Tuesday, May 26, 2009

Punca Suami/Isteri Curang...

Wahwahwahh..tajuknye arini...
biasakla kan..motivasi diri dipagi hari supaya kepala kita
senantiasa terngadah ke atas supaya bila terhantuk,
jangan disalahkan meja itu..tp salahkan mata yg tidak terbuka utk melihat...


Punca Suami Curang :
- Digoda.. iman sah2 x kuat )(
- Nafsu serakah ngalah hewan ( bnyik sgt kasar tp tu ler hakikat )
- Sudah tidak nmpak isteri itu menarik
- Sudah kaya...bruangggg....ana kayaa.. ( time miskin x ingat lak bini yg tanggung )
- Berkeinginan utk mencuba yg baru.. ( seronok gamaknye )
- Anak2 asik buat bisng kat umah.. ( xde privacy..xde ketenangan )
- Nak test power kot-kot masih mencairkan ati pompuan
- Rase diri hebat..'aku lelaki,bole kawin 4'
- Baru belajar taip sms...sronok..
- Baru blajar chatting...web lucah besepah..
- pengaruh kengkawan
- tidak ada kepuasan bila bersama isteri..
-

....banyak lagi la...sape2 yg da alami,sure tau..paham....


Punca Isteri Curang :
- Kewangan... ( Suami x bagi nafkah/gj kecik/nganggur )
- Rase diri cantek..masih malatop..
- Digoda dan Tergoda..
- balas dendam suami curang
- Pergaulan bebas
- Pengaruh kengkawan ( bkn semua.. )
- Takde perasaan pada suami..
- Kawin paksa..jiwa memberontak..
- Kurang dihargai,tidak dibelai...

Rasenye banyak lagik kot...susa la nk pikir bebanyak ni...
jiwa bole kacau...; p

Yang baik jadikan tauladan..agar tidak berlaku musibah dlm
perhubungan..kerana yang seronok itu mmg mudah dicari..merata2..
tapi keberkatan itu datang dari ketulusan hubungan,keikhlasan
menjalankan tangungjawab dan mungkin jg restu dari pasangan anda..
oleh itu,pikir2kanlah..

4 comments:

  1. kenyataan yang perit nak di telaaaann....
    uhuks!

    ReplyDelete
  2. teringat kes waheeda...huhu

    ReplyDelete
  3. thumbs up!
    patut kita print fotostat byk2 hantar secara berantai kat mana2 supaya semua org sedar tanggungjawab dorang.

    wee...surat berantai~

    ReplyDelete

Google