Wednesday, September 22, 2010

WONG SOLO...


Ade pulak yang ingat aku nak rekemen Cine name Wong..hahahahaa...
Dak aihhh...Ni name Restoran.
Lokasi : Shah Alam

Entry cam simpang siur sikit takpe la yer..hehehehee...Entry raya belum kuor,tebabas2 entry lepas raya...halal je la..

4,5 ari lepas raya,napsu nak makan nasik tu mula naik seh.Perut orang Melayu,toksah la nak poyo2 kengkonon bole tahan tak makan nasik.Pekdah ko..Diet la caner pon,nasik kene makan sebab tu la sumber tenaga.Tapi akak bukan diet..saje je bagitau..Lapor koooo..Paham2 jela,makan ketupat rendang ni banyak2 pon tak elok gak,angin dalam perut.Bahananya,aku tak berapa layan makan ketupat bagai..Sikit2 je aku makan.

Pusing2 dengan Amir gi Shah Alam,kot2 ade kedai makan yang bukak.Area umah aku ade gak,tapi tak berapa nak benapsu.Agaknye nak kene angin baru kot.Tu yang merayau2 tu.Jangan heran la,kitorang ni laki bini memang suka jalan makan angin.Amir jenis yang okeh sajo..nak pi mane dia bawak..heheheheee...

Kengkadang aku yang tak koser nak layan.Sebab habit dia kalo pi shopping ke,bazar ke,uptown ke,sume kedai dia nak masuk,nak belek..tu belum part membeli lagi..Belek bagai nak rak,muka yg suci ni da sampai betukor jadi muka gorgonez,dia tak setel lagi nak beli ape,udahnya akaKKKKK jugek yang kene pilih..pekdah kan..?tapi ok la...pangai memasing kontra..skema je tak best jugak,kan?
hegegegegeeee....


Hahhhh!!! Ni la name restoran yang kitorang terjah tu..Seksyen 7,Shah Alam..kalo dari KL,sebelum tol Sungai Rasa,kona kanan,terus,before PEtronas,ade simpang masuk,bangunan belakang JAKEL yg masyur dengan kain2 tu...Senang ar bai nak carik..memang senang sangat..Pas da kenyang2 tu,bole la gi I-City... tengok lamfu plak..ngehngehhh...

Side dish nyer macam mahal sikit la.. Aku da nampak Ayam Penyet,ni sume aku tak pandang dah..Murah ke,mahal ke,i don keh!

Dedulu kan aku penah pegi Medan..lame sudehhhh..time tu rambut pon gonjeng jer..hahahaaa...( sekarang tak brape nak gonjeng..:P)

Kat sana ade gak style gini,tapi dalamnye ade rendang daging Minang.Packing dia sebijik cenggini.Ade siap air mineral bagai.Bagus uuu..kalo nak tapau memang la sesuai..

Ade sekali haritu aku gi makan nasi penyet,cara hidangannye,so so ajer..Tapi yang ni,best wookkk...clas gitu..Waiter dia pon pkai songkok Jawa bagai..

Bole la sesape kalo nak pegi try ke,nak booking ke walau untuk 2 ,3 orang pon dia on jer.

Kitorang lepak kat luor..Hiasan dalaman dia ni cantek,simple..Kusi dia pun bukan yang cikai2 nyer,Ade kualiti..Mungkin import dari Indon kot.Ade gak tempat duduk bersila..
Ehh..Da macam promosi lak ,kan..?Takpelah...Pahala..tolong promote orang kita gak.Makanan sedap harus la diwarwarkan..Alaaaa..kedai ni da penah masuk JJCM pun..

Ayam penyet..


Keli Penyet..

Satu perkara,ikan ke,ayam ke,tempe,tauhu sume tu,dia goreng time kita nak makan..Bagus kan..?So,rasenye masih panas la bila sampai kat kita...

Akak teruja uuu cite bab ayam2 penyet ni..hahahahaaa...ghairah gitu..tak syenonoh tauuu..

gurau2 je la..ekekekekkkkk...


No comments:

Post a Comment

Google