Monday, July 27, 2009

Kalumpang 25/07/2009

Adoiii...gigilnye tak abes lagi ni...p

Planning gi mandi aitejun ni yang sebenornye da lame..da bole buat
buku sejarah kalo ikutkan perancangan..kemain la lamenye...
At last kitorang tekad gak pegi..mane taknye,asik nk tunggu sume
staff dpt pegi,alamatnye sampai ke sudah la mandi shower umah jer..
kan..kan..?

Plan punye plan punye plan....ari Sabtu musti pegi jugak..
by hook or by crook..cewahhh...mcm pirate of the caribbean la plak..;p

Aku dah penah pegi tempat ni...tu yang keterujaan nak pi lagi tu
membuak2..rase2 aku,tmpat ni mcm aman sungguh...
Walaupun pariking dia tak brape nak sempurna..
( pariking..?? elehhh Milia nk typo la tu.. parking daaa..)

Agaknye diorang takmo expose sangat tempat ni...
Tp ramai gak badan2 kerajaan,Uitm pn ade buat seminar bagai
kat sini..

Sape2 nak pegi,bole la melawat cni...kalo tak dapat,try2 ler carik
ape2 link yang sebut kalumpang..kalumpang..gitu...heehhee...

Kalo pegi Kalumpang Resort ni,pun bole masuk mandi untuk
ari tu je..maksud aku,pegi pagi balik petang ke..tp ade fee masuk la..
RM5 sorang..budak2 2-3 hengget kot..
Mahal tak..?ikut penilaian korang la...
Kalo macam kitorang yang pegi smpai 16 orang ni..
RM5 x 16 = RM80...
Agak2 bpe kilo daging kambing dapat..?

Tapi buat yang baru nak pegi,korang gi ujung lagi..
Lepas dari tempat parking Resort tu...kira yg ujung jalan la...
Situ ade tmpt mandi baekkkk punye...siap ade wakaf tempat rehat2...
Free lagik..

Malam sebelum pegi tu,gigih gak la aku nyiapkan barang2 untuk bbq.
Siap mesej tanye kt Milia kalo taktau ape2..
Mekaseh la ek Milia sebab tolong..
Mekaseh gak to Milia sebab bawak Mac n Cis bakar utk kitorang sume..

Tempat mandi2 dan salin baju jugak bersih...ade orang yang jaga...
jadi xyah la risau..
Tapi bila da pegi tempat2 cmni,kena la jaga kot kite yang pompuan2 ni,
'tak brape nak sihat',benda2 kita tu,jangan la buang besepah2..
Bukan ape,tempat dalam utan cmni..bukan kita jangka ape benda yang ade..
sekian lah sudahnye...





Nampak dalam gambor mcm 3,4,5 org je yang pegi,...
tapi disebalik kamera,hanya orang2 yang mandi kt situ je tau..
kira kitorang la King kat situ... HAHAHAAAA....
gambor besepah2 dlm kamera orang...belum abes kutip..

Abeh tempat mandi yang best2 kitorang kucarkacirkan...hahhahaaa...
macam abahanda yang punyo..!!
Jeling nak meludah jer jiran tetangga nengok..

'huduh sungguh la orang2 tua ni buat pangai ..'
gitu la lebih kurang pemahaman mata kami..; p

Siyes best giler..!!!

1 comment:

  1. nok.... gambar dah kutip kalu jgn lupa bagi ek nok.. ahaks!!!

    ReplyDelete

Google