Monday, April 11, 2011

HERO .. From Zero To Hero..




Mungkin ade yang pernah tgk video ni dari U-Tube..
Rasanya aku tengok vid ni, last year..kalo tak silap..
Dan betul2 menyentuh la jiwa kecik ni yang bertuankan seseorang yang berbadan besoRR..

Tuhan Maha Adil.. Diberi kesempatan aku jumpe dengan makhluk ini..
Perasaan seronoknya, terujanya lebih dari dapat adiah besday kate kooo...:D
Ishhkk.. benda ni tak rancang lame pon, tetibe teringat, tekan2 mesej kt FB,
pastu tuannye pelawa datang.. Alhamdulillah..

Sebagai orang yang membela kucen, aku tak percaya kalo dikata mereka
saja carik publisiti..NO..!!
Kita pndang dari sudut positif, betapa ramai orang terkesan dari vid ni?
Berapa ramai sekarang yang membela kucen?
Berapa banyak mata terbuka untuk membelai haiwan ni?
Ye la, semestinya ko kene minat kucen baru la bole datang perasaan sayang..
Kalo da tengok kucen pon tak bole, geli la konon, kimsalam la jawabnya..kan?

Perasaan orang kite takleh paksa ..
Tapi kita bole didik dia sekurang2nya hormat
dengan ciptaan Allah.. Takde bezanya peranan kita di dunia ni..
Masing2 punya sebab dijadikan, diciptakan..

Ok la.. owwhhh.. i emo ehh...?
heheheee...biase la..tapi i gumbira sebab hajat nak tengok Hero sejak 1st time
tonton vid ni, akhirnye terlaksana jugak..

Kot ler ade sesape yang membaca blog ni, penah lak tgk vid ni,
dan tingin nak dating dengan Iyo ni, ehhh bole sesangatt!!
InsyaAllah kedatangan kamu disambut baik dan mesra oleh tuan umah..

http://kakimotong.blogspot.com/


Kedatangan kitorang disambut zasss 3 lekuk kat tangan Amir...kakakaaaa..
Padan muko!! ;p


Hero pantang dilurut belakang dari tengah badan ke punggung..
Memang saje la menadah gigi dia namenye..
I pon kene, nokkkk...tapi i okeyy.. da biaso..
Dia bukan gigit sampai gigi betemu gigi pon, ala2 manja2 gitu..
Kan Iyo, kn?



Kasih sayang tuannye bagi dia kekuatan untuk hidup selain izin
dari yang Maha Esa.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..






Sebelum kejadian zasss.. Mungkin belum biase, aku lak dok urut2 belakang dia. I'm inesen hokeii..Mane i tau u takleh usap2 kat situ..hahahaaa... Kalo kucen aku, alamat terconggek2 la pungkok depa.. Bibib la yang paling lentik..:D

"Eh ko pehal ni?? " SAPE KO?

kan?kan? haaa...
hamek kau..!!



Kejap jer da bole manja2.. Tempat garu2 kene strategik,
bawah dagu yer kengkawan..



Hati siapa tak tersentuh? Hati siapa tak sayu..?
Tentu la orang yang bela kucen, kan?

Tapi melihatkan kesihatan dia yang baik, gedebot badannya, aktif,
aku tak jadi nak nangis..

owhhh...i kenot imagine la how guruh sabung menyabung kalo i nangis..
Sejujurnya sebelum sampai tu da macam nak begenang2 gak airmata..





Da agak sejam kitorang bertamu, da sampai la masa nak balik, ( tak gheti2?? ) ;p
Tengah2 borak tu Iyo datang letak ujung tangan dia tu kat peha..
Mariah ( MamaHero ) kate tu dia macam nak salam.. oh Myyy...
Pastu sekali lagi Iyo bagi kitorang pose bediri..
Pergghhh.. siyes da macam Remy Sehak dowhhh.. dari baring meleser2 tu,
tetibe je dia bangun..


Dan teka aperrrr....????




MamaHero jeles hokeii..hahahahaaa...
Dengan MH pon tak penah Iyo nak pose gitu...

* laga2 idung Iyo *



Pose kenangan dengan PapaHero..
Terima Kasih sudi terima kedatangan kami ..
Ade umur yang panjang InsyaAllah kita jumpe lagi..
Semoga PH sekeluarga diberi rahmat yang Maha Esa..
Ganjarannya pasti ada, insyaAllah...

Twin dia tu wahhh....bole tahan keletahnya..

Bole jenguk2 la blog PAPAHERO

Mudah2an hati kita dilembutkan dan diberi kasih sayang berpanjangan..
Ailabiuu...ailabiuu..

( ni ler Entry paling berjela tahun ni..sebab tangan da rase lenguh semacam..)
Tapi mak sukaaaa!!!



3 comments:

  1. steady kak...nice entry...terima kasih sbb dtg smlm...he he

    ReplyDelete
  2. kak!! comey sgt kan.
    ms tgk vid tu nanges sy kak.

    siap posing tuh.
    hehe!

    ReplyDelete
  3. wawa : memang sedihh giler..sbb tu la akak rase seronok bile tau dia sihat..tuannye jaga dia dgn baik..alhamdulillah..:)

    ReplyDelete

Google