Thursday, June 23, 2011

My Messi..

Tak tau nape, perasaan tu masih la dirundung hiba. Bila tringat je, bederai2 airmata. Tapi da bole la trima kenyataan.. Tu la kan, makin lame dibela, makin sayang, makin payah nak dilupakan.. Tu binatang tu..Kalo mnusia, lagi la parahnye..

Messi antara kesayangan aku.. Tak bnyak kerenah..Manja.. Dari kecik memang senang nak bela..Tak makan nasi2 bagai. Makanan dia yang kibbles tu je..
Jangka hayat dia setahun. Tapi rase macm baru sangat dapat belai dia. Perasaan tu usah la nak khabor. Memang macam luluh punah hati ni..huhuhuu..

Sebelom bejurai2 ayormata, bek ler tengok2 dulu gambor2 ni..




Ni da mula melasak, begumpal..Adik bradik dia 3 ekor..Sekor mati..Dan sekarang si Mia tinggal la sekor.. Mia pon da branak, tapi baby dia sume da mati sebab Mia ni macam meroyan la time lepas beranak tu..Dia takmo dekat kat anak dia, takmo bagi anak dia susu..ishhkk...


Baby kucen sume memang muka kiut2, kan?







Demam kuning.. kengkonon arini dia start lemah, esoknye aku bawak gi klinik, lusa dia mati...Cepat betul kesan demam kuning ni..

Genap semnggu dia mati. Jumaat minggu lepas..Ni la baru timbul semangat nak tulis pasal dia..Da selamat aku sendri yang tanam kat sebelah umah Along..Nak tunggu AMir balik keje, nanti da petang..Sian dia..Mati pepagi Jumaat. Cuti aku aritu sebab mata da mcm basketball besornye..

MESSI....,

Damai lah kamu disana...Ucu akan sentiasa ingat kat Messi..sobbb...sobbb..




1 comment:

  1. hukhukhukhuk....saya faham...saya pernah alaminya...banyak kali, berkali-kali jugak saya cuti....ngangis.....xpe, insyaallah....messi mendoakan yang baik-baik untuk awak.....

    ReplyDelete

Google