Monday, March 23, 2009

Erti kawan...

Sejak sebulan lepas aku plan nk jumpe dgn Nana,my friend..ever..
at last..; )
Ari sabtu belenggang kangkung ler aku g SR kt B.B.K
(Bandar Baru Klang)..alaaa..yang kat J.J Bukit raja nunnn hah...
Sebab nak muntah tebelahak gamaknye C Nana nak dptkan seat utk
citer 'GANG',makanye fed-up sudah,maka penyudahnye,
bagi can la kat org len je tgk citer tu...nnti2 bli CD je nengok kat umah..

Walaupun setahun je kitorang skola sama,tp mgkin jodoh persahabatan
tu kuat,maka sampai arini ukhwah tu masih utuh...miracle...
sebab ape?sebab kawan yg penah baik dgn aku setengah mampus,
walau arini ade la sesekali menelepon,tp disebabkan 'jurang' kehidupan
yang berbeza,maka takat itu lah...kawan sekadar kawan..
bukan istilah 'kawan TETAP' kawan.. : (
itu yang buat aku ralat kerana bagi aku,
walau sebesar dan sekaya mane pun kamu,
tapi jika hanya taraf menjadi pengukur persahabatan,
maka...sudah ade perkataan 'tidak ikhlas'..
kerana bagi aku,'KAWAN ITU...tanpa syarat..'


Ni lah orgnye..tinggi rasenye ko dulu kan Na..?huhahahahaaa....
sekarang ni samada ko menjadik rendah @ aku menjadik tinggi?
adakah kita menyedut hormon pasangan..?
ooohhhh...mungkin yo... ; p
Bunyik air mesti ala2 omputih celup gitu walopun
air hanye la sprkling jerrr...cedap...memasam ckit...

lupe nak tanye ko Na..,sedapke air ni...?
air 'grapetiser' aku sodap Na...tekulat2 la ailio aku
tatkala menaip nih...aisehhh...

Kalo tak salah la,makanan ni bertajuk
'chicken black pepper rice'..??toi kaa..?
the ayam bole tahan la..rase gak black peppernye..
nasi kurengggg...tp totap abeh..canor tu?

YEAYYYY..!!!jom kasi porut moncitt....
Brownies Nana...sodap sehhhh...
Yang udahnye,aku pandang ko,ko pandang aku...
tak abes la tu!!


'Chocolate indulgence',...toi ka?
bilamane bendanye ku telan,dgn nama2nye sekali ilang...
dalam perut sudah...
peberet nih..
tapi tetap tak abeh...konyang dah...
tu ler berkat org bnjer kan...; p



Moga persahabatan ini sehingga ke akhir hayat...
love you..

6 comments:

  1. uwahahahahahah....(tu dia...kan aku dah gelak macam anak jinnn...) nak terkincit aku membaca keluhan hatimu kawanku...tang yang 'jurang kehidupan' tu buat aku nak terkucillll....hehehhe....ingat dek.....masuk kubur sok dah tak de jurang lagi....bior ler dia ngan labu-labunyer....huhu

    ReplyDelete
  2. nanacd : kalo bwk masuk reta dlm kubur kang len lak jadinye kan..bkn ler kubur..jirat...nauzubillah...

    ReplyDelete
  3. kak yaya ooooiii: nampak agak2 tergedik gambar pertamaku itu....hahahahahha..:)

    ReplyDelete
  4. nanacd : ok ler tu...sesuei ler...; p

    ReplyDelete
  5. ya btul. saya setuju. persahabatan yg ikhlas ialah tanpa syarat..

    ReplyDelete
  6. nak menyelit... bak omputih kata... UNCONDITIONAL LOVE.. begitu jugak dgn UNCONDITIONAL FRIENDSHIP.. kita terima baik buruk nya... kita happy utk kebaikkan nya dan kita tegur keburukannya.. terima atau tidak..terpulang pada diri memasing.. janji kita jalan kan tanggungjawap sebagai seorang kawan... ek..ek..ek..

    ReplyDelete

Google