Wednesday, September 9, 2009

Soping kuih jom..

Area Klang ade satu tempat namenye Kg.Kuantan..
Kat situ ade 1 tempat yg dibikin kilang mcm IKS..
dedulu famous dengan kuih bangkit..memang kompom terbangkit2
la body kalo makan kuih tu..sedap giloz...
Paham2lah kan..nowadays ni memang ramai orang jual
kuih bangkit..tapi kualiti kureng...
Yang ampehnye,aku tak tahu da tahun keberapa diorang ni beroperasi
menjual kuih2 pelbagai jenis..banyak..Tapi yang paling penting sedap..
Sedap ditekak aku..yerrr...





chocolate almond..Uda kate sedap..maka sedaplah maknanyer...
dio ni cewet gilo bab kuih..


kekuih lain pon banyak gak..macam2 ado...
bangkit beras,
bangkit derian,
bangit cekelet,
pendek kate,bangkit dia jer ade 5 jenis kalo tak silap pandang aku..




Kerepek pon pelbagai...aku tak beli,sebab takde napsu nak makan
kepek tahun ni..


Ghairah tol aku nengok kuih2 ni...hohohooo...
binawe jer bunyiknye bebulan pose ni nengok mkanan je jd ghairah..cet!!
Tapi siyes,Biskut Nestum dia sedap...gggrrr...
da tinggal suku balang aku kejekan...tu utk test je tuuuu..



Memang banyak ah..kena datang sendrik and survey sendrik...
giler aku nak ngingat name kuih pelbagai nih...
Tapi rega bole tahan..mampu beli gitu..
Dalam RM15 ke atas..ok la..
Yang bawah RM 15 pon ado gak..macam kepek2,asam2 kecut kan..
Eh...lupe la nak amek gambor bebudak kat luor tempat ni khusyuk benor
kacau dodol..sambil kacau,dok atas kusi...bole?hahahaa...
punyelah da tinggal kudrat yang reserve2 jer..
ishh...sape2 yang kepingin,koling2 la i yer...
i'll be right here waiting..ecewah...ayat cam gelik2 jer..

6 comments:

  1. bestnya tgk kerepek tu..nk pesan leh? hehehe

    ReplyDelete
  2. Mrs Taj : meh la datang Klang...alaaa...da dekat dah kt shah alam nu ha...
    tapi kalo nak lagi best,jom gi Banting,kt sna kepek je sume...lagi best woo..

    ReplyDelete
  3. haya.. tempat yg haya pegi ni nama apa ? maksud naja kedai tu... terlior banget dibuatnyer :D

    ReplyDelete
  4. naja : namenye Emi Cookies kalo x silap..heheheee...

    ReplyDelete
  5. ada lagi ke kueh tuh...nak dtg raya nih..heheheeh

    ReplyDelete
  6. adenium : ado banyak alie...mai lah... : p

    ReplyDelete

Google