Thursday, September 30, 2010

Bunga Pahar Edisi Tradisional - Episod 2

Tak sudah2 lagik akak menyiapkan bunga pahor orang ni weiii...Mane sempat u..Selau jer ade hal la,penat la tapi yang paling utama malas koser akak nak buat aihhh....Rase cam,alahhhaaaiiii becintanye nak buat..Tu baru 25 ketoi..Kalo yang order berpahor2 cam orang kawen tu?fengsan Akak la weii...Sebab tu benda2 yang nak kene on time ni koser akak nak amek tempahan.Maklumla kan,bulan raya cenggini memang banyak agenda yang spontan2 gitu..Alasan ko ekkkk!! ;p

Nak taknak kene buat gak..Rajin2kan jugek la tangan ni menyudahkannye..Sib baik ko lagi seminggu nak gune..Kalo idak ade yang aku buat2 tak perasan je,kan..?


Bunga yang sebelum dililinkan..

Cara2nya..Nak kene cairkan la lilin biase yang kite gune mase black out tuuu dalam bekas besi..akak gune tin ayor jer.kerat la kepala dia..pastu potong la lilin yang beli kat kedai Muthu tadi dalam seinci dua gitu,sumbat la dalam tin tu..tin tu nak direct ke api pon bole..tapi pastikan jangan sampai dia melengut tukor kaler itam..Kang jadik black rose plak bunga pahor tu.Ataupun bole di letak macam nak kukus tu..Macam aku,aku letak dalam periuk kecik yang ade air..Bior la sampai cair lilin tu..Bila da cair,bole la celup sekali sampai kat pangkal bunga tu.pastu.......

Ni la hasilnya..da takde la 2 tone kalernyer..jadi 1 kaler je la..

Beza bunga ijo tu denganyang lain2 tu,kaler dia..pasan tak?pasan tak?pasan takkkk?


ni amek dekat2 cikit..kasi compare la dengan gambor yang 1st td yer...

Episode ke 2 ni kira episode 2nd last la..Pasni nanti Akak update lagik bila da siap yer..
Nampak ler sikit macam banyak N3...hegegegegeeee...poyos!


1 comment:

  1. lama tak tengok bunga buat ngan kertas gini... cantik plak nampak....

    ReplyDelete

Google