Tuesday, December 29, 2009

cuti sekolah dan kenduri kawin..

Biler sebut Cuti Sekolah jer,sinonim sungguh la dgn orang kawin..Org kawin,cuti sekolah..cuti sekolah,org kawin..Gitulah sejak dolu2..Aku yang benornye,sejak kawin jer rajin tak brape rajin la gi umah orang kawin.Sebab da ado suami,belah2 sumai nyer sedara sepapat ramai..Kalo takde aral melintang tu,maka ade la kehadiran kitorang..kalo tak,kirim2 je la sampul kat sape yang pegi..
Uda da pindah ni,aktiviti orang kawin susa sikit la nak update..hihihi...selalu dia jer yang tolong inpom..sekian2 aribulan umah orang ni,umah orang tu ade kenduri..gitu..uwaaaa....cmner la nnti da jauh2 ni kang...aduhai...
Perpisahan tanpa rela namenye ni..:(


Yang kawin ni sepupu Amir..Area Kg.Batu..alaaa...kat jalan Ipoh nunnn...
Den suko bona datang umah ni sobab kaum kuargo bolah abah motuo den,giloooorrrr sporting!!Sempoi..happening..Tapi atuk takdo dah...meninggal sudah..kalo ade,perrrghhhh...lagi best wa cakap lu...Sepupu2 sume kepala bole layan nyer...


Cik Ara ( walau hakikat bukan lagi CIK..) baru blajor buat cupcake..menjadi..Tu yang gigih buat CC bebanyak utk bagi kat tetamu..Tui la kan...kite kalo pandai buat sesuatu benda tu,ralit benor buat..tak jemu pon..apesal ek..?Tapi bile da expert2 tu,cewaahhhh...belagak giler la..hahahaaaa...kembang2 je lobang idung kalo ade yang nempah..giler bangga siouttt...


Hero ni anak kepada sepupu Amir..Dari mule aku tgk dia,wahhh...aku da jatuh chenta..Macho giler ko dengan rambut dia..ni tak nampak sangat.Tapi kalo live,walaweiii...da la rambut cantek,wangi lak rambut nyer..ntah ape gerangan syampoo la mama dia pakaikan..; p
Senyum dia...adussss....senget jer...sikit jer....kecik2 da nak jadi kasanova ko..


Perantinnya...kedebakkedebungkebungkedebunggg...



Orang sume da balik berani la ko kan..?Cube time ramai orang,ko dok jejauh jer...hahahaa..Gigil siout pegang mic..Duet dengan Poksu nyer lakiku..
Aduss....MasyaAllah...sedapnyer sore...hahahaaaa..


Abang ayah mertuaku..Pak Uda..
Weiii...available lagi nih...sesape berminat..?Penyenyum orangnyer..
Penyenyum????
Yer...sangat suka tersenyum tanpa menampakkan giginya..
Nampak kalu.....WAHH!!!


Aritu gi Penang,dapat la goodies..aku kemaskan cekelet2 tu..Sekali aku toleh tengok kotaknye,baekkkk nyer landing bebudak kecik nih..Udah jadik tempat tido la plak,kan..lantak korang la..





Time aku nak bersiap la,dia sibukkkkk panjat bahu aku.Kehulu kehilir..Nak tido..Ntah pesen ape,nak tido je cari tengkuk orang..manja giler dak Snowball ni..
Tapi selalu jer kena buli..pastu tekangkang la dia ngelak dari kena parap..
Sekian je la sampai disini..penat sudah..

;p

2 comments:

  1. kak yaya... ayu gelak tak hengat baca part promotion mu terhadap abang ayah mertua mu...


    VISIT ATS-SHOPPE ~ Click here for a lot of products out for grab!

    ReplyDelete
  2. *ayu the sun* : eh..eh....ayu suker...ayu suker...; p

    ReplyDelete

Google