Thursday, April 30, 2009

Suram tul...

Jangan mimpi la kalo g PUdu ke,busStand Klang lame ke
suram cmni..bile mase yg lengang pun aku tatau..
mlm td aku dgn Amir g ler Klang Sentral.
hajat nk beli tiket balik diorang dr Dabong Kelantan..
eh..lupe lak nk btau,bebudak Amir ade la dlm 13 worang nk
gi camping/hiking kt Gunung Stong,Dabong,Kelantan..
Dlm jajahan Gua Musang kalo x silap.
tiket pegi da ade.diorang naik ketapi.
poblemnye tiket balik sold out dr mggu lepas.nak balik ari Ahad..
mane ado tiket,abeh doh ler..kimsalam la kan..at least 1 month
earlier kena p bli..sume pandeiiiiiii banget..hamek ler..
akak da ckp,time tu cuti labour day,sure abehnye..
degil gak..gasak ko ler..
RM43 gupenye ek..mane la aku tau..
aku rase save lagik nek ketapi.baru 25-30 hengget jeh.
tp siap ler bepetak punggong sblum smpai sna kan..
ngeri siouutt punggong berpetak! ;p
tp tau je la org2 jate ni,kalo da suka adventure2 cenggitu,
jalan kaki pun sanggup..kalo aku idok ler..dok umah lagi bagus..


Waahh...entrance nye kemain sunyi gitu..
mcm Globe silk Store time nak tutup..sepi tul.ni bru kul 9 lebih..
siyes giler jauh tmpt ni dr bustand yg asal..tp lebih teratur la..
tak ler bikin Klang Town jem cam hawau jer kan..
kalo aku prefer la letak jejauh bustand ni..
aman idup aku nk jenjalan kt Klang..da sekarang ni persis kt
Dumai pon ade,Medan pon ade..tetibe rase kat Bangladesh pon ade..
Dah aku lak rase mcm p obesi..ada kaa...
takut aku nk p town.takut kejutan budaya..hahahaaa..


ngape lak la melintang gambor ko bang..?
sesi besoaljawab dgn org kt tiket kaunter..
aku nengok je la..(dalam ati,xyah la pegi..;p)

kaunter2 tiket pon sunyi jer..
agaknye sensiang ari la ramai org kot..

Tempat nunggu..mcm kt LCCt lak..



Aku tengah bersedih yang benornye ni..
kuceng jantan aku c Choki ilang lesap ntah kemana.
ni kira da lebih 24 jam nih..bole repot ka?
memula elok je dia lepak kt luor umah..
dlm kul 10 lebih,Amir balik keje pn dia ade
lagik lepak kt depan.siap jeling daring lagik..
tup2 bile aku pangei,xde doh..aku suspek mesti kat umah sebelah.
haram xde..
ah sudahh..mane lak peginye..sampai ler mlm td puas aku merayau2
cri dia..smpai tngkt 9 ko aku eksesais..
aku kalo takat dia merayau,risau2 gak.tp x la thp menggelupur.
tp kalau......alaaaa....xmo ckp la..buat aku sedih je...
mane la ko tang oiii...
balik laa...B-bib merindu..( ayat kaver perasaan..)
siyes sehh..aku mmg x lena tido..haru tul..

6 comments:

  1. tomel tomel heee...
    mesti die dah bwk lari kucing dare org tu. sbb tu x balik2..huhuuu

    ReplyDelete
  2. alah!!! nak join sentap gak la.. akak mcm ayu la.. kucing tak balik pun jadi issue... leh muncung sampai singapore weii...

    ReplyDelete
  3. *ayu* : tu ler kucen ptama yg akak bela..
    mentenen tinggi yu ooii..mkn memilih..
    melabur kena carik pasir..
    tu yg akak sedih bile ngenang ape dia
    makan..adohh..rase nk nanges lagik nih

    ReplyDelete
  4. eh kak..
    cepat gi tampal poster gambor kucing..
    ekekekee

    ReplyDelete
  5. Diana-k : AMBOIIII...nak dara sorangg ni...
    ini bukan main2..ini betul2..

    ReplyDelete
  6. kak yaya.... kiter supper kat warisan semalam...heheehe...burpp... kenyang.... best lah cucur ikan bilis tuh..hehehe

    ReplyDelete

Google