Tuesday, June 30, 2009

Hafi Farhan the Racer..

Ni kesah anak sedara bujang aku..Ank sulung Alang.
Dia ni start umur 6 thn da main go-kart.sekarang umur da 21 thn.
da tak race lagi.Tapi jadi instructor go-kart..Baru2 ni p Macau bwk budak2 utk tournament.Sebelum2 tu ade g India dan ntah mane lagik aku tatau..Sekarang ni,kalo xde tournament,dia mmg ade kt Subang Elite manage anak2 buah dia..Every week..Dulu mase aku bujang,kerap gak ar temankan kakak aku kalo g race kat mane2.Sonok wooo...al-maklum..aku kan adik kesayangan...(porah..!)
Ni kira N3 khas la utk ank sedara..jangan tidak..kot2 tesesat menjenguk blog Ucu neh..tu pun sbb mlm td g umah Alang,bru tingat nk snap gmbor.Kalo tak,haremmm ado...
Tapi aku pelik ar..nape sepanjang2 aku melegamkan kulit kt trek tu,x penah sekali pn aku penah bwk go-kart...tp kalo ngutuk,mmg x bleh celen aku la .. Ucu nyer kaunseling,juling2 bijik mate budak tu,nk jeling tak brani..hahahaaa.. tapi ade guna nye gak..kalo tak,time tu Nurul Alis x mrase jadik pujaan...bleh?





Sebahagian piala yg ado..Ado race Sultan Kelantan,race endurance dan mcm2 lagi la..
time2 race ni la aku penah jumpe Keifli x-husband Linda Rafar n geng2 kumpulan dia..very the gedikzzz ko..time tu tgh ber'sayang'..koser ko nk tgk...
Termasuk la Fairuz Fauzi yg main A1 tu..time tu dia sekolah lg ( walaupun hakikatnye bapak dia btau,dia xmo sekolah dah..nak main kete jer..anak org kaya ko..)Alex Yong time tu da level tinggi dah..Dan ramai lagi la..dah tak brape nk ingat..


Naik pick-up ni satu penghormatan bagi rider..tu tandanye ko menang.Kalo dak,lambai2 je la geng2 yg naik..Idung yg da semulajadi kembang,bertambah kembang berdiri atas tu..Tu la 1st time dpt bediri atas tu..budak2,mmg sonok giler ar..






bole plak dia teselit antara juara2 yg ade..Yg belakang dia tu la instructor dia..Zaman2 tu,dia mmg pemes giler..La ni ntah ape la kabornye..tak penah jumpe bertahun dah..
Sape2 yg penah main go-kart kt Shah Alam end 90' n early 2000,kenal la dia ni..Dia yg manage tmpt tu.
tp sekarang ni tak tau sape yg manage..Dia lagi kot..

Both yg bju biru tu,Rider F1..Heidfield n Fishicella ( agaknye la..)ke Kimi Raikonen?
Mane ku tau...Kalo Shumy aku kenal la..
Tu aje la rentetan sedikit utk ko Hafi oiii...jgn tidak..
Untuk kenang2an di hari mendatang..
Utk anak2 sedara ku yg lain,jgn ler kecik ati..bukan x sayang..tp kang kalo Ucu buat N3 korang sorang satu,ade yg kuor pakai umah pakai topeng muka..hah..nak?nak? ; p
acahh jerrrr....later Ucu buat ek...time raya sok...tu pun kalo korang dtg umah la..kalo tak,JANGAN HARAP...!! ( awal2 da ugut..) ;p


Monday, June 29, 2009

Wedding @ Raub

Semalam 28/06/09,kami berkonvoi p Raub..Wedding invitation dari Family CikCiti.Adik dia yg kawin.Perjalanan lebih kurang 3 jam..sbb konvoi 3 bijik kete..Smpai sna ngam2 org tgh berarak.tp ado nk tgk pngantin?makan dulu!!lapor giler siouuttt...disebabkan tu ler wedd 1st kt umah dia,mcm meriah jer la lauk pauk..2 ekor kobau kono tumbang..masaknye bukan ler style org cni.rendang, nasi myk n jelantah timun je yg same,2 lauk lagi aku tatau apekenamenye.mcm msk lemak pn ado,tp pekat,satu lauk lagi mcm kicap,tp x rase kicap..sampai arini akak konpius ape kenama lauk tu..walaupun hasilnye udah akak tuai pagi td..; p
Prantin pompuannye kemain kiut..kecik molek cam CikCiti gak..,tp prantin llakinye bole tahan bosa...alhamdulillah,cukup makan ko dik..
Part yg kelako tp mood kesian,bile time pose2,cameraman soh la llaki angkat prantin,dia angkat..Sekali ko tegolek prantin pompuan tu ke bawah pelamin..bukan jatuh2 manja,mmg tegolek dok!Sib bek x ramai org mase tu,sume gelak..Sib bek la x patah riuk prantin..kalo x naya jer..Nampak artis gomok yg menyanyi tu?huhuhuuuuu...kalolah pokok bacang tu bole berkata2....towongggggggg arrrr...
Ibu Peri pn ado..tp tu ler,aku x pasti bole terbang ke x..senget semacam je sayap ibu peri..
Balik tu singgah kat Lipur Lentang mnum2 teh..disebabkan kitorang laju semacam,diorang yg begerak dulu dari umah prantin x sampai,tp kitorang yg smpai dulu..kitorang ( aku,Amir n budakskrulonggau) p la menjajap masuk ke dalam tu..wuiissshhh...cam best je la..tp air keroh ckit.lepas ujan kate ko..xpe...xpe...air terjun ku seruuuu....coming soon.....

Mac N Cis goreng..?

Ari sabtu tu ari,aku g Pasar Besar Meru..saje menggedikkan diri dgn Uda.
Kawan dia kate tudung kt ctu murah2.aku kalo dgr tudung murah2 ni,mcm ade magnet la pulok dok tarik2 aku g tgk..tp tengok je la yg lebih,kalo bekenan bru bli.tgk material gak.kalo mahal pn tapi x nmpak mcm mahal,toksah bli..tu motip nyer..;
frankly speaking,aku x bli tudung memahal la..cukup sekadar sesuwei dgn baju,udoh..time2 raya je cri mahal ckit ( ckit jok )..tu pun selalunye ade je yg x kena..tudung lembik la,ape la..
tp kena redho..x usah nk membazir2 sgt..coz duit bkn senang nak carik.nak ngabiskan mmg sangat la mudah.aku prefer belanja duit utk makan2..kerana makan2 tu nikmat sih!
tp jgn over makan..(walau size mcm da telebih makan..)
Tu ikut bajet la..ade lebih,bole ler bli ape yg buat ailio aku menjejeh..
Tp menda satu ni,mmg aku tingin nk mkn..makaroni n cis..
Tp disebabkan kt guma xde oven,maka kekdah yg paling tepat,goreng ler.
Ado lak belen daging cincang ckit mase buat spgeti last week,yg bikin ade budak sorang tu betambah2 dan lantas muntah sebab da telebih sengkak,soaku bikin la rencahnye..
potong bwang merah n putih,tumis dgn cili..bla..bla..blaa...


bile da garing bahan2 td,baru la masukkan makaroni yg da direbus..
cam leleh lak ailio ni..aisehh...tringat2...
-
--
------
--
----
--
-
-----------
--
tadaaaaaaaaa....



alalalalaalaaaaaa....tomeinyer tenyummmmmm...
ko tau x jap lagik ko nk kena baham?
ni kes aku tepek satu,tepek satu lagi cis tetibe tingat lak ,'eh buat bibir pn ok gak ni..'
makanyerrr....; p


**Sid,sila jeles2kan diri anda...org diet mane leh mamam ni sume,tableh..tablehh..!!**

Thursday, June 25, 2009

kucing tidur..

Hola uolssss.....moninnnn...

Berulang lagik episod layan derian..Tetibe plak la tekak ni tingin nk mkn derian..padahal bkn x pnh bli..ngada tui..agaknye mase g Tangkak aritu,aku nmpak derian,tingin bebenor nk makan,tp diorang buat dek jer..hukhukkhukkk...sangat kesian aku mase tu.koser sgt la diorang nk layan time panas2 bute tu nk mkn derian.mau ade yg 18sx balik kang...uihhhssss...amet tamet!!!

Mase kopek smlm ade la jumpe yg single seater cmni.Org pangei 'KUCENG TIDO'..Ade ghupe kucen tido ke?





Gambor Choki setahun yg sudah...tido stended tekangkang.Cuma lately ni je da sopan sikit.
harus memberi contoh terbaik utk anak2 nye..
La ni....sikit punya panjang kaaa....

Minum susu pn Jackie bleh tido..senang kang kalo bangun terus bole mnum..ceT!!


Muka mmg stended apartment x siap nyer..tp sgt playful...ape ada pada paras rupa..huhuhuu...

Tuesday, June 23, 2009

Tagg dari Oniey

1. Pastikan jantina anda seorang perempuan.
- bahaya ni kalo x pasti...Amirrrrr...Amir mane....?



2. Copy Badge sebagai award anda…




3. Nyata 2 sebab kenapa anda bangga jadi perempuan
-Sebab aku bukan lelaki.
-Aku 100% pompuan..xde sadur2 dgn sifat2 kejantanan..

4. Passkan award ini kepada girlfriend anda
-Sume girl yg bace blog ni..sume girl yg sweet muit ..
( korang buat,mmg korang sweet muit..; p)

Bekpes ala org putih...

Macam org putih kerrrr?
takde maknenye!
Sbb awal pagi ni mcm semangat jer nk update blog,meh aku
tunjuk ape sebabnye bole jadik semangat yg telebih tu..

Semalam akak buat kuah spagethi engkoooo...
pergghhhh..lame sungguh tak berwestern2 nih..
Sbb mcm takde mood je la...nape ek?

Tapi yg benornye kalo bkn sebab org sakit yg
dok request,koser akak nk masak dek non...
tu pun sbb puncanye kitorang dok layan pizza last week.
Cik Citi nk sangat mkn spagethi kt ctu..sodap gak la..

So,mlm2 td,akak p la jgk ke 99 mncri bhn2nya..
Budakskru longgau plak da bli daging cincang n cisnye..
maka,barang2 lain akak senang la nk cari.

Alahaii..disebabkn kosentrasi yg mcm poyo,sampai
terlupa la plak nk snap2 gmbor..
tui...pecayalah..mmg akak yg masak.. ; p


Pagi2 smpai opis,buat keje mane yg perlu dibereskan,
pastu mule la operasi merebus mende alah ni...
Dalam rice cooker jer aku bedal rebus mende ni...; p
janji kombang n lombut..letak ler garam secubit dua..

Daging harus lebih..bru sedap..( sedap ker? )
mushroom jegek musti lebih.kenyal2 gitu..

nampak?nampak?daging nyer cembul2...eeeiiiiwwwww....
lapor la pulak..

Utk amek gmbor,isi harus sopan...padahallll....
sndrik mau ingat...
sib baik la pinggan tu x bole berkata2...
( tolong jgn percaya..)

Org demam...sian la ko Dik...
Mak bagi bekal ns lemak,lontong,mee,nihun je ek..?
western2 x penah mkn ek...
mcm mkn nk ngambik ati kakak ko je Dik..
xpe..akak paham..ko xleh byk bunyik.Kang ado yg
kena tinggal ari minggu ni..Wahhh...ado wedd la this
Sunday kt kampung Cik Cti...konvoiii!!!
motip konvoi = nk mkn derian!! ; p
Banyak2 N3 dlm folder,aku lepaskan yg ni jgk!!!
Sbb akak suker spagethi yuuuu....codap..


Monday, June 22, 2009

Senyum petang Isnin..

Teacher: Ah Kau, if your father has $10 and you ask him for $6, how much would your father still have?

Ah Kau: $10.

Teacher: You don't know Maths.

Ah Kau: You don't know my father la!

......**.......
**

Teacher: Where were you born..?

Student: Singapore , Sir.

Teacher: Which part?

Student: All of me ma....

Friday, June 19, 2009

Hari Bapa..

Hari Bapa datang lagi...

Tapi....

Aku tak punya bapa utk aku ucapkan 'selamat hari bapa'..

Cuma bapa mertua..Tapi x sama...

Kerana kasih sayang bapa x mungkin sama dgn sesiapa

pun dalam dunia..

17 tahun cuma aku dicurahkan kasih sayang itu...

Namun aku bersyukur kerana abah aku sangat penyayang..

dan aku berpeluang merasa kasih sayang itu..

Tapi yang buat aku ralat,17 tahun itu,adalah 17 tahun yang lalu..

Waktu tu mane la ade sambutan2 hari bapa ni..

yang disambut,harijadi..hariraya..harihari..


Argggggghhh..kalo nak ingat2 betapa aku rindu pada abah,

mau luluh segala isi jantung ni...rindu teramat sangat..

Kerana aku merupakan anak bongsu yg sgt rapat dgn abah.

Abah yg banyak melayan kerenah aku..

Tapi bukan aku tak sayang mak,cuma mak LEBIHHHH garang..

Botol F&N biase sgt hinggap kt badan..hhuhuuuu...

Tapi aku tau,mereka sayang pada anak2..

sedangkan binatang tau sayang anak,nikan plak manusia..

Walau aku tau tak semua bernasib baik,tapi syukur perlu

kita panjatkan kepada Ilahi,kerana mereka kita berkongsi cerita

pada hari ini..

Sayu sungguh la kan..?tapi tu la hakikat yang perlu kita terima..

Walau semahu mungkin kita tak mau mereka pergi meninggalkan

kita,hari 'pemergian' itu pasti tiba..


Bagi anak2 diluar sana,hargailah bapa anda..Berilah mereka kasih sayang

kita sebagaimana mereka bekorban membanting tulang bagi memberi

kita sesuap nasi..tidak ade nilainya wang ringgit kita yang berkapok2

kalau di akhirnya,mereka kita sia2kan..tidak ada ertinya hidup kita,

jika airmata kesedihan mereka mengalir kerana sikap kita..

Kamu akan tahu bagaimana perasaan kehilangan itu,bila mereka

sudah tidak ada untuk kita bertemu muka,tidak ada lagi tangan yg berkedut

utk kita cium,tidak ada balasan suara bila kita memanggil ABAH...


Aku rindu Abah...semoga tenang dia disana...semoga diampunkan

dosa2nya dan ditempatkan dikalangan orang2 yang soleh...amin...


SELAMAT HARI BAPA..


Thursday, June 18, 2009

musim itu datang lagi....

Doyaiiii...udah ler musim paneh...nyekek derian lagik...
menggelesat malam kang..
tp tu la kan,bila nafsu makan menguasai pikiran,ape sangat
ler kepanasan itu...nikmatnye derian itu mengatasi segala2nya..
pasan budak skrulonggau tu?mcm menagih simpati jr kan..?
kalo zaman aku kecik2 org kate,muka ngicak..ahahahhaaaa...
ngicak sungguh la...
yg gupe tecekik bijik derian pon ado gak..gitu ler tabiatnye
umpama esok2 tak jumpe lagik buah derian...innalillahh...
huhuhuuu...
La ni durian da murah kan..?selonggok 10 hengget pn ado..
pengusaha2 tempoyak skrg ni menggigih carian derian
murah ni...

**cikmilia...sodap sungguh la serawa derian mlm td...**

Wednesday, June 17, 2009

Gila Pen..

Ade orang suka kumpul pen..aku suka pen..tp x suka kumpul..
bole gitu..?
tp mmg ralit beno kalo dapat tgk pen..kena lak mcm2 pesen yg ade..
lagi satu aku suka kalo p mane2 kedai ke,supermarket ke,kedai
Siam ke,yang ade jual barang plastik...hahahahaaa...mcm sonok sangat
kalo dapat belek2..tah ape kepesen..
Sebab tu Amir suka nyakat kalo ade kedai2 yg jual brg plastik,saje jer
dia melintas pastu sengeh2..ces..tp aku suka tgk..beli kena yg nak pakai
je la..melampau ar kalo tiap kali pegi nk kena beli..
apa ko ingat aku ini stokis barangan plastik kah?
tp mmg aku suka...suka...sukaaaaa......

(kt umah kengkadang ado gak mangkuk2 plastik yg bile nk pakai,
tapi xdo...bole?kate pencinta barangan plastik...;p)








Motip gambor2 ni,sbb kna buat belian mengejut org2 yang
kena g seminar last week..ampeh!!
nak g seminar pun nak souvenir..sangat manjaaaaa,aciii....
benda yg ku beli,idak ku snap..lagi ampeh..
aku bli set steel termos n 2 cup..comei...murah pn murah..
RM30 je..siap beg lagik..

Tuesday, June 16, 2009

Berkungfu dimalam hari..

Kalo perut sebu nggak mau mkn nasik,aku suka layan ketiau kungfu
dekat area umah aku...ketiau kungfu dia wa cakap lu....,terbaekkkk kt
tanjung...sedap..bagi tekak aku la..segala bagai toknenet seafood ade ..
sedang elok je isi dia x mcm ade tmpt2 yg mkn tu,kengkadang jumpe sayor
je lebih...akak kureng mkn sayor ijo ni..biasa akak bg pinggan tu yg mkn..; p
akak mkn sayur x brape nk ijo je.mcm kobis,togeh,kangkong,kucai,
dan seangkatan dengannya..bayam kailan bagai mmg x bleh masuk..
sangat tak diterima dek akal..







paprik ni pun ok gak..sedap tekak dan mata yg menjamunya..
puas ati..porot konyang..jalan goyang2 porot..
best..best...lagi satu sup ekor dia sedap gak..
tp al-maklum sekarang ni kan musim panas,bagi mengelak aksi2 melibas2
selimut akibat kepanasan,jadi elakkan la mkn sup ekor..( umum )






Apo nk nyekek mlm ni ek..?

laki outstation kate ko...huhuhuuu...

sape la yg sudi melayan makan mlmku mlm nih...*wink..wink**

layan teh tarik pn ak gak..sambil gossip2..

Taggy dr Nanacd...

Memang sajerrrrrrrrrrrrrr la menyerah kepala,kan...
datang time2 aku mmg tandus idea..ade gmbor dlm
ponponhal aku ni ha...tp malasss giler nk upload..nape ntah..
sindrom IPU agaknye...
Mak marah tau ckp malas slalu..nnti btul2 jd pemalas...
kita tak rajin jer..
Sib bek ko Na...ado bagik aku tag ni..bole gak la aku layan jap...



anda rasa anda hot?
malam tadi mmg ade rase hot...bepeloh2 gak la tido..
cuaca ni mmg hot la skrg ni kan..; p
Tp kalo hot bab lain,ranggi ke,seksi ke..,aku tak rase aku
ade kriteria gitu...biase2 jer..sbb aku kan wrockuuuuu...



upload photo kegemaran anda




mengapa anda suka photo ini?
Sbb aku rase mcm bersih jer muka aku kan..?
mau nyer idok..aku telah mem'picasakan' gmbor ni...
huhuhuhuuuu...pocah tembolang..



bila kali terakhir anda makan pizza?
hhmmm..awal bulan 5 aritu...celebrate bday anak kawan..
and aku pon menumpang same la..



lagu terakhir yang anda dengar?
Mase sangkut kt jem pagi td..Tak Mungkin Kerna SAyang-ALYA.
best lak dengor lagu tu bile da byk2 kali..


apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Skrg ni aku addicted to BARN BUDDY kt FB..hahahaaa...
siap mencurik lagik ko...astaga....bedosa sungguh la..
Pastu main tembak2 kumbang yang aku save kt folder game..
tu lerkeroje kalo busan kangkang kat opis ni ha..



dari nama sendiri,anda suka dipanggil dengan nama apa?
Haya..yaya..Ucu..
Rayyan pangei aku gegirl...hahahaaa...
jgn kate korang,aku sndrik pn da bebesen2 muntah aku tadah...



tag lagi enam orang:

siapa no 1 bagi anda?
- of course la anak Cikgu....; p


orang no 3 ada hubungan dengan siapa?
-'MUMMY' dalam group aku..

kata sesuatu berkenaan dengan no 5
-ko tembak akak ye sebab tak update??
ko buat tagg ni!!
( dlm nada lembut la...ngandung budak ni..
kang tekenan rupa aku lak..)

no 4?
'pompuan burung' yg ade anak lelaki encem..


siapa orang no 2?
Mayunksari


pesanan pada no 6:
-Keje kt THE SUN,ari2 bace ke paper tu..?




Sekian....watammattttttttt.....

Friday, June 12, 2009

tudung bermanik..

Sebab nk pakai..,tu yg gigih menjait manik tu..hhuhuu...
kalo idak,jgn harap ler...
sanggup ku pakai yg kosong jer..
nak pakainye lambat lagi..poyo nk menjait jer yg tercepat dtg..
Stended ar kalo nk g wedding,kono la gayo vasvas gitu..
walaupunnnnn...hamvas!

IPU 103@110609

Bile tgk berita mlm td,baru aku tahu tahap IPU port klang
menjangkau 103..serius gak tu..tak baik utk kesihatan..
patut la semlm ptg mase on the way balik tu,jerebu semacam jer..
gupe2nye da tahap tu IPU nyer...ihhh..ih...
Nak soh dok umah la ni..aiseh...
Punca jerebu ni sbb ade kebakaran kt Sumatera...kt sna tu mmg
tiap2 thn cmni..Ntah tahun bile ntah,siap pasukan bomba kita
kena g sna...aku rase ade dgt 10 tahun lampau kot citer tu..
So,kengkawan,dok umah la ye..jgn terdedah sgt pada cuaca cmni..
Especially pada anak2 yg da mula batuk2 tu...no good..no good...



gambar dlm bulatan tu adalah menara yg x sampai 100m
dari jln..tak nampak seiii...
teruk tul jerebu pagi ni..






Gambor ni aku amek lebih kureng kul 9.30 gitu..
alamak!!kantoi lak 9.30 bru nk g opis kan....hehehheeee....
acara memerut lame lak nk abes pagi td..kuikuikuii...tuiituiii..
Nampak mcm tak teruk coz pakia kamera ponponhal..
tp siyes nk btau,mmg siyes kejadian ni...sila amek siyes kenyataan
akak ni ye..long time stay at P.K..,i know la...don't play2..
don't do sms n drive..dangerous..take photo can...SMILE....; p




Perkara Serius neh!!



Sesungguhnya, permasalahan ini berat....
Perhatikan soalan 1 - 5...
seumpama ini hari ini memang tersangat biasa kerana keluarga biasanya memilih jalan ini untuk menutup malu.
Bila dapat tahu anak pregnant luar nikah, cepat cepat kahwinkan.

Berdasarkan kenyataan ini,
nikah itu TIDAK SAH, maka pasangan itu kelak hidup dalam zina sampai bila-bila... .

Persoalan ini telah diajukan kepada seorang Imam, di mana banyak persoalanlain timbul dari persoalan pokok tersebut..
Saya kongsikan bersama anda di sini kerana ianya amat penting:

Soalan 1 :
Apakah langkah yang sewajarnya sekiranya seorang gadis belum berkahwin didapati hamil anak luar nikah?
Jawapan 1 :
Gadis itu tidak boleh berkahwin sehingga bayi itu dilahirkan.

Soalan 2 :
Sekiranya lelaki yang bertanggungjawab itu bersedia mengahwini gadis itu, bolehkah mereka bernikah?
Jawapan 2 :
Tidak. Mereka tidak boleh bernikah sehingga bayi itu dilahirkan.
Soalan 3 :
Adakah pernikahan itu sah sekiranya mereka berkawin?
Jawapan 3 :
Tidak. Pernikahan itu TIDAK SAH. Seorang lelaki tidak boleh mengahwini seorang wanita hamil, walaupun lelaki itu merupakan ayah kepada bayi yang dikandung itu.

Soalan 4 :
Sekiranya mereka bernikah, apakah tindakan mereka untuk memperbetulkan keadaan?
Jawapan 4 :
Mereka mesti berpisah. Perempuan itu mestilah menunggu sehingga melahirkan, atau sehingga sah dia tidak mengandung, barulah mereka boleh bernikah sekali lagi, secara sah.

Soalan 5 :
Bagaimana sekiranya keadaan itu tidak diperbetulkan?Jawapan 5 : Maka mereka akan hidup di dalam zina kerana pernikahan itu tidak sah.
Soalan 6 :
Apakah hak seorang anak luar nikah?Jawapan 6 : Kebanyakan pendapat mengatakan bahawa anak itu TIADA HAK untuk menuntut apa-apa daripada ayahnya.

Soalan 7 :
Sekiranya hukum mengatakan lelaki itu bukan ayah anak tersebut, adakah itu bermakna dia bukan mahram kepada anak perempuannya sendiri?Jawapan 7 : Ya. Dia tidak boleh menjadi mahram.
Soalan 8 :
Sekiranya seorang lelaki Muslim dan seorang wanita Muslim (atau bukan Muslim) ingin bernikah setelah bersekedudukan, apakah tindakan yang sewajarnya?Jawapan 8 : Mereka mesti tinggal berasingan segera dan menunggu sehingga perempuan itu haid satu kali sebelum mereka boleh bernikah.

Soalan 9 :
Sekiranya saya kenal/tahu seseorang di dalam keadaan ini, apakah saya perlu memberitahu kepadanya, atau lebih baik menjaga tepi kain sendiri?
Jawapan 9 :
Anda wajib memberitahu, kerana itu sebahagian tanggungjawab anda sebagai saudaranya. Mereka harus diberi peluang untuk memperbetulkan keadaan mereka, kalau tidaksemua keturunan yang lahir dari pernikahan tidak sah itu adalah anak-anak yang tidak sah taraf.
wallahualam...

Tuesday, June 9, 2009

kuang..kuang..kuang...

Pagi2 da buat aku tegelak kingkong ar gambor ni..
hahahahaaa....

Friday, June 5, 2009

Whiskas..







Wahhh...lame beno rasenye nk dpt benda alah ni..

rasenye da lebih 2 bulan.hampir lupe gitu..

Al-kisahnye aku isi la form benda free ni kt Berita Harian..

1st 10,000 yg anto form ni,akan dpt la Pek Pembuka Selera ni..

mengkala aku ni kan pencinta kucen,so harus ler isi..; p

Bukan 1..tp 3!!alamat kena la lenlain..nama jugak..

sbb sorang bole dpt 1 jer..abeh tu,x reti2?

abeh la alamat umah kakak2 aku taram dlm form tu..hahahaa...

sangat la ketamakan disitu...alaaa..sesekali..aku bkn selalu

dpt benda free ni..

Eh..kalo 1 reganye rm1.20 tau..anak kucen aku ade 4..mane bole bli sepeket..

kureng2 kena ade 3 paket skali bg mkn dgn omakbapak eh..

tp x elok la bg selalu sbb kandungan garam dlm ni byk..

sbb tu kalo jumpe doktor hewan,depa sure nasihat bli la product lain

utk makanan harian..@ ganti2 dgn makanan yg lain..

ehhhh..mane mampu kan nk beli mahal2..sesekali bole ler..

lagipun anak kucen kalo da biase dr kecik bg mkn benda2 cmni,

alamat nasi campur ikan ke,biskut ke,haremmm dia nk pndang..

tp agknye da peel aku,x sampai ati la..mesti nk beli gak

walau dlm perjalanan ke kedai tu,sgt lah bekobor2 tekad

xmo blikan ikan ke,Whiskas ke..totap den boli..canor tu eh?

kronik sungguh la jiwa sensitipku..

Thursday, June 4, 2009

10 unit utk dijual..

Sape berminat..?
ade 10 unit jer ni..
rega psaran dianggarkan sekitar RM400-RM500 hengget..
kawan nak let go utk rega RM300..
sape cepat dia dpt..klang valley,kami antokan..

MOTOROLA SLVR L7i
-1.3 MP camera with 8x zoom & full screen video playback
-Stereo Bluetooth wireless technology for music on-the-go
-EDGE class 10 for speedy,proggresive downloading & video steaming



Cepat...cepat....sape cepat dia dapat...!
( ade ke yg nak beli..?)

C.O.D ek...

Wednesday, June 3, 2009

Hampir beres..

udah hampir beres jaitan aku..fuhh..!!
best tul la jait manik kali ni..sbb kurang tekanan..
sebab 3 lai je yg dtg takat 2 minggu lepas dari 2 orang yg berbeza..
jadi ideanye tak ler beku sgt..siokk..siokk...: )

tp raya ni mgkin bz ckit..sbb takat ni ado dah yg bebunyik2 nk nganto..
sepupu aku yg amek tempahan pun nak ngulur kt aku..
heheheee...aku xleh amek bebanyak sbb xnak la buat cincai2..
sian kt org yg anto.disamping nk gak la jaga kualiti..( kualitikah?)
ok ler tu..xde lak yg komplen2..alhamdulillah la..
mereka2 masih mnjadi pelanggan setia..best..best..
kot sebab reganye x brape mahal kalo dibandingkan dgn rega butik2..?



nk promosi ker?

x ler...
saje jer tunjuk..
buat ngisi blog dr x ber update...kikikiiii....

nak tempah,bole?

bole....
sila la emel sy di addini2425@gmail.com..
rega ikut ler bajet anda.

tu bkn promosi ker?poyo ar!!

ihikk...ihkk...ckit2 jer maaaa...
ni pun da start nk malu2 alah ni...
Google