...
Gaya jer lebih ar budak ni...!!!
'PEACE NO WAR..'
**wink..wink to meriam**
Aku adalah diragging oleh Cip..hohohooo...
Lidah cikit lagi la nk cecah jalan tar...penat gilak dgn terik matahari..
kontrol perut tu cip...jgn kasik malu pengayuh2 tegar...
hahahahaaaa...
Korang ingat p lepak tepi sungai Klang ni,sesaje jer..?
owwhhh...nehiii...ni acara amek bau semangat kt sungei ni....
Bluerrrrrrkkkkkkkk...busuk cam hanattt...
aku nk pitam bkn sbb penat ngayuh..
tp bau nyer yahamatttttttttttt....amet tametttttt..
Bile la kempen sayangi sungai kita nak berkesan...?
Tak dapek la nak nulung ehhh...
Sekiannn....


penghuni baru..

Uwaaa....new comer kat umah...lepas 4 bulan..
Ishhkk...

Bib...usah la ko asik branak jer...
Ade gak umah Ucu ni jadik Zoo la plak nnti..
Tapi da rezki dia..
Redho dalam senduu...huhuhuuu...


10/07/2009..
Firasat aku pagi smlm b4 gi keje,mmg la tepat sekalik..
Patut la menggelisah je B-bib ni kuor msuk bilik ngikut
mane aku pegi..ngiau2 mcm mengadu..

'Ucu..cakit ar ni nak branak..tak yah ar gi keje..'

Kot begitu la kengkonon..hekekekkeeee...
'Bidan Amir' yg nyambut..siap mms lagik gambor kucen kat aku...
Bagus ar servis bidan sekarang...

Aku nk kalih dema2 ni dr kotak kecik ke kotak beso cikit
pn rase mcm gelik2 gitu...kecik bebenor..
asikkkkk la ngiau..
Lapor kot..yang maknye asik la kuor masuk,kuor masuk..
name nk bagi anknye susu idok ler aku nmpak..


Sangat frust kooo...mane taknye,dia ingat dia yang bongsu..
tetibe kuor lagik..sekali 5 daaa...

D.D yg dlm usaha menenangkan prasaan terkilannye.. ;p

C.C mmg nmpk sangat majuknye..Maknye dtg kt dia,
dia grrr...grrrr maknyer..marah btul..mak nak jilat pn tableh..
Menjeruk rase..
Ucuuuuuu gak yg kena pujuk...
muke selebet giler...
Aku rase pasni kena anto la bibib kt vet..
p kinik hewan gomen ok kot..
Tp aku kesian lak biler dgr citer,kena bedah porut nk ikat
peranakan dia..adehhhh...sian siouttt...
Nnti ar pikir lagi tigabelasribukali.. : (

Thursday, August 6, 2009

Kuarantin..

Al-kisah....
Tu ler kate org,dok umah,merayau sna sini,p mandi aitejun bagai,
tapi kat hostel gak dia nk kena demam..
Very seriau...coz sekarang ni kan musim H1N1..
Ari Ahad balik KMJ,seni da demam panas,batuk,sesema bagai..

Biler Uda msj btau Iman demam panas,ati sape tak kecut..
Dalam menangkis,terpikir gak benda2 tak elok...nauzubillah..
Mintak dijauhkan..
Aku cakap kt Uda soh Iman g klinik..cek...
Tapi yang bagusnya,pihak KMJ cepat tul amek tindakan..
Budak2 yg demam,dandan tu gak diorang cek..
Walaopun time tu da kul 10 lebih..mane tak,risau gak..

Cepat tul penyakit ni berjangkit lately..
Takat ni da 14 org kalo tak silap aku yg menemui ajal..
Dalam kul 11 mlm,Uda btau doktor dad cek..suhu panas=36'..
Tp bukan jangkitan H1N1..alahamdulillah..
Doktor bekalkan ubat bagai..
19 org kena kuarantin dalam bilik khas.
Malam tadi aku msj tanye khabor,da ok katenye..
heheheheee...





text mesej malam tadi :

Iman : celebrate bday dlm bilik kuarantin..huhuhu..( msj gambor atas )

Aku : hehehheeee...da sihat?

Iman : daaa...

Aku : Alhamdulillah..

Iman : jangan nanges plak!!

Aku : Ceh!buang airmato den yo!!

Sabor je la...rase nak bedok jer budak ni..

Wednesday, August 5, 2009

Rezkiiii...REzki....

Semalam kan bday CikCiti..So kebetulan ade member yg
bagi fund utk makan2,sekali harung la..
Mekaseh Arman..( takde maknenye dia melayan blog ni..;p )

Kitorang plan bli yang ringkas jer..
Takyah nak berlauk pauk menjejeh2 la pulak...
Tu bile sumer staff available,free dari keje,baru plan...
Lain time hokeh..

Lagipun kan kitorang da celebrate mlm Sabtu tu ari
makan kek bagai kan..?
Tapi yg benornye bday dia semalam...
Alaaa...member opis bukan ramai..sekangkang kera je...
ko toleh dia nmpak dia,toleh dia nmpak dia lagik.. ;P
Kecualilah kalo dia cuti,ko toleh cner pun,takkan nmpk muka dia..
hihihihiiiikhikhikkk...gatai tauu...

Order pija jer..Baru ku tau ade opis deal ek...?
4 large pija + 2 botol ayor pepsi + 2 garlic bread = RM 105.95..
Ok la tu...sengkak gak la porut memasing...
Pasan dak kitorang keje pakai jeans..?
Best siouttt...save bju blouse2 ni...( mcm ler ade pon..)
pkai t-shirt sudah..janji ade collar..utk llaki la...pompuan sukati la..
Keje lasak,mmg ler gitu..nk anggun2,tunggu jemahat..
pakai ler bju melayu ke,bju kurung ke,tengkolok pn bole gak..
ape ke hal la pulak..?mau makan tahun kena kutuk...hahahaaa...
Aku,CikCiti,budakskrulonggau n Aiaicip mmg org opis..
Yang lain2 sume kat gudang bahagian operasi..

Apesal mukamu begitu,Cip?

Kemain sukenye dia dpt pijaaaaaa....
Akak yangbenornye,segan la nk letak gmbor muka...
penuhhhh je rasenye gambor ni,...uhukuhukkkk...
**salam....anakcucu tumpang lalu...**

Monday, August 3, 2009

Kete VS bday






Ishhhkk....da la 1st entry minggu ni..
tp dimulakan dengan entry hangen satu jiwa dan raga..
Punyelah bekobau2 balik ari jumaat..ati berbunga2 je..
Maklumlah Sabtu kan coti..bole rehat..manja2...; p

Tapi yg paling penting,malam tu nak celebrate bday
Iman n CikCiti kt umah Uda...
Kengkawan opis je yang mai...
Walopun tak ramai,tapi meriah...hihihiiii...
Meriah nak ngisik perut dgn mi jawa,mi kari,
kepsi,jeruk2,buah2 dan jajan2...
Sonok arrr dpt porak peranda kan keheningan malam...;p

Ehh...ni nak cite pasal kete bahlol atas ni dulu...
hah..kan da dpt bahlol sebijik..

Aku nyaris2 nk gesel dgn kete dia..
ape ke hawau nk u-turn,da tau ade kete depan,
bole lak ko dok belah kanan...
Da sure la aku tak nampak sebab asik pandang kete dari belah kiri..
Ishhkk...sekali aku jalan je,sib bek la tepandang dia belah kanan..

PONNNNNNNNNNNNNNNNN....!
hamek ko aku tepranjat punye pasal...
Ilang sudah sunti hon kete tu..biase hon manje2 jer...;p

nak je aku sondol..tp kang sape nk jawab..?
waras lagik pikiran aku..

Hajau tul la kan..
tu ar...tu kete atas tu....nak jer aku pangkah kete tu...
Cewahhh..pangkah la sangat...

Dah ar...buat menepos cepat jer baran2 tak abes2 ni kan..?
Jom layan la beberape keping gambor kek...
hahahhaaaa....sojukkkk yo porut den tetibo...; p

Siyes cakap...kek ni mmg sedap...ikut piawaian tekak aku..
Coklat tak terlalu manis..sedang elok jerrrr...
Tak muak sangat...sepotong bole abes la...
selalu aku mkn separuh pon da muak kalo SR nyer kek..
Tapi ni,bole mkn..pas di tekakku..yummy!!!
Kepada bday boy n girl...,
Semoga idup dilimpahi kebahgiaan hingga ke akhir hayat..
Dipertemukan jodoh dengan orang yang mampu membahagiakan..
Moga sukses dlm perjalanan menimba ilmu..
Semoga hidup berkat dan murahkan rezeki,Insya Allah...
Luv u both... muahhhzzzz...



Google