Wednesday, September 22, 2010

Raya Ke-2..

Menjadi amalam tetiap tahun,raya ke 2 musti flight kene landing kat umah Ongah aku..So,tahun ni,Uda,Along,alang,Abng,aku dan tuan tanahnya dapat la bergabung malatop complete 6 bradik amek gambor..Alhamdulillah..Serasa2nya ade dekat 3 kali raya kot tak dapat amek gambor sesame..hhhmm..Maklum la..Raya masing2 da ade kuarga..da becucu bagai..pergerakan tu sume kene ikut kata majoriti la,kan..?
Tiap kali raya Abang aku mesti check-in kat otel caliponia aku..So,awal2 aku da bagitau,raya ke 2 tu terus je landing kar umah Ongah..Senang keroje..takyah aku nak tunggu2 kat umah,sekali harung je.Balik nanti baru la terus gi umah aku..gituu..



Ikut pusingan jam...Atas kri ke kanan tu..Along,Ongah,alang..
Bawah kanan ke kiri,Uda Abang n aku ( Ucu )..
Pasan tak susunannya...hagagaggaaa....kecik..kecik ke besORRRR punyerr..!!

Ni dengan satu2nya ipor pompuan yang ado...

Ni la adik bradik pompuan yang ade..Sayang semua..Kami saling memerlukan antara dengan yang lain..sobb..sobb...amma elekk..appa elek...adik bradik la tempat menumpang kasih..


My Uda..Yang paling rapat sekali dengan aku..macam kembor siam..cume tak melekat je.Kalo melekat,naya beb...

Uda n Pocoyo...
Cucu sedara ni..

anak sedara aku bersama anak sedara dia..paham?
Yang pompuan tu anak sedara aku..Yayan tu anak sedara Fatyn..hehehehee..Cucu sedara aku la tu..

Anak abang aku ni..
Dia tanye aku,nape idung aku kembang kempis..hahahhaa...
mau tak,nak tecabut nyawa dibuatnya naik tingkat 4 pastu dia terus tengok idung aku..Betuah nyer budak..:D

Abang Pocoyo..Farris Aiman..Cucu sedara..

Fazreen aka Aein..Anak sedara ..anak Ongah..
Nurul Hana..Anak abang..kalo tak dulu nak letak name Nurul Izzah..Time tu kan hot kes DSAI.Gi pejabat pendaftaran sekali name tu punye la ramai yang gune.Kuota da penuh..pergghhh..penangan sungguh la ...

Nur Iman Azmi...

3 bujang ni serase2nya belum penah kuor dalam blog aku..Ni anak Alang aku..
Hafi Farhan,Fizi Farhan dan yang bongsu tu Faiz Farhan..

Nurul Abidah Shukor.. Da anak2 dara anak abang aku ni..:)


Anak Along aku yang bongsu,Fatyn Amelia...


Baru ler nak nampak bayang muka tuan tanah blog kan...hehehhee...Takpe,bagi can lorr..


Sesi photoq kat luor ni,punye la kecoh..lebih gelak dari yang ngambik gambor..

Mak sedara n anak2 sedara..



Fizi Farhan..aku dulu mase sekolah menengah,dok dengan Alang..sebab dekat sekolah dengan umah dia..Dak fizi ni kecik lagi time tu,baru umur5 tahun..Tiapkali aku balik sekolah,Alang amek,pastu tinggalkan aku dengan Fizi kat umah.Aku la yg jaga dia.Dari kecik dia memang rapat dengan aku..Sampai la da panjang melingkau ni...hehehehee...terasa diri tua pulok..



~~ Mereka adalah kesinambungan darah ku yang mengalir..Andai terhenti nafas ini,doakanlah diri ini kerana tiada zuriat ku yang bisa mendoakan kesejahteraanku diSana..~~

1 comment:

  1. ayat last tu sayu la beb.... ada rezeki insya'Allah...

    ReplyDelete

Google