Thursday, December 30, 2010

Familia FNSB Year 2010

Sabtu lepas kampeni akak buat family day...:)
Tahun ni sepatutnya ke Ganu Kite,tapi terpaksa dibatalkan atas sebab,hujannnnnn,musim tengkujuh.Ade gak kang yang dok betapa je dalam bilik...hikhikhikkk..Tahun ni pi Melaka jer.Repeat 4 tahun lepas nyer jelajahan.Kami sume harap tahun depan dapat la gi Taman Negara ke,Sabah ke,Salawak ke..;p
Terbaekkk la kampeni ni..( bab berjalan memang muji melangit!) ;p

Tahun lepas kan ke Penang,before that ke Langkawi kan? ok la tu... Bape kerat je la kampeni yang nak buat family trip segala anak branak bole hangkut,bagi macam2?meh kabor sikit?Ade yang sentap lak bile stetment ni kuor,tapi itulah hakikatnya..Dedulu sebelum aku keje tempat ni,gaji lebih setengah dr gaji sekarang,tapi jiwa tak tenang..Boss sakit jiwa,saiko,kurang ajar,tadak base...gitu... So,aku end up blah dari tempat tu,dan terima offer ni walaupun gaji tak seberapa..Tu la hikmahnya..Ni la habuannya..Well...alhamdulillah..Lepas 5 tahun,pelbagai kemudahan,kebajikan pekerja dijaga dengan baik.ape lagi aku nak?Syukur.. :)

Hotel ni a.k.a Riviera Bay..Da diambil alih lebih 2 tahun oleh Everly Hotel..
Da bunyik cam duta otel lak,ke?Dak ehhh.... aku tak rekemen korang dok hotel ni kalo korang jenis yang ala2 cerewet bab2 makan,kemudahan dalam bilik bagai..Sebab 1 day aku sampai jer,air panas x function,sink tesumbat,sib baik ado air bole flush jamban kan..?hahahaaa...
naya kalo takde...

Petang tu pool punye la ramai orang.. Amir n geng2 opis aku apo laie,dok join same la.

Wahhh...Gambar pembuka cara dinner...Ala2 gi wedding gitu...aummm...

Menu so-so ajo..tak la mabeles sgt,tapi x la sampai bisa membikin muntah ijo.

Team dari P.Klang..Boss kami ntah mane peginye..Nak dicarik kang,kot ler jumpe..Maka kami je la amek gambor..:)

Sume staff cabut nombor bertuah..Sume staff dapat hadiah,sume staff hepi,sume staff sakit pinggang angkut hadiah naik ke bilik..kihkihkihhh...

Gambor ni da memang la sah2 senget,banner tu punye pasal lah!! Tepaksa pose senget gak..

Acara suting2 tepi pantai lepas BBQ tepi kolam renang...

Pipi tu bukan ape,ade ikan salmon BBQ tu...tu yg kembang lenmacam..ngehhh...


2nd Day acara lawatan..Perghhhh...dasat tol jem Bandar Melaka ehh..
Lepas brekpes kami berlepas untuk River Cruise..


Dan itulah saje lawatan yang kami berjaya buat..Yang lenlain kensel..koser aihhh..Bandar Melaka jem dek kerana Melaka jadi host Krismas tahun ni..pulok...Balik otel la jawabnye pasni.

MITC..acara makan2 yang ...( uihhh... adalah dasat tol la kedai ni nyer sebis.. 2 pekerja nak serve makan 200++ nyer manusia )
Pastu harus buat muka selenger je org da tarik2 muka sebab nasi lauk sume abes..

Balik dalam kepenatan tapi pose kene mantop..hahahaha...

Final day.. Telematch..
Kami wakil Port uruskan telematch.Hadiah kami beli,kami bungkus,kami pikul,kami dan kamiii...
BERTIGA...

Puan host tu da sampai pening2 asik toleh kiri kanan,pusing depan belakang..Nak memastikan sume nyer berjalan dengan lancar..

Acara paling banyak kontroversi..:)
Acara tiup belon,belon belom beso segenggam da meletop..giler ko..
Mak da stenbai tiup,anak baru stat tiup,belon kt tangan mak meletop,anak ditarik ke depan pengadil...keji tol!! hahahahaaa...main tipu ..!!

Lambung belon ade air ke belakang,belom sempat yg belakang lambung ke belakang,yang depan da lambung lagi sebijik..hahahahaaa...hamek ko!! nasib baik muka sendri tak sambut belon tu..


Ni lagi satu acara bikin orang pecah perut.1 bola dok kat kangkang,1 lagi bola dok junjung atas kepala.Ni si budakskrulonggau ni,dibantainye belari bawak bola tu.Giler lawak kalo dia lompat,begegor pantai..Ape2 pon,sume sporting..thumbs up!!



Kalo da kalah kan,mual kaki krem la,pinggang sakit la kan?
stended tuuu..;p



Semuanye berjalan dengan lancar,abes telematchj er,kami check out.
Selesai sudah acara Family Day tahun 2010..
Sume hepi..Sume berbaloi2....:)


No comments:

Post a Comment

Google