Tuesday, July 14, 2009

Busan....



Kalo orang tatau,kang orang kate aku dera binatang...
ehhhhhhhhh....mane derrr...x mungkin...x mungkin...
memula aku cam pelik la jugak,ekor dok ngibas2,
tp keras semacam je tebaring kt atas kusi.

'Choki..chokii...tido ke ko tang oii..?'
ekor menten kibas2..aku p la rapat kat dia,kot2 mane tau sakit ke..
Sekali tu,lerrrr...mata tebukak..mcm temenung je ngenang nasib..
Aku bukan xnak bagi kuor,tp kang merayau ntah mane2 masuk umh
kosong yg kotor..
Malam kang nyempil nk tido atas katil.Jadi x slesa la nak tido da
tau dia kotor..

Kalo aku bagi kuor pn,kena make sure mandikan dia lepas tu..
kang dia elok tebongkang,aku yg tak bleh tido..
Anak2 dia stended bekicau la..Ade dia kesah anak dia memekak
main kejor2,gumpal..haremmm...


ade sekali tu aku rase dia da hot sebab aku tak bagi dia kuor,
anak dia nak manja2 la,sekali dapat sedas penampor..
lintang pukang la budak2 kecik tu larik..pastu pandang je dari jauh..


Bibib soooo loving,gitu la gamaknye sikap si ibu kan..? protective..
Lapor cmne pn,kalo anak dia datang nk mkn makanan dia,sure dia
lepak kat tepi bagi laluan anak dia makan..
hah..pastu kakiku jadi mangsa sondolan dia..mintak makan..so manja aciiii...


Manusia ni bahgia dalam pelbagai cara..
aku bahgia cara mcm ni selain dari berbahgia dgn pasangan idup...cewahh..
tetiba lak la nak sentimentol..koser..!

Tapi bagi aku,cara kita menyampaikan kasih sayang tu yg penting..
tak perlu kemewahan melampau..cukup sekadarnya..
Ape balasannya,samada baik atau terpaksa berdepan dengan situasi
tak mengenang budi,tepaksa la kita telan..


Kita tak bleh memuaskan hati semua orang..sebab ade golongan,
walau baik camner pun kita layan dia,tapi dengan hanya SATUUUU
jer kesalahan kita,semua kebaikan kita pada dia akan tertutup dari
pandangan mereka...gitu...


Maka,berbuat baik pada binatang adalah terapi kesabaran yang
paling mujarab pada aku..sungguh...aku tak tipu..


Apehal lak N3 arini larik dari tajuk..?
tak ngape lah..aku sesuka ati jer menaip ape yg ade dlm kepala otak..
sib bek x kuor cite pasal kain kat Nilai,makan kopok lekor dgn sos,
isi air dlm termos,masak nasi ..,da kira okey la ni...
Bole gak buat muhasah diri..

fuhhhh...lega lak rasenye...

Yang benornya..aku rindu kat laki kuuuu...uwaaaaaaaaaaaa....
**langsung la xde kena mengena dgn tajuk**
pedulik tidak..!

1 comment:

Google