Thursday, February 19, 2009

Ronda2 Pet Shop..

Aku memang suke g kedai pet ler..sonok banget..firstly yang buat aku sonok,lain kedai,lain jenis barangan..pastu kalo kena kdai yang meriah,segala bagai tok nenek ade..teruja sioutt...
Kedai yang aku g spot check mlm tadi kat Bandar Bukit Tinggi.. tunjuk ler ceruk mane kdai pet,kalo aku kebetulan ade area tu,dan ade lak drebar centa hatiku,sah2 ler aku ajak..
Dia pun suke gak..kengkadang dia yang belebeh2..






cage cantek2..mcm2 kaler...yg macam handbag pn ade.tu yg kaler ijo..
hikhikhikk...very the datin gitu!!


toys ni jgn ler ko tunjuk kt bebudak..malam tadi ade anak Cino dok meraung2 nak bola tu...
aku nengok,anjing dia heran pon tidak..hahahaaa....kan aku dah kate,tuan yg lelebeh..
ade ball,yg ade loceng kerincing2 pn ado..


alahhh...alahhh....somei giler...aku tanye kat hubby aku,ni baju budak ke bju hanjin?
somei giler..!!
yang kaler dark blue collar pepel tu,siap ade pearl bead lagik...very the very...





So far,this is the best utk kucen...tak ler aku beli..sebab aku bagi campur2..kengkadang jer aku beli.tu pun aku beli brand IAMS..kalo ikut kategori,IAMS 2nd place..
gitu...giloz nk bli slalu?rega mahal..so,skali sebulan bile gaji,blikan la...tukor selero..tokak kito kalo di sumbat tu ye ari2 mau benanah...nikan plak kucen,tak bole becakap,so aku buat2 paham ape perasaan dia je,ok ler...untung ko cen...


kalo yang jenis lidah tejelir tu,wajib ler kena ado benda ni..kang kalo dilepas,dapat lak kat aku,
memang sah ler kena debik dgn kaki kalo datang dekat kang...



segala bowl bagai ado..pergghhh...kalo dedulu,arwah mak n abah aku,letak makanan
dalam pinggan ayan jer..gaul dgn ikan..hah..hamek ko..belantak2 makan...hidup gak..
hahahaaaaa...kucen aku kurang asam cikit..gamaknye aku gak yg salah..dari kecik dok bagi isi ikan jer,yang fresh lak tu,tulang sumer buang..smpai la ni,kalo bg ikan,da jadik habit aku buang tulang bagai...
'Ucu,pesal buang sumer tulang?kuceng mmg la makan tulang...apela ucu ni...; p '
tu ar anak sedara zaman sekarang...biaserrrrrrrrr lagi tu ngecikkan ati mak sedara...ishkk...
agaknye ketulah kucen,aku skrg ni sangatlah sensitip kalo citer ke tgk ke,pasal binatang...
cepat benor datang perasaan simpati..
'Bib...jangan lelompat ek..ko tu bunting...kang tekuor lak anak ko..sape nk jawab...?'
'Bib..,kalo nak beranak,tunggu ucu ade kat guma ek...ari sabtu ke,minggu ke..'
'Bib..,apesal ko jalan kengkang ek...hahahahaaaa'

10 comments:

  1. maunyer aku tergelak ngan ko nie....citer anak cino nak ball tue...hanjin betul dia kan....tentu mak bapaknyer tak sempat nak ajor dia yang ball tue bukan maknusia punyeee....hehehe...kelako..kelako...

    ReplyDelete
  2. da ajor...tp kalo terujaan telebih dr pet,nk buat cner...

    ReplyDelete
  3. teruja tgk baju pet tuh... sib baik takde kucing kat rumah........
    mmg ada usha nak bela kucing tapi ada susah la sikit kalu dok apt...

    ReplyDelete
  4. teruja tgk baju pet tuh... sib baik takde kucing kat rumah........
    mmg ada usha nak bela kucing tapi ada susah la sikit kalu dok apt...

    ReplyDelete
  5. yatie : kite pn dok aprtmnt gak..tp sbb kt umah xde budak,cuma kami ber2 jer,maka senang la ckit..bab2 litter dia tu,kna sediakan yang proper la..insyaAllah xde pblem..kucen akan pukpuk kt dlm bekas dia..hihihiii..

    ReplyDelete
  6. pinggan ayan tu kira ok gak... kucing wa makan nasi ambang jer... buh dlm talam!!.. lg senang.. buh sekali byk reramai makan... meriah tengok!.. kecuali sekor dua yg byk songeh ni... tak reti nak mkn campur2.. sbb tak reti ser ser....

    ReplyDelete
  7. wakakaka tak tergamak nak kasi kat anak pakai baju tuh kan.. dah nama pun baju kucen/dog dog

    ReplyDelete
  8. vagg : kat supermarket lg murah vagg bju utk anak2..hahahaaaa....bju cecoit mcm tu smpai 3,4 puluh...perghhh..

    ReplyDelete
  9. milia : kalo da byk2 tu,gitu ler gayanyer...

    ReplyDelete
  10. best gak ada hobi nih ye kak....macam menarik jer...
    saya nih nan ado hobi...

    ReplyDelete

Google